TemporadA 2015-2016

resized_PF 13

FLAMENCO de Andalucía
Del 29 de juny al 14 de setembre
Cada dimecres a les 21h
Espectacle per a tots els públics
Desde 15€

Després de l’èxit de les dues últimes temporades de Flamenc arriba de nou al Teatre Sans una oferta cultural única. Un espectacle d’autèntic flamenc que es representa en un teatre situat en un casal gòtic del segle XIV, al centre històric de Palma. Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir l’autèntic flamenc, interpretat per artistes premiats en diversos festivals internacionals. Tot això, s’acompanya d’una degustació abans de començar l’espectacle de vins típics de Mallorca i altres productes locals.


ZONAUB©RB201622575
ESCOLA D’ARTS ESCÈNIQUES
Del 9 al 19 de juny
De dijous a diumenge 20:30h
Espectacle per a adults
Preu: 7€

Enguany el muntatge de final de curs de l’eScola d’Arts escèNiqueS parteix d’un collage de textos originalment no teatrals de Max Aub. Ens endinsam dins un territori variat amb diferents registres que van de la comèdia al drama, unificats per la prosa poètica del seu autor. Un treball que presenten els alumnes avançats de segon i tercer curs, i que enguany compta també amb la participació d’un parell d’incorporacions de la secció infantil.


vientos_de_mar_37272

VIENTOS DE MAR
HIGIÉNICO PAPEL (Astúries)
Dies 28 i 29 de maig
Dissabte i diumenge 19h
Dansa per a públic familiar
Preu: 10€

El nostre mar ho duim allà on anam. Al mar jugam, nedam, pescam, prenem el sol … El mar també ens du regals. Al mar, junts, estam bé. Al mar bufa el vent. Respiram vents de mar. Vents de mar és una peça de dansa protagonitzada per Carlos i Pablo Dávila. Pare i fill a la vida real donen vida precisament a un pare i un fill en una història dirigida a un públic a partir de tres anys d’edat. Omar Mesa, de la companyia granadina Da.Te Danza, multipremiada i omnipresent a la Fira Europea de Teatre per a Nins i Nines (Feten), s’ha encarregat de la coreografia.


ELS COLORS DEL MÓNIMAG3323
ESTUDI ZERO TEATRE
Dies 20, 21 i 22 de maig
Divendres,dissabte i diumenge 19h
Espectacle per a públic familiar
Preu: 10€

Un espectacle interactiu. Un joc de sensacions i emocions. Un ventall de propostes de nous llenguatges. Arguments imaginats a partir de la inspiració dels diferents colors. Un grapat de recursos escènics clàssics i innovadors. Un petit homenatge al Llibre de les Meravelles. Una successió de preguntes transcendents sobre un univers quotidià. Un plantejament obert i suggerent per a tots els sentits.
Un caramull de petits detalls per als públics de totes les edats.


quina pescada en el orfeon mahones

QUINA PESCADA!
DOSNOUDOSMIL (Menorca)

Dies 14 i 15 de maig
Dissabte a les 19h i diumenge a les 12h
Espectacle per a públic familiar
Preu: 10€

La companyia menorquina DOSNOUDOSMIL presenta QUINA PESCADA! obra de pallassos per a petits i grans. “Necessitam mans per agafar tant de peix!”, diuen els dos protagonistes d’aquest espectacle familiar, on la cura pels detalls es manifesta tant en la història com en l’escenografia i la il·luminació. Teatre d’autor, divertit i participatiu, en què Jordi Pérez i Anselm Serra interpreten els pallassos Suli i Monyaco. Suli i Monyaco, dos germans tossuts, despistats i molt, molt malcriats, surten amb la barqueta de tota la vida amb la idea de complir un desig. Dos divertits pallassos que conviden tota la família, infants i adults de 4 a 99 anys, a acompanyar-los a navegar enmig de la mar.


FORMAS  Shapes_108 
ZIG ZAG DANZA (Astúries)
Dies 30 d’abril i 1 de maig
Dissabte i diumenge a les 19:00h
Dansa per a públic familiar
Preu: 10€
 

Un innovador treball on el moviment, el teatre d’objectes i els efectes visuals es donen la mà per crear un espectacle sorprenent. A través de moments d’acció, i altres de gran quietud, els espectadors ens acompanyen en un viatge a través del qual les imatges que es presenten davant seu, s’aniran transformant submergint-los al suggerent món de les «Formes». A partir d’un plantejament escènic proper descomponem les diferents parts del cos humà, component de nou a partir d’elles amb l’ajuda de diferents volums i materials, jugant amb la màgia i les possibilitats que ens ofereixen la llum negra i les formes creades a partir del moviment del cos.


5CarrerSans (11)5 CARRER SANS
ESTUDI ZERO TEATRE
Dies 11, 12 i 13 de març
Divendres i dissabte 20:30h
i diumenge a les 19h

Funció extraordinària!
Dissabte 19 de maç a les 20:30h
Preu: 15€

S’obren les portes del 5, Carrer Sans, i podreu entrar dins un casal transformat en una antiga finca dels anys 60 a on hi viuen botiguers i porteres, policies i lladres, capellans i viudes, fresques i franceses, senyores i criades, nins i grans,… i molt més personatges que tractats des d’un punt de vista caricaturesc ens faran riure de bon de veres.
Muntatge divertit i molt dinàmic que es desenvolupa en diferents espais del Teatre Sans, habitacions, diverses estances, al pati, als balcons i al carrer simultàniament, l’escenari és tot l’edifici.
Un espectacle diferent, innovador, actiu, còmic i molt desbaratat inspirat en la historieta gràfica del moment i la peculiar comunitat de veïnats que habitaven l’edifici i el seu entorn en aquella època.
Tota la família podrà formar part d’aquesta entranyable historieta traslladant-se en el temps envoltats per l’imaginari d’aquells anys i sent còmplices dels embulls dels seus protagonistes.


FRÀGIL
wall_big_dos_personajes_fragilCLOWNIDOSCOPI (Eivissa)
Diumenge 28 de febrer a les 19h
Espectacle per a públic familiar
Preu: 10€

Un espectacle de clown per a tota la família en el que no utilitzen paraules per explicar una història plena d’humor, tendresa i poesia. Una historia que ens parla sobre l’acceptació dels canvis i ens recorda la importància de respectar les diferents maneres d’entendre la vida.

En Jap i en Nut treballen a l’altre costat de la realitat on vivim. Son els encarregats de canviar l’escenografia que ens envolta, transformant el nostre paisatge quan, per exemple, arriben les diferents estacions de l’any. En la seva monòtona feina, els acompanya sempre un simpàtic ocellet amb el qui tot resulta més divertit. Però la seva rutina, tant antiga com el temps mateix, es veurà alterada per un fet que canviarà les seves vides per a sempre.


Augment (11)

L’AUGMENT de Georges Perec
ESTUDI ZERO TEATRE
Dies 12, 13 i 14 de febrer
Divendres i dissabte 20:30h
Diumenge a les 19h
Espectacle per a adults
Preu: 12€

L’Augment descriu les diferents etapes que un empleat subaltern ha de recórrer per aconseguir demanar al seu cap de servei, un augment de sou. El text és un joc de repetició de totes les hipòtesis possibles. S’utilitzen de forma laberíntica i seguint fórmules matemàtiques un joc d’alternatives exhaustiu que recorda als mots encreuats. És una peça que en origen era un organigrama o full de ruta, que es va anar transformant primer en una peça radiofònica i després mitjançant insòlites connexions en un espectacle teatral on l’espectador és el mateix demandant de l’augment de salari. El joc que ens planteja L’Augment, ens remet en part a treballs anteriors de la companyia com Exercicis d’Estil de Raymond Queneau, o a La Cantant Calba/Les Cadires d’Eugène Ionesco. Partint d’un material literari, interessant i atractiu, crític i divertit, alternatiu i entretingut, l’espectacle combina diferents gèneres teatrals en un treball innovador d’investigació i improvisació.


EL MOLINET MÀGICel molinet magic
ENGRUNA TEATRE (Catalunya)
Del 29, 30 i 31 de gener
Divendres, dissabte i diumenge a les 19h
Espectacle infantil
Preu: 10€
Aquesta obra ens ensenya que quan ens fan un regal especial (com una joguina o un conte…) hem de saber-ho compartir i no viure-ho amb avarícia o enveja. Tot això queda palès a través del conte tradicional «El Molinet de sal», utilitzant un llenguatge molt visual i poètic per potenciar l’imaginari i la creativitat dels nins i nines.


CUCU HAIKU (Castellà)Cucu-Haiku-nacen-las-mariposas
ESCENA MIRIÑAQUE (Cantàbria)
Dies 23 i 24 de gener
Dissabte i diumenge a les 19h
Espectacle infantil
Preu: 10€
PREMI FETEN 2013 AL MILLOR VESTUARI
PREIMI PECCA AL MILLOR PROJECTE CUTURAL
NOMINAT MILLOR ESPECTACLE INFANTIL ALS PREMIS MAX
NOMINAT DIRECCIÓ D’ESCENA ALS PREMIS MAX

Cucu HAIKU és una delicada forma visual i poètica per als més petits. La màgia del color i de l’instant present. Un jardí, les estacions del temps, un plàcid viatge per la naturalesa i les seves variacions. Estiu, tardor, hivern i primavera són els escenaris de les coses senzilles i els seus grans canvis. Perquè tots creixem i ens transformam. Un viatge per l’arc de Sant Martí amb els set amics del vent. Espectacle visual i interdisciplinari, imaginat pels més petits a partir d’un any.


Foto VICTOR Y EL MONSTRUO 1 380KBVÍCTOR I EL MONSTRE
ESENCIA PRODUCCIONES – FERRERET TEATRE (Osca-Mallorca)
Divendres 22 de gener a les 19h
Espectacle infantil
Preu: 10€

Un clàssic plenament actual amb un enfocament diferent treballat amb dues actrius que interpreten i manipulen. Una trepidant història de terror que pretén divertir i fer reflexionar. La gran popularitat de la novel•la ha suposat també una divulgació parcial i sovint simplificadora de la història original. La imatge més recurrent del monstre està relacionada amb la seva utilització en pel•lícules de terror poc fidels a l’argument original. Aquesta adaptació pretén tornar a explicar la història tal com es va concebre.

 


AMOR DE CUENTOS (Castellà)zcJEVeNhQ2GoMUOdL8qIs4
TEATRO ARBOLÉ (Saragossa)
Dies 15, 16 i 17 de gener
De divendres a diumenge a les 19h
Espectacle infantil
Preu: 10€

Amb ritme de poema
‘Contes… contes…! Venc contes! Així pregona la seva fantasiosa mercaderia el personatge de “La Niña que riega la Albahaca y el Príncipe Preguntón” de Federico García Lorca, una de les històries que es representen en aquest «Amor de Cuentos». Les titelles representen també la faula de «Historia de Burros», el curiós cas del «culete rebelde» d’Omar Pompeyo i es disfressen de pirates a «La Princesa del mar de la Trola». Tots aquests fabulosos contes amanitzats amb poemes d’Alberti, Bécquer, Machado i Gloria Fuertes. Versos sonors, meravellosos i cantarins que acompanyaran als nostres nins durant tota la seva vida. Un espectacle que es cola pels ulls i les orelles, que explota amb el riure i que fa niu al cor. Fantasia i poesia per a aquests temps tan prosaics i tan seriosos.


resized_Miguel Gavilan

AIXÒ ÉS MÀGIA 2ª Edició
MIGUEL GAVILÁN
Del 25 de desembre al 3 de gener
De divendres a diumenge
Divendres 20:30h,
Dissabte i diumenge a les 12h i a les 20:30h
Adults: 12€, Nins: 10€ i Grups (+10): 9€

Amb noves il·lusions i trucs torna la màgia, elegància i il·lusió d’aquest espectacle de l’art de la prestidigitació de la mà de Miguel Gavilán. Vint-i-quatre anys d’experiència sobre els millors escenaris nacionals i internacionals, i guardonat amb de dos dels millors premis que es poden atorgar en aquest art.


PEZESresized_pezes (10)
ULTRAMARINOS DE LUCAS (Castella-la Manxa)
Dies 18, 19 i 20 de desembre de 2015
Divendres, dissabte i diumenge a les 19h
Espectacle infantil
Preu: 10€

PeZes propone al niño y a la niña una experiencia artística, sumergiéndolos en un universo líquido, que les pertenece, nos pertenece, ya desde antes de nacer. PeZes habla sobre el origen, el principio, el camino hacia la vida, el niño que inicia el camino y resuena al mundo, ni más, ni menos.
PeZes quiere compartir la breve memoria de sus espectadores, flotar juntos sobre el intenso recuerdo de aquellos tiempos en los que todos fuimos peces, todo sin saberlo. Creemos olvidar aquella condición acuática, pero queda grabada en algún rincón sensible de nuestra memoria, y permanece imborrable.


js sombrero

JUAN SALVADOR TRAMOYA
LA MONA ILUSTRE (Xile)
Dies 7 i 8 de desembre de 2015 Dilluns i dimarts a les 20:30h
Espectacle per a tots els públics
Preu: 12€

He aquí el relato de un inútil que puede convertir motas de polvo en palomas mensajeras. Incapaz de aplastar a un mosquito amigo. Es la historia de un cerebro diminuto lleno de planetas extraños, de chicles globo aerostático, de jefes monstruo. Un cuento silencioso enmarcado en parajes imaginarios insólitos. Lugares en los que es posible que una gotera inunde una habitación de la que hay que salir nadando, universos en los que uno puede caerse de la luna, a la que previamente subió por una escalera de teatro… Este es el mundo de Juan Tramoya, que cuida un teatro desde que tiene recuerdo. Un hombre con una imaginación desbordante, de la que nadie tiene noticia. Un ser invisible que quiere ser actor, pero nació torpe como un cerrojo… Nació tramoya, como su padre, como su abuelo. Juan Salvador Tramoya es una fábula tragicómica sobre lo que somos, lo que queremos ser y lo que podemos ser. Es la gesta epicómica de un hombre sencillo que quiere volar.


untitled1recoveredCAMBÓ/COMPANYS TEATRE DE PONENT (Barcelona) Dies 27, 28 i 29 de novembre de 2015 Divendres i Dissabte 20:30h
i diumenge 19:00h
Espectacle per a adults
Preu: 12€

La primera part és el discurs pronunciat per Cambó al Parlament de la República Espanyola el 30 de novembre de 1934 després dels fets del 6 d’octubre d’aquell any. Cambó defensa la conducta de la Lliga Catalana en els dies de la sublevació i defensa l’Estatut, en uns moments en els que la seva vigència és pràcticament nul•la en ser substituït per un règim d’excepció. La segona part és el discurs pronunciat per Lluís Companys al Parlament de Catalunya el 5 de maig de 1936 amb l’objectiu de donar a conèixer els mòbils i la justificació dels fets del 6 d’octubre. Companys defensa el sentit originari de la República i les llibertats de Catalunya.


INTERRUPTED
TEATRO EN VILO (Madrid) 
Dies 13, 14 i 15 de novembre de 2015
Divendres i Dissabte 20:30h

i diumenge 19:00h
Espectacle per adults

Interrupted és una divertida comèdia sobre com una vida perfecta pot esdevenir un infern de la forma més inesperada. Anabel és una dona d’èxit que viu pujada a l’onada frenètica del seu temps i ho pagarà. La rutina de la protagonista és una maquinària teatral d’alta precisió el funcionament que es veurà bruscament interromput per un tràgic destí… En 65 minuts serem testimonis de com, en només 6 dies, Anabel perd progressivament el control de la seva vida fins a nedar en un absolut i absurd caos. Una irreverent i original comèdia, inspirada en l’esclat de la bombolla de seguretat i benestar que ens havia emparat fins fa poc. Ho tens tot baix control? Llavors és que no vas prou ràpid!

MILLOR COMPANYIA EMERGENT LONDON MIMETIC FESTIVAL
BEST TALENT MADRID 2013 – TEATROS DEL CANAL


EL HOMBRE MENGUANTE
PEREZ&DISLA (València)
Dies 9, 10 i 11 d’octubre de 2015 a les 20:30h
Espectacle per a adults
Preu: 12€

Vas construint la teva biografia com un relat singular. Però un dia t’adones que la camisa et va gran; no saps per què, però alguna cosa ja no encaixa. Cada vegada et costa més pujar les escales que et porten a casa. No saps si t’estàs fent petit o si el món et va gran. Amb un humor intel·ligent, Pérez&Disla ens descobreixen que potser no som grans persones i que, per a molts, és possible que siguem invisibles; però som aquí, aquí seguim i no ens resignem a desaparèixer. Continuem lluitant; no tenim cap altra opció. AMB HUMOR APRENDREM A VIURE EN UN ENTORN HOSTIL


carnaval_de_los_animales-p-0fa2eEL CARNAVAL DE LOS ANIMALES
EL CURRO DT (Madrid)
Dies 2, 3 i 4 d’octubre de 2015
Divendres, dissabte i diumenge 19:00h
Espectacle de dansa per a nins
Preu: 10€

Un espectacle de Marcela Aguilar per a infants de totes les edats on l’objectiu és acostar-l@s a l’univers de la dansa i, seguint les intencions de Saint-Saëns, al de la música clàssica. La desfilada d’estranys personatges transcorre així. Arriba el lleó, que és un rei molt furiós. Segueixen les gallines que són dues mestresses escandaloses. Després vénen les gaseles, que són dues atlètiques esportistes. La tortuga amb la seva gran pamela, que és una vella que recorda que ballava el Can Can. Els elefants que són dos pesats hivernals amb les seves bufandes. La mare cangur que guarda afectuosament a la seva cria al davantal. Els peixos són tres banyistes tancats dins un aquari. L’ase, amb les seves grans ulleres, que és el beneit que no entén la lliçó. Els cercadors d’aus que persegueixen al cucut. Els ocells que són tres netejadors amb el plomall encallat al cap. Els pianistes que són nins jugant a fer concerts. Els esquelets que són tan aturats que ni controlen els passos. I el cigne, que és la ballarina de ballet de puntetes, amb dos espectadors renaixentistes que la miren des de la llotja del teatre real d’algun palau.