Temporada 2017-2018

 


RETRETE CABARETE
EL RETRETE DE DORIAN GRAY (Galicia)
15, 16 i 17 setembre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h
Preu: 12€

 

Aquest espectacle mai dorm. Canvia cada pic. Un número entra, un altre surt… l’escenografia varia gairebé a cada representació. Dansa, música, objectes… Amb aquest format mutant presenten els seus nous experiments i els seus clàssics números curts. Deu anys d’experimentació condensats en cinquanta minuts sense paraules.KAUENTOT
KAUEN TEATRE (València)
29, 30 setembre i 1 octubre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h
Preu: 12€

A través de les peripècies de dos veterans actors, al teatre que regenten, es presenta en clau tragicòmica, una diversitat de situacions en el marc de l’actualitat política i social. Els nostres personatges ens conviden a fer un trajecte ple de tendresa, il·lusió, esperança i, sobretot, de molt d’humor i estaran encantats de compartir amb vosaltres aquest viatge a «cap part» que, malauradament, ens ofereix l’actual realitat del món teatral. Però malgrat tot això, estan disposats a seguir lluitant per allò que sempre ha estat la seva vida: el teatre.


¿HAMLET… ES NOMBRE O APELLIDO?
TARAMBANA ESPECTÁCULOS (Madrid)
6, 7 i 8 octubre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h
Preu: 12€

Algú li va demanar a Claudi, el rei de Dinamarca, per què ho va fer? Algú li va demanar si va ser per amor, sexe salvatge o poder? Algú li va demanar al Fantasma de Hamlet per què va tornar? Per justícia? Què és això? A l’infern pels seus excessos i pecats? Es pot tractar justament a qui no va ser just? És des de la profunditat de l’ànima des d’on podem arribar a un pacte de redempció? Algú li va demanar què n’opinava de tot això Yorick? És Hamlet idiota? És Gertrudis Lady McBeth? Es va fer Claudi el beneit? Hamlet és nom o llinatge?EL SILLÓN 
THE WINDGED CRANES (Madrid)
11 i 12 octubre
Dimecres 20:30h i Dijous  a les 12h i 19h
Preu: 12€

Benvinguts al despatx presidencial de la nostra nació. La «candidata» acaba de guanyar les eleccions, convertint-se en «presidenta» de tots els ciutadans. Des de l’altre costat del despatx presidencial, com a públic, presenciarem l’arribada del nou governant. Aquesta obra és una reflexió sobre la influència del poder i una mirada a la trajectòria en corba que va des de l’eufòria i la popularitat a la desil·lusió, descrèdit i aïllament que semblen transitar inevitablement els que ens governen.


 

DIARIS D’ADOLESCÈNCIA 
TEATRO INESTABLE (València)
13, 14 i 15 octubre
Dv i Ds 20:30h i Dg a les 19h
Preu: 12€

Dirigida per Rafa Palomares, ‘Diaris d’adolescència’ és un al·legat a la pròpia adolescència com a etapa de la vida de descobriments iniciàtics apassionants a partir de la pròpia adolescència de les actrius (Maria José Guisado i Maribel Bayona) i de la lectura dels seus diaris, amb un únic llenguatge artístic que és propi de l’adolescència, la poesia, la lírica com a llenguatge d’expressió dels sentiments i com a pensament lúcid de grans poetes en terra bilingüe: Juan Ramón Jiménez, Benedetti, Vicent Andrés Estellés, Julio Cortázar, José Hierro, Salvador Espriu, Lluís Llach, Cerverí de Girona, Joaquín Sabina …


GOLDI LIBRE 
GRUPO CHÉVERE (Galícia)
20 i 21 octubre
Dv i Ds 20:30h
Preu: 12€

Autoretrat d’un insubmís pres a les presons de Felipe González. Un projecte de teatre document fet a partir de la memòria, l’experiència i el testimoni de César Goldi, veí de Teo i actor que el 1993 va ser condemnat a 2 anys, 4 mesos i 1 dia de presó per negar-se a fer el servei militar i la prestació social substitutòria, complint condemna a la presó de la Corunya. Es tracta del primer projecte sorgit de la Berberecheira, un viver teatral custodiat per Chévere amb l’objectiu d’ampliar la documentació escènica de fets i històries que van conformar i segueixen donant forma al món que ens ha tocat viure.


LA DIVINA COMEDIA 
PRODUCCIONES IMPERDIBLES (Andalusia)
27, 28 i 29 octubre
Dv i Ds 20:30h i Dg 19h
Preu: 12€ 

La Divina Comedia ens ha provocat i empès a recórrer camins de creació. Aquesta perspectiva oberta suggereix la comunió de cada un dels mons que conflueixen en la proposta: un dels textos més importants de la història de la literatura; la música, interpretada en directe, oberta i poderosa, capaç de engendrar sensacions i passions i tancant el cercle la contemplació del món imaginat pel gran Gustavo Doré al voltant de l’obra de Dante; dibuixos que inspiren i que s’omplen de notes musicals per conduir una obra cabdal de la literatura universal.


SOLOS 
YMEDIO TEATRO (Andalusia)
3, 4 i 5 novembre
Dv i Ds 20:30h i Dg 19h
Preu: 12€ 

Una mirada, còmica i entranyable, pel forat del pany de la casa d’un de tants ancians invisibles. Una vella ràdio consola els rutinaris dies d’Aurelio. Han passat molts anys des que va sortir la darrera fornada de magdalenes del seu forn, un parell de setmanes des que va trepitjar el carrer per última vegada i tot just un instant des que no recorda el que havia oblidat. Sense adonar-se’n ha despertat la veu adormida dels objectes que, animats pel seu deliri, es disfressen de titelles per explicar-li els seus secrets. Un poètic espectacle per riure de la vida.


LA REPÚBLICA DELS CONTES
TANTARANTANA (Catalunya)
10, 11 i 12 novembre
Dv, Ds  i Dg 19h
Preu: 12€ 

Coneix ‘La República dels contes’ on tot és possible. Sabem d’un lloc que a vegades apareix i a vegades desapareix. Un lloc ple de màgia i llibertat: on qualsevol història es pot fer realitat. Fent un tomb per la ‘República dels Contes’ descobriràs un munt d’històries acompanyades per oques escaladores, princeses pacients, peixos artistes, serps gegants i flors increïbles. Honestedat, igualtat, treball en equip i creativitat.MIRATGES
MÀGIC ALBERT

De 28 desembre a 4 gener (Descans 31 i 1)
a les 20:30h
Adults: 12€, Nins: 10€ i Grups (+10): 9€

Una nova producció de l’il·lusionista Màgic Albert, fresca i jove que delectarà a petits i grans amb magnífics números d’il·lusionisme combinats amb la simpatia i l’humor del jove mallorquí. Un muntatge de gran format on l’impossible traspassa les barreres de la lògica. La complicitat amb el públic, l’humor constant i els espectaculars números de màgia, fan de MIRATGES un espectacle per a tota la família. Es veuran des de petits números de màgia clàssica fins a números de grans il·lusions a l’estil David Copperfield on els espectadors gaudiran, entre d’altres, de levitacions impossibles, grans escapismes, espectaculars prediccions de futur i fins i tot presenciaran com es talla en dos a una persona. Aquest nadal vine al Teatre Sans a gaudir d’una experiència inoblidable per a tota la família!


COLORS
ESTUDI ZERO TEATRE

Del 20 al 28 gener 
Ds  i Dg 19h
Preu: 10

Un espectacle oníric, un joc de sensacions i emocions, un ventall de propostes de nous llenguatges. Arguments imaginats a partir de la inspiració dels diferents colors. Un grapat de recursos escènics clàssics i innovadors, un petit homenatge al Llibre de les Meravelles, una successió de preguntes transcendents sobre un univers quotidià, Un plantejament obert i suggeridor per a tots els sentits. Un caramull de petits detalls per als públics de totes les edats.


LLEGENDÀRIA
ESTUDI ZERO TEATRE

3 i 4  febrer
Dissabte  i Diumenge 19h
Preu: 10€ 

De la mà de dues simpàtiques i juganeres bruixes d’avui en dia, assistim a un insòlit recorregut pel món imaginari de les llegendes de les Illes. Un viatge extraordinari en una increïble missió a la recerca dels set elements màgics que es troben a racons amagats de les zones mítiques de la nostra terra. Amb les seves graneres sobrevolen les muntanyes i les valls, travessen barrancs i grutes, s’endinsen dins pous i coves, naveguen dins la mar tempestuosa o ballen amb un vent rabiós… amb la complicitat de la seva poderosa imaginació. Des de la seva cuina, amb els seus llibrots de receptes úniques, desfilen des del gegant als dimonis boiets, dones d’aigua i sirenes, pirates i els seus tresors, bruixes bones i xereques, bubotes i ratapinyades, corbs i òlibes, el moix negre o la cabra alegre i fins i tot, el rei en Jaume o el drac de na Coca. Un joc escènic senzill basat en les tècniques de narració oral amb una poderosa capacitat de suggestió i transformació que engrescarà tant a nins com a grans, acostant-los i motivant-los al descobriment de la part més màgica de les nostres tradicions.

 


UN CADÀVER EXQUISIT
ESTUDI ZERO TEATRE

Del 16 al 18 febrer
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Preu: 12

Muntatge estrenat el setembre de 2016 en homenatge al centenari de DADÁ al mític CABARET VOLTAIRE (1916-2016). Aquest espectacle pretén reviscolar l’esperit rebel, creatiu, dinàmic, efervescent, provocador, rupturista, transgressor i inspirador amb textos, poemes, cançons i músiques de diferents autors dadaistes. Un muntatge diferent que recrea l’esperit d’un moviment que tanta influència ha tengut en l’art contemporani i l’ambient del cabaret que va inspirar aquesta corrent on el públic es partícip directe del joc i crea també els seus propis poemes dadaistes.


SET MANERES DE SER HAMLET 

JOSEP PERE PEYRÓ

2ª PRÓRROGA!
17 i 24 de febrer i 3 març
Dissabtes 22:00h

PRORROGAT!
27 gener, 3 i 10 febrer
Dissabtes a les 20:30h
12, 13 i 14 gener
Dv i Ds 20:30h i Dg a les 19h

Preu: 12€

Josep Pere Peyró ens presenta una manera divertida i intel·ligent d’actuar Shakespeare en un exercici de voyeurisme actoral: entreu a la cuina de l’actor per veure com es prepara per interpretar un Hamlet clàssic, un Hamlet canalla, el Hamlet de telenovel·la, l’absurd, com l’interpretaria Marlon Brando format al Actors Studio, o com ho faria un actor que odia Shakespeare i adora García Lorca, i així fins a set escenes per representar un personatge que no sap si ser o no ser, si morir o dormir, si actuar o restar immòbil front d’un joc de variacions que trastoca, irreverent, la tragèdia en comèdia.SENSE PAGA, NINGÚ PAGA!
ESTUDI ZERO TEATRE
PRORROGAT!
DIES 23, 24 i 25 març

Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Del 9 al 18 març
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h Preu: 12€

Una versió actualitzada i dinàmica del clàssic de D. Fo. Es tracta d’un petit homenatge a aquest admirat autor, creador, actor i director que ens va deixar un bon caramull de comèdies crítiques i divertides amb alguns dels millors moments de l’escena contemporània. Un teatre que fa riure, però que també provoca, fa pensar, fa sentir calfreds, et pot deixar perplex,… però sempre et diverteix fent que la rialla et sacsegi la consciencia.

 CLOSQUES
AINA JAGLA
Del 13 al 15 d’abril
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h
Preu: 10€

Closques parla d’arbres genealògics, patrons de supervivència i camuflatges imposats. La història de tres dones, amb una mena d’efecte dominó, qüestiona els temps que vivim, el camí que hem agafat i els comportaments que tan humans ens fan. Closques és un experiment, un primer intent; una peça de creació que només vol ser escoltada, per parlar d’allò que tanta son ens lleva.  Creat i interpretat per Aina Jagla, llicenciada per l’ESADIB.

 


AL FINAL TOT S’ACABA
SCENARIUM
20, 21 i 22 d’abril
Divendres i Dissabte 20:30h i Diumenge 19h
Preu: 10€

Dues persones atrapades en un espai a on alhora que conviuen, fan feina. Els dos personatges, BOB i TOM mantenen una conversa sobre els temes que els preocupen, sempre amb un to existencialista i còmic, «La vertadera finalitad de la comèdia és ocultar el dolor» Wendy Wasserstein. La relació entre els dos protagonistes es va deteriorant amb el temps, fins al punt de enfrontar-se per idees oposades. La confrontació verbal i física sempre parteix des d’un punt de vista crític amb la nostra societat i la nostra moral. «Fins a quin punt som capaços de defensar els nostres objectius per damunt dels propis ideals i de l’amistat?»


EL PETIT CIRC
CIA MERCÈ FRAMIS – TANTARANTANA (Catalunya)
Dies 27, 28 i 29 d’abril
Divendres, dissabte i diumenge 19h
Preu: 10€

Espectacle d’ombres i música en clau de circ on objectes i animals donen forma a experiències fabuloses: el nas vermell del pallasso canvia de color per art de màgia; els animals de la granja es converteixen en experts acròbates saltant sobre el llit elàstic; un quadrat, un triangle, un cercle i un rectangle sortegen la força de gravetat fent equilibris sobre un nas; els animals salvatges es converteixen en estrelles de circ mostrant les seves habilitats… La música en anglès ens acompanyarà durant tota la funció. Davall la carpa d’El Petit Circ es conjuguen coneixements i diversió, introduint als més petits en l’aprenentatge de la llengua anglesa.


S’INUNDA VENÈCIA
OVNIPRESENTS
Del 5 i 6 de maig
Dissabte 20:30h i diumenge 19h
Preu: 10€

A S’inunda Venècia, dues parelles es retroben a Venècia durant el fenomen d’aqcua-alta. A causa de les altes pluges, els quatre es veuen obligats a passar tot un dia tancats dins l’hotel , on hi descobriran que no és or tot el que llueix i que les seves vides, tot i que parteixen d’un mateix punt, no tenen res en comú. Amb tintades de la dramatúrgia francesa ‘’de la paraula’’ de Yasmina Reza o Nathalie Sarraute; S’Inunda Venècia és una comèdia dramàtica sobre les parelles tòxiques, la hipocresia i les expectatives de futur fallides. Una retrat realista sobre la nocivitat de les relacions contaminants, el mal tracte psicològic, i la falta de tolerància en aquesta societat, cada vegada més interconnectada. Perquè tan aquí, com a Venècia, tot fa aigües.

 


7 RATOLINS
PETIT BONHOM
Divendres 18 de maig a les 19h
Preus:

Menors 12 anys: 5€
Adults: 8€
Pack Abonament (1 menor i 1 adult) a tots els espectacles del Teatre Sans: 40 € (L’abonament es realitzarà al primer espectacle).

Un temporer rodamón acompanyat de la seva guitarra arriba a una cruïlla de camins. Sense saber quin camí agafar, decideix fer una aturada, que aprofitarà per a explicar-nos el conte d’uns ratolins als quals ha arribat l’hora de anar- se’n de casa i de trobar un nou lloc on viure. El més petit d’ells, protagonista d’aquesta història, aviat descobrirà que la vida fora del cau familiar és plena de perills i dificultats. Aquesta obra neix de la trobada d’un cantautor i un titellaire amb les ganes de portar un treball conjunt dalt els escenaris.


EL COL·LECCIONISTA CELESTE
COLORÍN COLORADAS
Dissabte 19 de maig a les 17:30h
Preus:

Menors 12 anys: 5€
Adults: 8€
Pack Abonament (1 menor i 1 adult) a tots els espectacles del Teatre Sans: 40 € (L’abonament es realitzarà al primer espectacle).

En algun lloc existeix un home gris i corrent, que un dia va descobrir el cel i els seus elements, i es va convertir en el Col·leccionista Celeste, que atrapa les seves preses gràcies a senzills utensilis domèstics. Una reflexió sobre la llibertat, el respecte i l’amor.

Colorín Coloradas és una companyia formada per Blanca Alonso i Elisenda Ibars que crea projeccions de dibuixos, imatges i ombres, que interactuen amb la música, la dansa i la narració.

 

SIRENA FISSURA
ELÀSTIC NOU PRODUCCIONS
Dissabte 19 de maig a les 18:30h
Preus:

Menors 12 anys: 5€
Adults: 8€
Pack Abonament (1 menor i 1 adult) a tots els espectacles del Teatre Sans: 40 € (L’abonament es realitzarà al primer espectacle).

Què succeeix quan no trobes cap sabata de la teva talla? O quan els teus gustos no encaixen amb els de la resta? I quan no s’és suficientment femenina o s’és massa efeminat? Daniela intenta encaixar, s’esforça per ser com la resta, però no ho aconsegueix. Roc s’adona que, si es mostra tal com és, és rebutjat pels seus companys. I si en descobrir-se l’un en l’altre exploressin el poder de la diferència i l’amistat i junts es fessin més forts?

 

DIEZ AÑOS DE SOMBRAS
SOMBRAS CHINAS – VALERIA GUGLIETTI
Diumenge 20 de maig a les 17:30h
Preus:

Menors 12 anys: 5€
Adults: 8€
Pack Abonament (1 menor i 1 adult) a tots els espectacles del Teatre Sans: 40 € (L’abonament es realitzarà al primer espectacle).

Una col·lecció d’històries projectades pel màgic moviment de les mans i petits accessoris. Les millors escenes i els personatges d’ombres de mans dels deu anys de trajectòria de la companyia. Un espectacle que uneix les diferents arts de les ombres xineses: el cinema mut, la màgia, la tereseta, el còmic, la música, les arts visuals, el teatre, la figura animada.

 

VEOLEO
TEATRO ARBOLÉ (Aragó)
Dies 26 i 27 de maig
Dissabte i diumenge 19h
Preu: 10€

Veoleo intenta apropar els contes de sempre, els que es transmeten de forma oral, als més petits. traslladant l’acció a un lloc imaginàri ple de llibres, paraules i lletres on s’amaguen tots els contes, els coneguts i els que estan per conèixer. La Biblioteca es converteix en espai escènic, on una bruixa estrafolària trasllada als espectadors a un lloc on veure, interpretar, i llegir dos dels contes clàssics més importants de la Literatura Universal. L’aneguet lleig i la Caputxeta Vermella. Dos autors universals Andersen i Perrault units; dos contes coneguts que comporten moralitats senzilles: L’educació en la diferència i la iniciació a la vida i la sorpresa constant. Els llibres de la mà de la Bibliotecària es transformen en titelles i el teatre es converteix en una eina educativa.

BIENVENIDO, SR. DE LA FUÁ 
TARAMBANA ESPECTÁCULOS (Madrid)
Dies 1, 2 i 3 de juny 
Divendres, dissabte i diumenge 20:30h
Preu: 12€

Aquest espectacle mostra dues riques sevillanes del segle XVII que viatgen a París a la recerca del seu somni; ser dames de la cort francesa. El seu desconeixement de l’idioma i el seu desmesurat afany per entrar a la complicada aristocràcia francesa, les duen a malinterpretar un manuscrit real en el qual creuen haver llegit que el Marquès de la Fuá ve a visitar-les. Una comèdia en la que el ritme per moments és vertiginós, plena de joc de paraules i absurdes situacions que faran que l’espectador no aturi de riure. Una trama basada en dues premisses: la creença que el nostre somni està en mans d’altres, com exposa Berlanga a Bienvenido Mister Marshall. I la pretensió de ser un ésser especial i superior davant els iguals, com Les Precioses Ridícules de Molirere.

 

LA PRINCESA ANA 
TARAMBANA ESPECTÁCULOS (Madrid)
Dies 1, 2 i 3 de juny 
Divendres, dissabte i diumenge 19h
Preu: 10€

Premi Sal a Escena, concedit pel Ministeri de Igualdad

Un espectacle que conjuga la millor tradició del conte infantil, amb valors d’amor i tolerància, en una adaptació del relat original de Luisa Guerrero amb la presència d’actors i titelles. Compta amb divertides cançons i coreografies, que s’encomanen als nins, formant un espectacle màgic i ple de color.  La Princesa Ana ha de seguir la tradició, ha de casar-se per a poder regnar al seu país. Només hi ha un problema: ella no vol casar-se amb cap dels prínceps que han demanat la seva mà. Ella només vol seguir sent feliç al costat de la seva millor amiga, una dolça granota. Quan la granota li suggereix que la besi per provar sort, sorprenentment, en lloc d’un príncep blau, apareix una bella jove. A partir d’aquí, hauran de lluitar i demostrar que poden regnar i fer feliços al seu poble igualment, gràcies a l’amor que les uneix. 

 

ENTREMESES DE CERVANTES
eScola d’Arts escèNiqueS
Del 8 al 17 de juny
De divendres a diumenge 20:30h
Preu: 7€

Aquest muntatge de final de curs dels alumnes de segon i tercer es presenta com una companyia itinerant de teatre del segle d’or, els intèrprets de l’espectacle presenten tres entremesos característics de la producció Cervantina: “El juez de los divorcios”; “El retablo de las maravillas” i “El viejo celoso”. Un magnífic exemple de la creació teatral del més gran geni de la literatura espanyola on es reflecteixen les qualitats del seus llenguatges, la proximitat, la procacitat i les idees transgressores i obertes del dramaturg Cervantes, un avançat a la seva època.

 

 

FLAMENC ANDALÚS
ESTUDI ZERO TEATRE
Cada dimecres a les 21:00h
L’entrada inclou una degustació de productes mallorquins i una copa de vi

Adults 27€
Nins fins a 5 anys gratuit

Nins de 5 a 12 anys 17€
Residents 25% de descompte

Fantasia flamenca inspirada en la substància de les sonoritats, els ritmes i l’esperit del folklore andalús.Proposam tornar a les arrels del folklore que el va inspirar, submergint-nos dins les profunditats, l’accentuació i el sabor flamenc. Transformar un passatge de la seva música en soleá, un altre en seguiriya o bulería. Alhora volem aprofundir en les supersticions i bruixeria connectant amb el misticisme de la cultura espanyola a través de la dansa contemporània. La trama és simple: una gitana és posseïda pel fantasma del seu antic amant sense fe i el seu nou pretendent convenç a una bona amiga per seduir-lo.Cadascuna de les escenes evoca un ambient divers que s’integra a la perfecció en un tapís en moviment de sentiment humà captivador.