TEMPORADA 23-24

AUTÉNTICO FLAMENCO

PALMA FLAMENCO i ESTUDI ZERO

Del 3 de juliol a l’11 de setembre de 2024

Tots els dimecres a les 21:00


COMPRAR ENTRADES

Després de l’èxit de les darreres temporades de Flamenc arriba de nou al Teatre Sans una oferta cultural única. Un espectacle d’autèntic flamenc que es representa en un teatre situat en un casal gòtic del segle XIV, al centre històric de Palma. Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir l’autèntic flamenc, interpretat per artistes premiats en diversos festivals internacionals. Fantasia flamenca inspirada en la substància de les sonoritats, els ritmes i l’esperit del folklore andalús, submergint-nos dins les profunditats, l’accentuació i el sabor flamenc tant per soleá, com per seguiriya o bulería.


COMENÇAM TEMPORADA!

LA REBEL·LIÓ DE LES COSES

ESTUDI ZERO TEATRE

Dia 11 i 12 d’octubre de 2023

Dimecres a les 19h i Dijous a les 12h i 17h

Espectacle per a públic familiar


COMPRAR ENTRADES

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders, que ens planteja un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Estudi Zero vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als més petits en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc a nins i grans.


ESCENA MIRIÑAQUE (Santander)

Dia 14 i 15 d’octubre de 2023

Dissabte 19 h i diumenge 17 h

Espectacle per a públic familiar


COMPRAR ENTRADES

és una obra de dansa-teatre on el realisme màgic cobra vida en un bosc al qual es naturalitza allò irreal o estrany com una cosa comuna. Els seus dos personatges; peculiars, divertits i sensibles desenvoluparan una relació d’amistat basada en el creixement emocional a través del joc. Al final de l’espectacle es convidarà a les nines i nins a endinsar-se al bosc d’una manera molt especial… Ballant.


SOMBRA DE CINE

VALERIA GUGLIETTI

Dia 21 i 22 d’octubre de 2023

Dissabte 19 h i diumenge 17 h

Espectacle per a públic familiar


COMPRAR ENTRADES

Des del principi dels temps, l’ésser humà ha creat ombres utilitzant el seu cos, les mans i amb siluetes, donant vida a personatges. Fa milers d’anys, aquest art recorre el món d’orient a occident a través del temps prenent els tints de cada cultura.

Les Ombres Xineses han estat el trampolí del cinema i les grans projeccions. Avui Valeria Guglietti inverteix els rols. Amb les ombres representa personatges del cinema i escenes de la gran pantalla.

Una paròdia feta amb ombres de mans sense paraules, com si fos una pel·lícula artesanal, i a la vista de tots, es veuen els trucs de com es fan i desfan màgicament els personatges amb l’àgil moviment de mans i petits accessoris, despertant-li al públic ganes de jugar amb la seva ombra.


EL MÓN FORA DEL SEU EIX

LA PEIXERA

Dia 23 d’Octubre de 2023

Dilluns 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Quan la vida segueix, com si res, després d’un fet que podria esbucar tot el teu món, el terratrèmol està latent en les vísceres. Qui pot jutjar els actes quan les plaques tectòniques xoquen?
Una dona conta com, quan tenia tretze anys, va tenir un affair amb el seu professor d’història antiga i va quedar embarassada. Obligada a créixer i fer-se gran de cop, suspesa entre el passat i el present, intenta explicar-se la història viscuda per entendre, per entendre’s, per resoldre, per tancar, per col·locar el caos, per mantenir l’eix.


AGRIDULCE

PROESCENIO – MOLOTOV

Dia 24 d’Octubre de 2023

Dimarts 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Una dramatúrgia del jo, convertida esbós rere esbós en una autoficció còmica. Un viatge comptat per l’actor d’una situació real, un desamor. Aquesta obra conté el viatge viscut pel mateix actor des que deixa una relació sentimental fins al moment que accepta la ruptura i comença de zero. El muntatge vol mostrar el procés viscut fins a alliberar-se i poder enfrontar-se a ella. Una recerca de la universalitat del seu desamor. Una sínia de sentiments, feliçment canalitzats al final del procés. Mescla de joc performatiu i actuació, hi ha parts presentades i altres representades. Nous llenguatges, introduint la realitat augmentada, ja que abans i després de l’obra, segueix el joc.


LES FALDES DE LA MEVA VERGONYA

FIBLADA

Dia 25 d’Octubre de 2023

Dimecres 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Una illa o un desert. Una moqueta firal aferrada amb cinta de doble cara, Ogigia o Mallorca, és igual on Penèlope o Calipso condemnades a estimar a un mateix home intenten trobar qui són dins aquest buit En un altre temps o a una altra freqüència 41 i 43 sostenen un volant que les condueix a l’origen dels seus mals. Un viatge frenètic on la col·lisió d’aquestes quatre veus aixecarà les faldes i les vergonyes.


ÒRFILES (memòries d’un ventre buit)

MOSKITAS MUERTAS (Formentera)

Dia 26 d’Octubre de 2023

Dijous 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Ponència Performàtica
Enveja/culpa/tristesa/frustració/ És natural tenir filles a l’edat en què ens plantegem tenir-les? Què podries arribar a fer per evitar-ho? Fins on estàs disposada a arribar per tenir-les? Sabem acompanyar emocionalment a les persones que no han pogut complir el seu desig de ser mare o pare? Les Moskitas Muertas varen néixer l’any 2017 en l’entorn particular de l’illa Formentera. Procedents de llocs i disciplines diferents, Xènia Fuertes (músic i actriu) i Mireia Sobrevela (actriu i ballarina), ens unim impulsades per la necessitat vital de comunicar-nos amb el nostre entorn a través de l’art.
Órfiles (memòria d’un ventre buit) pretén donar llum a un tema tan amagat i comú com és la infertilitat. Assessorades en tot moment per la xarxa Red Infértiles, ens posem a la pell de parelles que senten la frustració i el dolor de perdre la seva criatura. Dones, no sempre reconegudes com a mares que pateixen falta de cura i menyspreu per part del seu entorn i d’una societat que les deixa soles i vulnerables.

Una peça de teatre físic amb música original més un col·loqui amb els espectadors i especialistes en la temàtica


Oh, uh, ah, ei!
Terra· Aire·Foc·Aigua

L’AUTÈNTICA (Barcelona)

Dies 27 i 28 d’octubre

Divendres i dissabte 17:30h i 18:30h

Instal·lació Audiovisual de 1 a 5 anys


COMPRAR ENTRADES

Es tracta d’una Instal·lació audiovisual recomanada d’1 a 5 anys, que recorre els quatre elements de la naturalesa, i on es destaca l’experiència col·lectiva i la possibilitat d’interaccionar amb l’entorn lúdic de l’espai audiovisual i escènic. Estrenada en L’autèntica de Barcelona en el 2020 i des de llavors recorre diferents espais i festivals nacionals i internacionals (Influx, FITKAM, FIBA-Festival Internacional de Buenos Aires).


ITALIANESES

RICCARDO RIGAMONTI (Itàlia)

Dies 27, 28 i 29 d’Octubre de 2023

Dv i Ds 20:30 h i Dg 19 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Hi ha una tragèdia oblidada, a què els llibres d’història gairebé no fan al·lusió, consumida fins a la caiguda del mur de Berlín molt a prop nostre. Al final de la Segona Guerra Mundial, milers de soldats i civils italians es mantenen atrapats a Albània amb l’arribada del règim dictatorial, obligats a viure en un clima de terror i subjectes a persecucions periòdiques i violentes. L’espectacle ITALIANESES explica en primera persona, amb inesperada ironia i tendresa, una història inspirada en aquestes històries reals: Tonino Cantisani neix a un camp de presoners a Albània el 1951. De pare calabrès i mare albanesa, viu al camp durant quaranta anys creient en un pare i en una Itàlia de conte. Al 1991 arriba a Itàlia després de la caiguda del règim i la realitat no coincideix amb el que s’havia imaginat. Amb un to lleuger, poètic, amb una mirada càndida, Tonino ens explica la seva passió per les teles, el seu amor per a una noia al camp, la seva reclusió i la de la seva mare, el seu retrobament amb el pare.

 


NO SOY TU GITANA

TEATRO DEL BARRIO (Madrid)

Dies 31 d’octubre i 1 de novembre

Dimarts i dimecres 20:30h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

No soy tu gitana no és un monòleg, sinó un diàleg teatral sense pretensions de desconstruïr ningú.

Més d’una hora d’història, rialles, canvis de vestuari, cant, ball i alguna maledicció. Fer riure el públic amb el racisme de lleis històriques absurdes és l’única pretensió per arribar-hi a un lloc comú on les gitanes t’ensenyin a fer compàs per tangos i que tots siguem una mica més feliços.


RUMBO DESCONOCIDO

UTOPIAN (País Basc)

3 i 4 de novembre de 2023

Divendres i Dissabte 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

És una obra on en Guillem i na Matilda, dos vells mil·lenaris, juntament amb la cantant lírica Magnòlia, ens conviden a través d’un campionat del Joc de l’Oca a reflexionar sobre el secret de Viure que porta implícit Morir.

Una obra de TEATRE DOCUMENT, on a més de la Companyia intervenen persones de la comunitat que expliquen els seus testimonis per tal d’apropar-nos com a societat compassiva a una etapa de la vida que ens porta a Rumbo Desconocido, però no per això un destí “horrible” .

Un dels personatges, Guillem ens diu: “No entenc perquè la mort té tantes fakes news, si els que han estat a prop diuen que hi ha llum i se sent pau”.


LAS BRAGAS

SENDA ESCÈNICA (València)

Dies 10, 11 i 12 de novembre

Divendres, Dissabte 20:30 h i Diumenge 19 h

Espectacle per a públic jove i adult

COMPRAR ENTRADES

 

Una nit, Estrella descobreix unes calces a la butxaca dreta de l’americana de Bernabé. Aquesta troballa converteix la nit en una espiral delirant en què surten a la llum els desitjos més ocults, frustracions i tensions del seu matrimoni.

MOSCA

Cia Artika (Galicia)

Divendres i Dissabte 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult

COMPRAR ENTRADES

Mosca és un joc de nins, cosa que es pot convertir en un malson. L’obra narra la història de Pedro, un nin de deu anys que pateix assetjament escolar. Pedro es veu reflectit als ulls de la seva mare, el seu pare i la seva mestra en qualsevol instant de la peça. Auguriant i intensa, Mosca, se submergeix en la vida d’un nin i que és el que està patint bullying, però també en el temor, en els prejudicis i no saber com pot solucionar-ho l’entorn en què Pedro es desenvolupa.


6 PERSONAJES EN BUSCA DE CERVANTES

TEATRO DEL FINIKITO (Madrid)

Dies 8 i 9 de desembre de 2023

Divendres i Dissabte 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

6 Personajes en busca de Cervantes és un joc pirandellià per construir la imatge de Cervantes a partir d’alguns dels centenars de personatges del Quixot. Sis personatges quixotescos per fer gaudir el públic amb les seves aventures i les seves històries. Personatges que et busquen per, en el millor estil cervantí, ensenyar delectant en una divertidíssima peripècia teatral. T’ho perdràs?

 

 


LA REBEL·LIÓ DE LES COSES

ESTUDI ZERO TEATRE

Dia 16 i 17 de desembre de 2023

Dissabte i Diumenge 19h i 17h

Espectacle per a públic familiar


COMPRAR ENTRADES

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders, que ens planteja un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Estudi Zero vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als més petits en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc a nins i grans.


MÀGIC ALBERT

22, 23, 25 i 26 de desembre de 2023

Cada dia a les 20:30 h

Espectacle per a públic familiar

COMPRAR ENTRADES


WOZOM és la darrera producció de l’artista illenc Màgic Albert qui ha ajuntat en un espectacle, les millors il·lusions de 20 anys de dedicació al món de la màgia. L’humor, l’expectació, la sorpresa i la complicitat amb el públic són els elements indispensables que caracteritzen aquesta obra. Un espectacle fresc, jove i dinàmic que no deixarà indiferent a ningú. Tant els més petits de la casa com els més grans, podran gaudir d’espectaculars números d’il·lusionisme com preveure el futur, presenciar impossibles escapismes, fer levitar persones i fins i tot veure nevar dins el teatre. Un espectacle immersiu on s’ajunten les arts de l’il·lusionisme amb les acrobàcies aèries.


MAGO FER

29, 30 de desembre i 1, 2 gener

Cada dia a les 20:30 h

Espectacle per a públic familiar

COMPRAR ENTRADES


Baix el concepte de PARADOXA, el Mago Fer, sustenta el seu nou espectacle de Màgia de gran format per a teatres. Fernando Fuentes (artísticament conegut com a MAG FER) és un dels il·lusionistes més coneguts de Mallorca i amb un ampli recorregut professional. Aquest Nadal presenta al Teatre Sans el seu nou espectacle de Màgia ple de sorpreses i moments inoblidables que ens faran dubtar de si el que veiem és real o contrari a les lleis de la lògica. Noves Grans il·lusions, levitacions i transformacions, mentalisme i prediccions impossibles, utilitzant elements com ara telèfons mòbils, apps i elements moderns propis del nostre segle. Sense oblidar però alguns clàssics de la Màgia amb una part d’innovació molt personalitzada. Una elegant posada en escena amb la seva assistenta, duent a terme les més arriscades grans il·lusions, les cuidades coreografies i la perfecta combinació de música i il·luminació convertiran cada acte de màgia en una sensació indescriptible i cada emoció en un moment MÀGIC impossible d’esborrar de la nostra ment.


TERROR XIX

ALLUNYATS TEATRE

Dia 2 i 3 de febrer de 2024

Divendres i dissabte 20:30h

Espectacle per a joves i adults


COMPRAR ENTRADES

TERROR XIX és un espectacle teatral de dos monòlegs de terror basats en relats del segle XIX: “El Cor Delator”, d’Edgar Allan Poe, i “La Dona Alta”, de Pedro Antonio de Alarcón. Dos texts de gran força dramàtica que es posen en escena en forma de monòleg mantenint i respectant l’estil i el llenguatge de l’obra original. Així, en El Cor Delator, s’ha utilitzat el text íntegre del relat original; mentre que per a La Dona Alta s’ha realitzat una adaptació que ha transformat el relat en monòleg.

MEDIUM. CHILE ESTALLA EN LA DISTANCIA

TEATRE APÁTRIDA

Dia 16 de febrer de 2024

Divendres 20:30h

Espectacle per públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Corre l’any 2019, un grup d’artistes xilens residents a Europa els toca viure la revolució social que sempre van somiar a milers de quilòmetres de casa. Enfrontant-se a l’obstacle de la distància decideixen cercar aquells mecanismes que els permetin contactar amb un esclat social que no poden veure. Gràcies a la recopilació de testimonis, cartes, fotografies i arxius es desenvolupa un relat historiogràfic que barreja teatre documental i performance per indagar en la possibilitat de convertir-se en Mèdium i fer contacte amb la veu d’altres. Una metàfora de la resistència dels pobles llatinoamericans i la lluita de resistència al voltant del planeta.


BOLA EXTRA!

NOU I MIG

Dies 1 i 2 de març de 2024

Dv i Ds 20:30h

Espectacle per públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

L’artista arriba a escena amb el seu millor vestuari, disposat a fer un petit concert de trompeta i cantar cançons que han estat referents a la seva vida. La seva imaginació i entusiasme ens durà a viatjar per diferents situacions i llocs inesperats: des d’un petit poblet de la costa italiana a una revetlla de festa major, d’una fàbrica de sabates al bell mig del carib, passant pel menjador “bo” de ca mumareta…
Ens acompanyen en el viatge multitud de personatges que habiten els diferents mons: 21 mallorquins perduts a Dinamarca, un canet fidel al seu amo de dubtosa reputació o un “flamenco” incombustible i els seus amics, clients habituals del Bar Londres. Fins i tot un colom campió mundial! Un viatge hilarant per finalment, proposar-nos fer el viatge més important de la nostra vida. Un final inesperat, sorprenent, que aboca als assistents a fer una reflexió sobre on som i que fem, què volem, que ens ha quedat pendent.


TRANS-PLANTAR

DIABÉTICAS ACELERADAS

Dies 8 i 9 de març de 2024

Dv i Ds 20:30h

Espectacle per a públic familiar


COMPRAR ENTRADES

La darrera producció de Diabéticas Aceleradas ens mostra una faceta més de la capacitat creativa del grup, des de la comèdia grupal, al cabaret esbojarrat, i ara al monòleg vital. La paraula “transplantar”, títol de l’obra, es converteix en l’eix vertebrador de les successives vides de l’actor. Una sèrie de trasplantaments han fet de la seva vida el que ara, finalment és: trasplantaments de manera de ser, de professió, d’ubicació i el darrer i més important, d’òrgans vitals. Pep Noguera ens conta en aquest monòleg, amb l’humor, la ironia i la sàtira que han caracteritzat sempre la seva feina, com ha arribat fins aquí i en aquest moment, des del moment de la seva concepció, és a dir, des d’abans de néixer.

La música, el transformisme, la rialla, els balls formen part d’aquest monòleg que és al mateix temps una metàfora del viatge col·lectiu que ens ha duit des de finals dels anys seixanta del segle passat als primers d’aquest segle XXI. Una fusió constant de paraula, música i imatges: TRANSPLANTAR.

Es pot anar de metges, prendre antidepressius, fer ioga, fengshui o altres mètodes per estar bé, o fer el que ha fet Pep Noguera, pujar a un escenari i compartir reflexions, rialles i cançons: regalar vida per seguir vivint.


Después de cortar el césped, el valor de no hacer ruido

ZIGZAG DANZA

Dies 22 i 23 de març de 2024

Dv i Ds 20:30h

Espectacle per públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Què passa quan alterem l’ordre establert, conserven les coses el sentit?; els valors immutables trontollen i com a ludòpata provem fortuna en el joc de la correspondència. No hi ha resposta, abaixem el cap i trobem el melic, per descobrir potser que cadascú és el que ell mateix vol ser. «Después de cortar el césped, el valor de no hacer ruido» suposa un recorregut a través de les relacions humanes, viatjant per la solitud, l’amor, la dependència, la inseguretat, la necessitat de l’altre, l’absència d’escolta, la càrrega compartida, el camí recorregut.


AMALIA Y EL RÍO. HISTORIA DE UNA ESTRAPERLISTA

TEATRO GUIRIGAI

Dies 19 i 20 d’abril de 2024

Dv i Ds 20:30h

Espectacle per públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Basada en fets reals, aquesta és la història d’Antonia “La Lirina” veïnada d’Olivenza. Succeeix a la frontera extremenya amb Portugal, entre Olivenza i Badajoz, durant els anys 1942 i 1964. Un retall viu de les històries del contraban a Espanya, protagonitzat per una dona forta, intel·ligent, sorneguera i astuta que lluita per mantenir la seva dignitat i el seu dret a treballar en un món profundament masclista.
Sobre l’escenari dos personatges: N’Amalia, que transita entre el present i el passat, revivint la seva vida, i l’»Hombre de Piedra», que sorgeix dels records de la protagonista i representa el poder patriarcal, la masculinitat. Crea atmosferes, murmura, cantusseja, dialoga amb n’Amalia.


MARIONA FORTEZA. CANTO A LA DAMA

CARLOS GARRIDO ESCÈNIC

Dia 26 d’abril de 2024

Dv 20:30h

Espectacle per públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Canto a la dama és un monòleg musical que ens transporta a l’imaginari medieval.
Les bruixes, els trobadors, el senyor del castell, la dama encantada… La periodista i cantant Mariona Forteza evoca tot aquest univers mitjançant les narracions i les cançons.

Canto a la dama comença amb una aparició. L’espectre d’una dona passeja per les runes d’un castell. Qui és ella?

A partir d’aquí s’inicia una recerca, a través de la qual coneixerem com era la vida en aquests segles tan llunyans. Quins n’eren els personatges, els espais. Com es vivia l’amor, la fidelitat, la tragèdia, la superstició. I contestarem una pregunta: per què aquest món ens continua fascinant?

.


LA GOTA AVENTURERA

TEATRO ARBOLÉ

Dies 3 i 4 de maig de 2024

Dv. i Ds. 18:00 h

Espectacle per a públic familiar


COMPRAR ENTRADES

«Cavalcant pel vent, digues-me gota on vas. Vull ser núvol de pluja, vull ser riu i mar.»


El de la nostra gota no és un viatge, en són dos. D’una banda, el viatge físic i natural del mateix cicle de l’aigua, els diversos estats, la utilitat, la necessitat, el camí, l’existència com a vapor als núvols, la caiguda en forma de pluja, el pas pels rius i l’arribada al mar. En resum, tots els processos naturals que envolten el viatge sense fi d’una goteta d’aigua.

D’altra banda, aquest viatge és també un viatge poètic. La nostra no és una gota qualsevol, és una llàgrima, per tant, una goteta que sorgeix de l’emoció, que ve directament del cor. Una goteta tan especial no es conforma i revoluciona tots els personatges amb què es troba.

Impulsada pels mateixos nens es perd a l’aire, fins que és trobada pel seu pare el vent que la teixeix per formar un núvol. Viatja per l’aire, juntament amb altres núvols i plou, i mulla camps i deserts, fins a arribar al riu… i després al mar? No, la nostra gota, seguida per les altres, es nega a arribar al mar. La Tortuga, la Balena i el Cranc no saben què passa. Tot i això, finalment, la nostra gota i les altres aventureres flueixen fins al mar, i des d’allà torna a l’ull de la titellaire del qual ha sortit, però, novament impulsada pels nins, torna a començar el seu viatge en un cicle sense fi.

Citant Jacques Cousteau: «Sovint oblidam que el cicle de l’aigua i el cicle de la vida són un mateix».


EL FOLLET VERMELLET – XXVI FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE DE TERESETES

ESTUDI ZERO TEATRE

Dia 11 de maig de 2024

Ds 11:00h

Espectacle públic familiar (0-6 anys)


COMPRAR ENTRADES

El Follet Vermellet ens visita, carregat amb les seves maletes vermelles per mostrar-nos els seus objectes més estimats, les seves cançons i els seus contes preferits. També vos parlarà dels seus amics d’altres colors. T’imagines de quin color és el seu raspall de dents, quina creus que és la fruita que més li agrada i la seva història preferida?


LA LLUNA, LA PRUNA – XXVI FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRE DE TERESETES

MERCÈ FRAMIS

Dia 12 de maig de 2024

Dg. 13:15h i 18:15

Espectacle públic familiar (+3 anys)


COMPRAR ENTRADES

La lluna la pruna és un espectacle d’ombres acolorides, que presenta un conjunt de petites històries independents encadenades subtilment. La il·lustració amb imatges, la música i les petites dramatitzacions acompanyen les cançons i els poemes que formen part de l’incipient bagatge cultural dels més petits.


MARÍA ANTONIETA

CIA. VERSUS TEATRE

Dies 18 i 19 de maig de 2024

Ds. 20:30 h i Dg. 19:00 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Una dona lliure. Una època turbulenta. Una vida tràgica. «Maria Antonieta» és un unipersonal teatral i poètic, una encarnació delirant i honesta de la víctima més cèlebre de la Revolució Francesa.
Un text original de l’actriu a partir de diverses fonts: la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals de Maria Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l’època, serveix de detonant per a un treball d’encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Teatre de Jessica Walker. Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes del personatge: La reina, l’amant, l’estrangera, la malgastadora, la mare, l’actriu,
la dona, la inadaptada, l’esposa, l’adolescent, la condemnada.
Maria Antonieta fou la filla menor de l’emperador austríac Francesc I i de Maria Teresa, Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l’hereu al tron ​​de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir els Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea.
L’obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia —arrossegada per l’onada de l’aixecament popular— i el seu judici i execució en 1793.
Per desprestigiar a la reialesa, la Revolució havia d’atacar a la reina i en la reina a la dona. No es va estalviar cap calúmnia per dur-la a la guillotina: tots els vicis, totes les formes de depravació van ser atribuïdes sense vacil·lar a «la lloba austríaca».  De la carrossa d’or al carro de l’escorxador, del luxe a la privació, del triomf a la guillotina, la vida de Maria Antonieta és el símbol tràgic del brutal naixement d’una nova era en la Història de la Humanitat.

.


FAMILIA. Érase una vez…

DANI GARCÍA

Dies 24 i 25 de maig de 2024

Dv. i Ds. 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Familia és la història d’una saga familiar explicada pel seu únic supervivent. Una princesa, una reina i un dolent desgranen la seva història i la seva relació amb el protagonista.
Dolor, amor i resiliència són les tres paraules que defineixen aquest muntatge. Portada a escena com un conte, el seu actor protagonista es fica a la pell de cadascun dels membres d’una família que ja no existeix per entendre-la, perdonar-la i acomiadar-se’n en pau.
Quan tot surt a la llum i quedem exposats ja no hi ha res a témer i això ens fa més forts que mai.

.


CAOS

L’eScola d’Arts escèNiqueS presenta

el muntatge de final de curs

dirigits per Mateu Grau

Del 14 al 23 de juny de 2024

Dv., ds. i dg. a les 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Enguany com a muntatge de final de curs, l’escola d’arts escèniques presenta l’obra Caos, basada en textos dels autors contemporanis Michael Frayn i Alan Ayckbourn, aquest darrer un dels autors més divertits i representats al Regne Unit després de W. Shakespeare. 

És una comèdia hilarant que frega el teatre de l’absurd amb una profunda reflexió sobre la comunicació.

Un muntatge coral de vegades divertit i alhora original que comporta un exercici interpretatiu de primer nivell.


PEYRÓ CANTA COSTA I LLOBERA

JOSEP PERE PEYRÓ

Dia 17 de juny de 2024

Dilluns 20:30 h

Espectacle per a públic jove i adult


TAQUILLA INVERSA


SHAKESPEARE. BRUIXES I BRUIXOTS

L’eScola d’Arts escèNiqueS presenta

el muntatge de final de curs

dirigits per Pere M. Mestre

Dies 29 i 30 de juny de 2024

Ds. a les 20:30 h i dg. a les 19:00

Espectacle per a públic jove i adult


COMPRAR ENTRADES

Després d’uns quants anys fent lectures, monòlegs, escenes i improvisacions sobre Shakespeare, ja tocava oferir al públic un treball basat en els seus textos. Així els alumnes de Postgrau, amb alguns de Tercer i Segon curs, presenten aquestes Bruixes i Bruixots com a un exercici d’interpretació, però també com a una dramatúrgia especial de l’obra Shakespeariana.

Hem agafat les bruixes de Macbeth com a fil conductor i exploram una gamma de personatges malèvols dels quals rodolen a les obres d’aquest excels dramaturg.

Escenes de Macbeth, El Mercader de Venècia, Ricard III o Otel·lo, jugant també com a mode d’introducció amb els clàssics monòlegs de Julieta, Cleopatra, Hamlet, Shylock o Iago… que ens condueixen a un espai escènic suggeridor i polivalent on es desenvolupen intenses situacions d’alguns dels personatges més rics de la literatura dramàtica universal.

De la tragèdia a la comèdia, un trànsit pels moments foscos amb alguna alegre esquitxada per presentar un collage d’escenes amb cert lligam i continguts que ens conviden a tastar algunes de les obres mestres de l’autor, un projecte d’escola dels alumnes més avançats que traspua amor al teatre i generositat en el treball.