PROGRAMACIÓ ACTUAL 22-23


Valentina

TEATRO CÍRCULO (València)
4, 5 i 6 Novembre
Dv i Ds 20:30h i Dg 19h

Valentina és la primera astronauta que farà un viatge a la lluna completament sola. Aquesta astrofísica, professora de secundària, va a fer realitat el seu somni: viatjar a les estrelles. Diversos incidents inesperats al llarg del trajecte alteren tant els seus objectius com els de l’Agència Espacial, convertint aquest viatge en una experiència de transformació personal. In memoriam a Javier Huerta.

Llegir més

L’Schmürz
ESTUDI ZERO TEATRE
11, 12 i 13 Novembre
Dv i Ds 20:30h i Dg 19h

Un particular homenatge en ocasió del centenari de Boris Vian, un bohemi inconformista, que va generar controvèrsia i va crear contra corrent, amb un impuls vitalista i heterodox, incomprès a la seva època i avui en dia recuperat com a portador d’una lucidesa i un lirisme poc convencionals. Una peça lúdica, còmica i gratuïta, encara que davall els diàlegs inconnexos i aparentment sense sentit rau la fatalitat i l’angoixa. Amb l’esperit rebel i revulsiu, amb un humor negre ple de crítica social, amb la influència del teatre de l’absurd que entronca amb un llenguatge contemporani visceral i escandalós, i políticament incorrecte.

Llegir més

Here Comes Your Man

TARAMBANA TEATRO (Madrid)
17 i 18 Novembre (versió castellana)
19 i 20 Novembre (versió ca
talana)
Dj, Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Here comes your man planteja un joc psicològic entre el feble i el fort, entre la víctima i el botxí. Un joc del gat i el ratolí amb els rols força clars des del principi. O potser no. Serà en aquell moment quan l’espectador s’adoni que el que està veient és un thriller perquè la frescor inicial dels dos personatges ha anat girant cap a una mica més fosc, més dens, més perillós.

Un retrat cru sobre les conseqüències de l’assetjament escolar per l’orientació sexual.

Llegir més

LA DISTÀNCIA
COMA 14 CREACIONS ESCÈNIQUES
23 Novembre
Dx 11h – 12h – 18h – 18:45h – 19:30h – 20:15h

LA DISTÀNCIA és un projecte multidisciplinari que barreja teatre relacional, arts vives, instal·lació artística i tecnologia. Una peça composta per testimonis reals, poesia visual, texts dramàtics, audiovisual i poesia, que planteja una reflexió sobre el que hem viscut durant el confinament del 2020.

Texts: 

Antònia Vicens | Silenci blanc
Denise Despeyroux | Roma vacía
Itxiar Pascual | La vuelta
Rulo Pardo | Supermercado
Jorge Muriel | Tan lejos, tan cerca
Vera González i Tolo Ferrà | En la ciutat
Composició musical
Julie Reier | Silenci blanc
Iván Palomares | Roma vacía
Mariano Marín | La vuelta
Iñaki Rubio | Supermercado
Iñaki Rubio | Tan lejos, tan cerca
Antoni M. Mairata | En la ciutat

Llegir més

Blancanieves

TEATRO ARBOLÉ (Aragó)
25 i 26 Novembre
Dv i Ds 19h

Teatre Arbolé ha adaptat al món dels titelles Blancaneus, l’immortal conte dels Germans Grimm. La novetat d’aquesta obra rau en el fet que Teatre Arbolé ha utilitzat per a la construcció dels personatges objectes quotidians, coneguts per tothom. S’utilitzen elements de neteja per fabricar, davant dels espectadors, tots els personatges. És sorprenent la capacitat evocadora dels nins que des del principi veuen la Blancaneu al motxo d’un pal de fregar, s’emocionen amb la pena d’un recollidor d’escombraries i riuen amb els nanets, pots d’un netejador de vitroceràmiques. La trama és la clàssica: la gelosia de la madrastra cap a Blancaneu encara és l’element de conflicte d’aquest conte amb final feliç.

Llegir més

Estrellas

TEATRE DE LA CAIXETA (València)
27 Novembre
Dg 12h 17h

Les estrelles són esferoides lluminosos que mantenen la seva forma a causa de la seva pròpia gravetat. Aquestes estrelles romanen al cel en la mateixa posició durant tota la nostra vida. Aquest és el punt de partida, dues germanes comparteixen la seva infància, maduresa i vellesa mentre les estrelles contemplen els seus moviments, jocs, alegries i penes. En una muntanya russa d’emocions, les dues actrius fan un recorregut per tota una vida. Una infància on tot és nou i divertit, una maduresa plena de presses i estrès on no hi ha temps per veure les estrelles i una vellesa on tornem a connectar amb la nostra infància amb un gran aire de nostàlgia.

Llegir més

Desembre 22

La Rebel·lió de les Coses
ESTUDI ZERO TEATRE
5, 6, 7 i 8 desembre
Dll, Dm, Dx i Dj 18h

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders, que ens planteja un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Estudi Zero vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als més petits en un to màgic i humorístic, arrelat en el qual podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc tant a nins com a grans.

Llegir més

Subito

CIA. PLUIT
2, 3 i 4 desembre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

A partir de la residència artística amb el projecte “La terra en minúscula i el sòl amb accent”, neix la peça SUBITO com a resultat d’aquest procés de creació. Esdevé, juntament amb l’anterior peça de la Companyia Pluït OSTINATO 230, la segona part del díptic. Subito vé del llatí “subitus”: inesperat, que es presenta de sobte de baix a dalt. És el participi perfecte utilitzat com adjectiu del verb “subire” (pujar), compost del prefix sub- (sota, de baix a dalt) i del verb ire (anar). En termes musicals, es fa servir quan un compositor vol indicar un canvi sobtat i dramàtic en la dinàmica.

Llegir més

MIO CID
TEATRO DEL FINIKITO (Madrid)
6 i 7 desembre
Dm i Dx 20:30h

Mío Cid en commedia dell’art on humor, tragèdia, amor i comèdia van de la mà d’aquesta reescriptura d’aquest clàssic de la literatura europea. Revisant la llegenda del Cid, conservant-ne l’essència i alhora allò contemporani, la comèdia ocupa el seu lloc a l’escenari. Un calidoscopi de sorpreses i emocions, Mío Cid és un espectacle únic i universal concebut per a un públic sense fronteres i sense edat.

Llegir més

YO… EN UN BANCO VERDE

CIA. UTOPIAN (País Basc)
10 i 11 desembre
Ds 20:30h i Dg 19:00h

Una part de cada vida, i fins i tot de cada vida insignificant, transcorr en cercar les raons de ser, els punts de partida, les fonts. Amb aquestes paraules de Marguerite Yourcenar a «Memòries d’Adriano», a la seva ment, es volen asseure Ariadna, Haizea, Mar i Amancio al banc per partir cadascú cap a la recerca vital. Però per fer-ho necessiten el banc verd, un banc que es troba dins d’una exposició fotogràfica, un banc no tan accessible com sembla.

 

Llegir més

LA REPETICIÓN
AMAIA BONO I DAMIÁN MONTESDEOCA (Barcelona)
16 i 17 desembre
Dv i Ds 20:30h

XX Circuito de Creación Escénica Contemporánea para Público Adulto y Familiar

La Repetición és un espectacle que habita la repetició com a dispositiu escènic. A través del recurs de repetir en escena accions, paraules, sons i moviments explora les possibilitats compositives i coreogràfiques de la repetició. Genera línies d’acció i interacció que es perverteixen, modifiquen, fragmenten i reformulen, generant composicions formals, semàntiques, sonores, rítmiques i kinèsiques. Tot això s’emmarca en un context metateatral que oscil·la entre l’assaig, la improvisació i la (re)presentació.

 

Llegir més

Gener 23

Nits Màgiques
MAGO FER
1, 2, 3 i 4 GENER
Cada dia 20:30h

El Mago Fer ens regala aquest Nadal la nova versió del seu espectacle que ja han gaudit més de 8000 persones aquest any. Nits Màgiques és un espectacle de màgia familiar creat pel Mago Fer on trobarem aparicions, desaparicions, levitacions, grans il·lusions, escapismes, màgia interactiva… i una infinitat de coses més que podrem viure en directe. En aquest espectacle tornarem a treure el nin que duim a dins per viure una experiència única.

Llegir més

Aus migratòries
TEATRO INESTABLE (C. Valenciana)
7 i 8 Gener
Ds 20:30h i Dg 19h

L’obra permetrà al públic fer un viatge, el d’una emigrant, amb moments de riure i de dolor, d’amor i de por. És a dir, les espectadores i espectadors assistiran a un exercici de memòria personal de valor universal, el d’una persona que ha d’abandonar el seu lloc d’origen per necessitat, per a tirar avant amb el seu treball i el seu esforç. “Però aquest viatge només és l’anècdota, el punt de partida d’una reflexió crítica sobre el poder dels diners i la cobdícia dels qui l’atresoren i només desitgen continuar amuntegant-ho”, explica Palomares. “I tot presentat en una posada en escena de factura nítida, rica, dinàmica, potent visualment i musicalment” afegeix l’autor.

Llegir més

Els Altres
ESTUDI ZERO TEATRE
Del 13 al 22 de gener de 2023
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Aquesta comèdia aguda, de vegades amarga, és el retrat d’una realitat social on la intolerància, la xenofòbia i el racisme es mostren com a símptomes inequívocs de les nostres malaltes societats. Un muntatge que des d’un punt de vista lúdic i atractiu pretén provocar una reflexió que, amb la diversió i la lleugeresa aparent, incideixi en l’espectador de forma subjacent afavorint els plantejaments de tolerància i respecte en les relacions interpersonals.

Grumberg ens porta al seu món amb una ironia i una intel·ligència aprofitant els èxits del teatre de l’absurd i el transcendeix a força d’atorgar un sentit ple a cada frase i a cada escena.

Llegir més

QUITARSE EL SOBRERO
BLANCA ALONSO- CIA. COLORADAS
8 de març de 2023
Dx 20:30h

 

La història d’unes nines desobedients que van arribar a ser grans artistes. En aquest treball visual, documental i objectual, parlem sobre la desobediència, la intel·ligència, el talent artístic i les apassionants vides d’aquestes dones. Una proposta artística i multigeneracional.

Una peça per a joves i adults, que per mitjà de les arts visuals, el teatre d’ombres i objectes, conta la història i visibilitza l’obra d’algunes de les dones que formaren part de la generació del 27.

Llegir més

CONCERT
LA FIESTA CALAVERA
16 de març de 2023
Dj 20:30h

 

Concert de presentació de la banda La Fiesta Calavera amb cançons compostes per Randy Barjacoba.
Cançons que parlen i tracten la nuesa de l’ànima, la vida i la mort. El concert a més del repertori musical consta d’una història teatralitzada al llarg del mateix.
Què estaries disposat a entregar per una nit més, abans que arribi la de les sabates de fum?

Llegir més

MARINA VAQUER
EL MÓN FORA DEL SEU EIX
25 i 26 de març de 2023
Ds i Dg 20:30h

 

Quan la vida segueix, com si res, després d’un fet que podria esbucar tot el teu món, el terratrèmol està latent en les vísceres. Qui pot jutjar els actes quan les plaques tectòniques xoquen?
Una dona conta com, quan tenia tretze anys, va tenir un affair amb el seu professor d’història antiga i va quedar embarassada. Obligada a créixer i fer-se gran de cop, suspesa entre el passat i el present, intenta explicar-se la història viscuda per entendre, per entendre’s, per resoldre, per tancar, per col·locar el caos, per mantenir l’eix.

Llegir més