Campanya Teatre Escolar Curs 23-24

Benvolguts companys,

Volem presentar-vos la CAMPANYA ESCOLAR que tendrà lloc el més de DESEMBRE de 2023 de LA REBEL·LIÓ DE LES COSES de la companyia ESTUDI ZERO TEATRE dirigida especialment a educació infantil i primària.

Es tracta d’un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders inspirat en els contes «Raspall», «La Rebel·lió de les Coses», «Els nins voladors» i «La finestra», que ha tengut un gran èxit tant dins com fora de Mallorca. Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer que fa entrar en el joc tant a nins com a grans, recorrem un camí de suggestives imatges, dels vells contes tradicionals, i les sorprenents innovacions d’un imaginari extraordinàriament ric i emocionant. Un món quotidià inspirat en l’imaginari de Pere Calders on amb una aparent normalitat, succeeixen les coses més inversemblants Un espectacle en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora.

Estudi Zero Teatre compta amb una trajectòria de més de 35 anys dedicada a la creació teatral durant els quals ha realitzat més de 15 muntatges infantils i 1300 actuacions d’aquests tant a Mallorca com a la resta de l’estat espanyol.

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders

Englobats en la insospitada aventura de La Rebel·lió de les Coses es planteja un espectacle en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. S’incorporaren els objectes habituals i ordinaris, per a crear una il·lusió, una realitat paral·lela, una visió insospitada del món que ens envolta.

La narrativa de Calders, que inspira aquest muntatge, escrita en un llenguatge natural i transparent, imaginativa i amb el recurs intel·ligent a la ironia, sempre afable, i a l’humor, incorpora la fantasia, l’element màgic o inesperat, en les situacions més quotidianes.

 

FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA

Intèrprets:     Maria Rosselló i Mònica Fiol
Manipuladors:    Pepa Ramon i Jaume Sastre
Veu en off:   Pere Mestre
Vestuari i utillatge:   Lourdes Erroz i Estudi Zero Teatre
Ajudant vestuari:   Cati Santos
Espai escènic:     Dominic Hull
Música original:  Oleh Zahiney
Ajudant tècnic:      Jaume Sastre
Tècnic llum i so:    Antoni Jaume
Producció:    Antònia Beltran i Pepa Ramón
Disseny gràfic:    Antònia Beltran
Dramatúrgia i direcció:     Pere M. Mestre

Idioma: Català

Duració: 60 min

DOSSIER DE L’ESPECTACLE