Temporades anteriors

El Teatre Sans , amb dècades de trajectòria, ha estat un vertader epicentre cultural per a la societat mallorquina. Des dels seus inicis als anys 40, amb companyies de renom com la de Gaietà A. Cortés o la de Catina Estelrich, fins a l’actualitat, ha evolucionat mantenint sempre viva la flama de les arts escèniques.

Després d’un període de davallada als finals dels 70, la companyia Trip Trup Teatre i, posteriorment, Estudi Zero Teatre varen donar-li una nova vida a partir del 1984. L’adquisició per part d’Estudi Zero Teatre al 1989 i una ambiciosa restauració varen consolidar el Teatre Sans no només com a centre de creació i formació (amb l’eScola d’Arts escèNiqueS), sinó també com un espai d’exhibició obert a totes les propostes.

Dues Dècades de Diversitat Escènica (2003-2023)

Des del 2003, el Teatre Sans ha gaudit d’una programació contínua i d’una riquesa extraordinària, pensada per a tots els gustos i edats. La seva proposta ha abraçat un ampli ventall de gèneres i formats:

  • Teatre per a Adults: Des de clàssics adaptats («Tot Shakespeare… o No», «S’Equivoca de Porta») fins a propostes innovadores, com els aclamats espectacles d’Eduardo Pavlosky o les creacions pròpies d’Estudi Zero Teatre («Les Cadires», «Un Cadàver Exquisit», «Sense Paga, Ningú Paga!»). Han passat companyies nacionals de gran prestigi com El Pont Flotant, Pata Teatro, o Chévere, així com internacionals de Mèxic, Argentina o Alemanya.

  • Teatre Familiar i Infantil: El públic més jove ha gaudit d’una àmplia oferta, amb muntatges de titelles i ombres («Pinocho», «El Molinet Màgic», «La Mona Simona»), contacontes i espectacles interactius com «Animalari» o «La Mar d’Aventures» d’Estudi Zero Teatre. Festivals dedicats al teatre infantil i familiar han permès portar propostes de companyies de tot l’Estat i d’altres països.

  • Música i Òpera: Més enllà del teatre textual, el Sans ha acollit una variada programació musical, des de concerts de figures locals i emergents fins a cicles d’Òpera de Butxaca, acostant el gènere líric a nous públics amb obres de Mozart, Salieri o Donizetti.

  • Dansa i Màgia: L’escenari també ha vibrat amb espectacles de dansa, incloent flamenc contemporani («Amor Màgic»), i ha acollit la màgia i la il·lusió amb la presència recurrent de mags locals com el Màgic Albert.