PROGRAMACIÓ ACTUAL

UN GLOBO, DOS GLOBOS, TRES GLOBOS… Esto sabe a Gloria
LA QUIMERA DE PLÁSTICO (Castella LLeó)
30 i 31 octubre i 1 Novembre
Dv i Ds 18h  i Dg 17h
Espectacle per a públic familiar
Preu: 10€

VENDA ENTRADES

 

 

La projecció i música d’ «un globo, dos globos, tres globos» donen inici a l’obra en la qual les Xamanes «Katia i Selma» celebren amb el públic el «cumplesiglo» de Gloria Fuertes. Ens explicaran algunes coses molt interessants de la seva vida i també jugaran, amb algun dels contes, personatges i poemes més coneguts de la poeta: Pelines, Coleta, Pitu Piturra, para pintar un niño, los juguetes son para jugar, a jugar de verdad,…
Tot acaba amb el desallotjament urgent de la sala davant un voraç incendi que amenaça fins als mateixos fonaments del Teatre.

DIALOGOS DE LA BASURA
LA QUIMERA DE PLÁSTICO (Castella LLeó)
30 i 31 octubre i 1 Novembre
Dv i Ds 20:30h  i Dg 19h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

 
Un aparent captaire convoca amb la seva cantarella als estupefactes «vilatans»: vol aconseguir suport per al seu enigmàtic «Pla infal·lible» per a l’economia mundial. Un dels assistents es postula per ajudar-lo i convertir-se en el seu Assessor amb la secreta intenció de robar-li el seu «Pla…». Al voltant d’un carro de supermercat ple de sorpreses, assistim a una cruel i descarnada lluita per un poder imaginari on, per l’atzar de les escombraries, es colen -al costat de retalls de premsa- fragments, versos i textos d’autors clàssics espanyols: des de Cervantes a Espronceda, passant per Quevedo, Moreto, Calderón… Els uns, vendran a conte reforçant el conflicte o soscavant les raons i fets dels personatges; altres, seran oportú recurs escènic. Amb una posada en escena intensa i impactant, plena d’humor i girs de guió, «els vilatans» -el públic- no estaran mans plegades sinó que s’hauran d’arromangar dins aquesta trama circular en què la corrupció, la intriga, la mentida, la hipocresia, la desigualtat, ens acosten a la realitat quotidiana.

GASKIN
TEATRO CÍRCULO (València)
6,7 i 8 Novembre
Dv i Ds 20:30h  i Dg 19h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

 

VENDA ENTRADES

 

GASKIN, la darrera producció de Teatro Círculo està basada en l’obra de Laura Gassó «Diario de Gaskin. Un piloto de la república en los campos de concentración norteafricanos 1939 – 1943». Aquest muntatge no és només un homenatge a tots els republicans que van haver d’emigrar; és també una proposta escènica que tracta de l’amistat i de la traïció, del silenci i de les raons del silenci, del dol i de la culpa, de la infantesa i d’un pare i una filla que es retroben després de 35 anys.

PEAJES
en mi p*** vida vuelvo a hacer un show sola

CLARA INGOLD 
10, 17 i 24 Novembre
Dimarts 20:30h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Si això és una sinòpsi seriosa, diré que Peajes és un projecte de na Clara Ingold amb música de na Clara Ingold que parla de l’acumulació, l’afecció, l’amor i sobretot de la creació.  Però en realitat és un monòleg que no és un monòleg i un concert que no és un concert.  Veniu a gaudir del meu sofriment. Vos estim.

LA CANTANT CALBA
ESTUDI ZERO TEATRE
20, 21 i 22 Novembre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Un divertidíssim poema fonètic en un ritme frenètic, que juga amb la il·lusió de la comunicació, en un intent per travessar els límits de la realitat per a plantejar inquietants preguntes a l’espectador. Basada en el mètode “assimil” d’ensenyament de l’anglès, satiritza la banalitat de les relacions humanes convencionals. PRIMER PREMI III MOSTRA DE TEATRE MEMORIAL LLORENÇ MOYÀ I QUATRE MÉS: PREMI MILLOR DIRECCIÓ, MILLOR ACTOR, MILLOR ACTRIU I  MILLOR ESCENOGRAFIA. Millor espectacle en el IX Circuito de Danza y Teatro Contemporáneos para Público Adulto y Familiar de la Red de Teatros Alternativos de España

PERIFÈRIA OTEL·LO
PERE PEYRÓ I BIEL RAMÓN
10, 11 i 12 Juliol
Dv, Ds i Dg 20:30h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Després de Set maneres de ser Hamlet, arriba la segona part de la trilogia Schakespeare. Comèdia de falsos personatges improvisada a partir de la tragèdia Otel·lo el moro de Venècia. De quina manera arriben les històries de enveges, gelosies i traïcions a les perifèries  habitades per personatges tragicòmics que tergiversen les noticies que els arriben per tal d’encabir-{«type»:»block»,»srcIndex»:18,»srcClientId»:»81d0e39f-3127-4ab6-aacb-7e45fb0616a4″,»srcRootClientId»:»»}les en la seva quotidianitat.  Amb JOSEP PERE PEYRÓ, actor, director i dramaturg i BIEL RAMÓN actor.

CLAU UBUNTU
LINA MIRA, ANNA BERENGUER
Dies 8 i 9 d’agost

Ds i Dg 20:30h

Assaig Obert + col·loqui procés creatiu
Residència artística al Teatre Sans
en conveni amb el Teatre Principal
Aportació a la producció: 10€

APORTACIÓ A LA PRODUCCIÓ

 

Per què sembla impossible arribar a un punt d’enteniment quan les idees són diametralment oposades? I si, malgrat pensar tan diferent, trobàssim la manera d’entendre’ns? Dins un món on els polítics s’han extingit i el públic té el poder d’escollir, la reunió social s’ha vist clarament alterada.  A Clau Ubuntu dues dones, amb idees radicalment enfrontades, es troben enmig d’una reunió de veïnats. Comença el joc salvatge.  Lina Mira, Anna Berenguer i Ferran Bex, escriuen i dirigeixen Clau Ubuntu. La resta de l’equip són Belen Iniesta, Jordi Molero, Rosa Masagué i Biel Socias.
Partint del repte d’imaginar en col·lectiu i havent posat en comú què volem explicar plegats, cada membre de l’equip té el compromís d’aportar la seva pròpia creació artística.

AUTÈNTIC FLAMENC
ESTUDI ZERO – PALMA FLAMENCO
Des del 12 d’agost
Cada dimecres a les 21h
FUNCIONS CONCERTADES 971 72 71 66

L’entrada inclou una copa de vi
Adults 27€
Nins fins a 5 anys gratuït
Nins de 5 a 12 anys 17€
Residents 25% de descompte

VENDA ENTRADES

 

Després de l’èxit de les darreres temporades de Flamenc arriba de nou al Teatre Sans una oferta cultural única. Un espectacle d’autèntic flamenc que es representa en un teatre situat en un casal gòtic del segle XIV, al centre històric de Palma. Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir l’autèntic flamenc, interpretat per artistes premiats en diversos festivals internacionals. Fantasia flamenca inspirada en la substància de les sonoritats, els ritmes i l’esperit del folklore andalús, submergint-nos dins les profunditats, l’accentuació i el sabor flamenc tant per soleá, com per seguiriya o bulería.

QUE VELLO ES BIBIR
DANIEL HIGIÉNICO
28 i 29 Agost 
Dv, Ds 20:30h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Un «cantactor» a qui no li agraden les entrevistes és entrevistat en un programa de ràdio molt peculiar on haurà de contestar a tot tipus de preguntes, algunes d’elles compromeses…
Les cançons, els monòlegs i el teatre li seran de gran ajuda.

MAE
LAURA DALMAU
4, 5 i 6 Setembre 
Dv, Ds i Dg 20:30h

Residència artística al Teatre Sans
en conveni amb el Teatre Principal

Espectacle per a joves i adults
Preu: 10€

VENDA ENTRADES

 

Creada i interpretada per Laura Dalmau, la historia de Mae és un poc la historia de tots, perquè a la solitud existeix un silenci revelador que explica el més profund sentit de la vida, aquesta veu ens pertany a tots i això ens fa únics i eterns. Avui Mae fa 70 anys i vol celebrar una gran festa, encara que les coses no sempre són com una espera, al final el millor és estar preparada a qualsevol canvi. 

MARIA ANTONIETA
ANALÍA PUENTES (Urugai)
18, 19 i 20 Setembre
Dv, Ds i Dg 20:30h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Una dona lliure. Una època turbulenta. Una vida tràgica. «Maria Antonieta» és un unipersonal teatral i poètic, una encarnació delirant i honesta de la víctima més cèlebre de la Revolució Francesa.
Un text original de l’actriu a partir de diverses fonts: la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals de Maria Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l’època, serveix de detonant per a un treball d’encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Teatre de Jessica Walker. Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes de el personatge: La reina, l’amant, l’estrangera, la malgastadora, la mare, l’actriu, la dona, la inadaptada, l’esposa, l’adolescent, la condemnada.

 

 

UNA ORQUESTRA DE PLANETES
DISSET TEATRE
25 de Setembre
Dv 17h i 18:15h
Sala Petita
Espectacle per a públic familiar
Preu: 5€

VENDA ENTRADES

 

Voleu viatjar per l’univers, conèixer els planetes? Una estrella ha caigut del cel i ens ha contat el secret del Big Bang. Un viatge visual i sonor per la immensitat de l’univers i dels seus planetes imaginaris. Un espectacle creat per Carme Serna i Maria Borràs.

 

 

EL FLAUTISTA D’HAMELÍN
OLVEIRA-SALCEDO (Catalunya)
25 de Setembre
Dv 19h
Espectacle per a públic familiar
Preu: 5€

VENDA ENTRADES

 

El punt de partida és la llegenda popular medieval alemanya que conta com un flautista, amb la música de la seva flauta, allibera d’una plaga de rates la ciutat d’Hamelín i com, més tard, s’endú els nins de la localitat per a allunyar-los d’uns adults que s’han negat a complir la promesa de recompensar- li la feina. Una història que suggereix una societat putrefacta i decadent que necessita un canvi.

 

 

 

PETITS SUÏCIDIS
ROCAMORA (Catalunya)
26 de Setembre
Ds 18:30h i 20:00h
Sala Petita
Espectacle per a públic jove i adult a partir de 12 anys
Preu: 5€

VENDA ENTRADES

 

Sorprenent muntatge que s’escenifica usant un llenguatge ritual extravagant on l’objecte no es disfressa ni transforma per a representar papers o personatges propis de les vicissituds humanes, sinó que, acceptant o cercant d’eludir la seva funció objectiva, es representa a si mateix amb captivadora dignitat. L’actor no usa els objectes, sinó que els ajuda a expressar-se.

 

 

 

CONCERT 
ZELISKO
26 de Setembre
Ds 21:00h

Espectacle per a tots els públics
Preu: 5€

VENDA ENTRADES

 

Una fusió de blues, folk i rock, però també amb espècies de jazz, música de ball i melodies i ritmes ètnics.
Una actuació íntima però alhora fantàstica, que inclou cançons originals amb humor, carregades de sensació ètnica i de bluesy, us farà experimentar tot un espectre d’emocions, des de tremolar fins a balancejar-vos amb alegria a mesura que us deixeu anar al ritme i l’harmonia.
Més de 100 concerts a nombrosos escenaris de les Illes Balears (Mallorca, Eivissa i Formentera), així com a Polònia, Espanya, Alemanya, França, Eslovènia, Croàcia, Hongria i Àustria, cridant l’atenció del públic, que ho descriu com una original combinació de sons i gèneres.

 

SOLISTA
ROCAMORA (Catalunya)
27 de Setembre
Dg 12:30h
Espectacle per a públic familiar
Preu: 5€

VENDA ENTRADES

 

Set històries divertides, poètiques, sorprenents, representades amb sis marionetes i un esperit comú: la versemblança de vida pròpia. El tereseter actua amb elles en escena. De vegades hi intervé per voluntat pròpia o perquè s’hi veu forçat per la situació, en altres “desapareix” en centrar l’atenció en la tereseta.

 

 

 

EL REY DEL GURUGÚ
LA NAVE VA (Catalunya)
10 i 11 Octubre
Ds  20:30h i Dg 19h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Marley és un ca rodamón que es troba amb l’Abdul, un dels immigrants subsaharians que malviuen a la muntanya del Gurugú, molt a prop de Melilla, esperant que els arribi l’hora de saltar la tanca i entrar a Europa. Marley arriba al campament, anomenat El petit Bamako, i descobreix que l’han adoptat per a fer de gos guardià i els avisi dels atacs de la policia marroquina, molt freqüents. I aleshores, Marley s’adona que serveix per a alguna cosa, que és imprescindible, que pot tenir una llar i viure entre aquests Ulisses del segle XXI, que es desviuen per arribar a la terra promesa que tant han somiat. El rey del Gurugú és el testimoni del drama de la immigració des dels ulls d’un ca, una mirada alhora lúcida i desconcertada. La muntanya del Gurugú és un lloc de pas, la sala d’espera del paradís, en la que els immigrants subsaharians malviuen en unes condicions molt precàries i permanentment assetjats pels atacs de la policia marroquina.

 

 

 

CARRER DE TXERNÒBIL
OBLIDEU-VOS DE NOSALTRES (Catalunya)
16, 17 i 18 Octubre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

A partir del llibre de Svetlana Aleksiévitx . Txernòbil. La tragèdia, el desastre, l’incident nuclear, l’horror. Tots pensem saber què va passar aquella nit. Per això, el nom de Txernòbil ens retorna sovint unes imatges breus i terribles, uns fets que no podem pas oblidar. Va succeir el 26 d’abril de 1986, ara fa 33 anys, quan el reactor número 4 de la central nuclear va explotar matant els treballadors i posant en greu perill tota l’àrea, un perímetre d’uns 30 quilòmetres. Dins d’aquest perímetre hi ha la ciutat de Prípiat (Ucraïna) que va ser evacuada pocs dies després de la catàstrofe, unes 50.000 persones van haver de marxar. Encara no s’han explicat, potser no se saben, els devastadors efectes de l’impacte humà en produir-se la pitjor tragèdia nuclear de la història.

La companyia Oblideu-vos de Nosaltres posa en escena alguns dels testimonis transcrits per Svetlana Aleksiévitx en el llibre «La pregària de Txernòbil» per acostar-nos a unes veus que són un exemple d’amor tan grandiós i d’una transparència i intensitat tan commovedores, que el testimoni personal de la seva terrible experiència familiar a Txernòbil el veiem com un emblema universal de com sobreviure a l’horror.

 

 

LLUM PROFUNDA
MARIONA FORTEZA
23 i 24 octubre
Dv i Ds 20:30h
Reportatge musical per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Mariona Forteza munta en directe un reportatge que fa un retrat humà de dos personatges: Mascaró i Harrison. Dos homes amb els seus problemes  i contradiccions que van mostrar nous camins a la humanitat. Un savi poc conegut que va canviar la història. Un petit espectacle per reivindicar la figura de Joan Mascaró i Fornés, un gran savi que va néixer a Mallorca.  Una gravadora, una llibreta amb notes i una guitarra són les eines que Mariona Forteza fa servir en aquest format, que incorpora també peces del cançoner popular de Mallorca. Les cançons esdevenen el contrapunt emocional d’aquesta història fascinant i insòlita. Un format original amb narració, cançons i fons musicals en directe. Un reportatge radiofònic damunt un escenari.