RESIDÈNCIES 2019

RESIDÈNCIES AL TEATRE SANS

Un espai per a la creació

CONVOCATÒRIA  2019

EL PROGRAMA

Aquest projecte  com a finalitat recolzar artistes o col·lectius artístics que vulguin desenvolupar un projecte d’investigació o de creació dins l’àmbit de les arts escèniques.

El programa pretén oferir recursos d’infraestructura, tècnics i humans per desenvolupar una activitat de creació provocant un intercanvi entre els creadors, el teatre i el públic.

QUI ÉS POT PRESENTAR?

Es podran presentar persones físiques o jurídiques (individuals o col·lectives), majors de 18 anys i residents a Mallorca amb propostes d’espectacles no estrenats prèviament. 

 

LES RESIDÈNCIES

Es convoquen 4 residències.

Les residències es duran a terme el mesos de març, abril i maig de 2019.

Les residències tendran una durada de dues setmanes. El Teatre Sans  posarà al servei dels artistes una sala d’assaig durant  la primera setmana i l’escenari i la sala del teatre durant la segona, de dilluns a divendres de 9h a 14h. La segona setmana també es posaran a disposició dels creadors el material i recolzament tècnic. El dijous a la tarda també es disposarà del teatre per assajos generals i el divendres s’estrenarà l’espectacle. El dissabte i el diumenge es podran fer també funcions dins la programació del Teatre Sans.

Els participants rebran un 60% de la taquilla.

Període de les residències:

 • Primera residència: Del 25 de març al 7 d’abril. Representacions 5, 6 i 7 d’ abril.
 • Segona residència: Del 1 al 14 d’abril. Representacions 12, 13 i 14 d’ abril.
 • Tercera residència: Del 22 d’abril al 5 de maig. Representacions 3, 4 i 5 de maig.
 • Quarta residència: Del 20 de maig al 2 de juny. Representacions 31 de maig, 1 i 2 de juny.

 

PRESENTACIÓ DE LES PROPOSTES

Serà necessari emplenar el següent formulari i enviar la següent documentació per correu electrònic a teatresans@estudizeroteatre.com  (a l’assumpte s’indicarà Sol·licitud de Residència)

 • Dossier amb la descripció de la proposta.
 • Fitxa artística i breu currículum dels integrants.
 • Necessitats tècniques (aproximades).
 • Viabilitat econòmica del projecte.
 • Itinerància prevista.
 • Document que certifiqui l’autorització de l’autor.

Qualsevol dubte es pot consultar telefònicament al 971 72 71 66  o bé al mateix correu electrònic.

Convocatòria Residències Teatre Sans 2020

TERMINI DE PRESENTACIÓ

El termini de presentació queda obert fins el dia 31 de desembre de 2018 a les 24h.

RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA

El Teatre Sans es reserva el dret de fer servir els criteris artístics que consideri adients i de convocar un comitè artístic per a la selecció dels projectes .

Les propostes seleccionades es donaran a conèixer el 22 de gener de 2019.

La decisió  es comunicarà  a tots els participants i es publicarà a la pàgina web i a les xarxes socials del Teatre Sans.

Un cop seleccionats els projectes, els artistes signaran un conveni amb el Teatre acceptant les condicions del programa.

Els projectes seleccionats es comprometran a mencionar el programa de Residències al Teatre Sans a les comunicacions del projecte desenvolupat i a incloure com a col·laborador del projecte el logo del Teatre Sans.

Les imatges o vídeo que es facin durant el procés i la presentació del resultat del treball de la residència artística, seran a tots els efectes propietat del Teatre Sans que podrà utilitzar-les per qualsevol mitjà i comunicació pública.

 

RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA

A 14 de gener de 2019, reunits al Teatre Sans, la comissió avaluadora ha decidit seleccionar les següents propostes per al programa de residències del 2019:

 • Pere Mas amb el projecte 78Diumenges
 • Margalida Riera amb el projecte Es Cristal
 • Enredarts Teatre amb Proyecto Reikiavik
 • Joan Cassanyes amb Màgia Teatral.

La comissió destaca la diversitat i originalitat de les propostes rebudes de diferents gèneres teatrals, màgia, dansa contemporani, cabaret i teatre de text contemporani.
A través d’aquesta convocatòria s’han seleccionat quatre companyies residents a Mallorca que realitzaran un treball de creació i investigació sobre el seu projecte durant 15 dies que conclourà amb la presentació, durant tres dies, de l’espectacle final al Teatre Sans.
Volem agrair a tots/es la vostra participació a la convocatòria i donar l’enhorabona a tots els seleccionats.

 

 

Amb el suport de