TEMPORADA 22-23

Juliol – Agost 23

AUTÈNTIC FLAMENC
PALMA FLAMENCO 
A partir del 28 de juny
Cada dimecres a les 21h
25 de setembre DARRERA FUNCIÓ! 


 

Després de l’èxit de les darreres temporades de Flamenc arriba de nou al Teatre Sans una oferta cultural única. Un espectacle d’autèntic flamenc que es representa en un teatre situat en un casal gòtic del segle XIV, al centre històric de Palma. Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir l’autèntic flamenc, interpretat per artistes premiats en diversos festivals internacionals. Fantasia flamenca inspirada en la substància de les sonoritats, els ritmes i l’esperit del folklore andalús, submergint-nos dins les profunditats, l’accentuació i el sabor flamenc tant per soleá, com per seguiriya o bulería.

Llegir més


Programació anterior

Setembre 22

Octubre 22

Gaspet
MARCELO KATZ (Argentina)
12 Octubre
Dx 20:30h

 

PREMI CTBA A LA CREACIÓ I PRODUCCIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES A SALES DEL CIRCUIT INDEPENDENT 2021.
Un espectacle que combina el teatre de màscares, el clown i la manipulació d’objectes. Un únic actor en escena interpreta una varietat de personatges per abordar el món d’un constructor de màscares, introduir-nos al seu ofici i donar vida a les seves creacions.

Llegir més

L’Home del Vol Vertical

LA FORNAL
25 Octubre
Dv i  Ds 20:30h

La Mallorca de principis del segle XX explicada en una història d’avanç tecnològic. Pere Sastre Obrador, va ser un pagès de Llucmajor (Mallorca) amb un cervell privilegiat que emmirallat pels avanços del seu temps, a principis del segle XX, va dissenyar i construir un prototip d’helicòpter. Aquest és el late-motiv per explicar una història que va més enllà d’aquest fantàstic succés.

Llegir més

Sabates Noves

L’HOME DIBUIXAT (C. Valenciana)
30 Octubre
Dg 12h i 18h

Sabates noves parla amb senzillesa i poesia del fet de créixer i dels sentiments que això comporta. PREMI MAX 2020 Millor espectacle per a públic infantil i familiar. Premi del públic professional, Int. Puppet Theatre Festival «Visiting Arlekin», Omsk (Rusia), 2019. Millor escenografia, Fira de Teatre de Titelles de Lleida, 2019. Millor Espectacle de Petit Formato, FETEN 2019

Llegir més


El Follet Vermellet
ESTUDI ZERO TEATRE
31 Octubre
Dll 18h

Després de presentar d’una manera lúdica el color vermell i la seva identificació dins el món dels aliments, dels jocs infantils i dels objectes, el follet representa el conte que s’ha explicat en més idiomes del món, que no podia ser d’altre que, La caputxeta vermelleta, el seu preferit. Aquest muntatge utilitzant recursos de teatre de text, d’objectes, de titelles, de contacontes, cançons i moviment amb la participació dels nins.

Llegir més

 


El Follet Groguet
ESTUDI ZERO TEATRE
1 Novembre
D
m 12h

El Follet Groguet celebra per sorpresa el seu aniversari i li agradaria que tots hi assistíssiu per això celebra una festa.  Si hi veniu  podreu trobar cançons i contes sobre els colors i les emocions. Per a menjar, ens prepararà una sopa sorprenent, creada a partir dels seus ingredients preferits. Amb el seu submarí groc viatjarem a les profunditats marines i, per a acabar, desplegarà una festa amb el sol, la lluna i els estels mostrant el món a través d’aquest filtre de color.

Llegir més

Novembre 22


El Follet Blavet

ESTUDI ZERO TEATRE
1 Novembre
Dm 18h

Aquest personatge viatger va explicant contes i experiències d’arreu del món, treballant valors com la integració, el respecte per la natura, la importància de compartir, la diversitat… Amb un teatret de tres portes (Kamishibai) i l’origami, el pop-up, les titelles, el teatre d’objectes, la música i les cançons, interpreta els contes per als nins aconseguint un efecte màgic que desperta la imaginació i fantasia dels petits, viatjant a través de l’espai i del temps, narrant les seves vivències.

Llegir més


Valentina

TEATRO CÍRCULO (València)
4, 5 i 6 Novembre
Dv i Ds 20:30h i Dg 19h

Valentina és la primera astronauta que farà un viatge a la lluna completament sola. Aquesta astrofísica, professora de secundària, va a fer realitat el seu somni: viatjar a les estrelles. Diversos incidents inesperats al llarg del trajecte alteren tant els seus objectius com els de l’Agència Espacial, convertint aquest viatge en una experiència de transformació personal. In memoriam a Javier Huerta.

Llegir més

L’Schmürz
ESTUDI ZERO TEATRE
11, 12 i 13 Novembre
Dv i Ds 20:30h i Dg 19h

Un particular homenatge en ocasió del centenari de Boris Vian, un bohemi inconformista, que va generar controvèrsia i va crear contra corrent, amb un impuls vitalista i heterodox, incomprès a la seva època i avui en dia recuperat com a portador d’una lucidesa i un lirisme poc convencionals. Una peça lúdica, còmica i gratuïta, encara que davall els diàlegs inconnexos i aparentment sense sentit rau la fatalitat i l’angoixa. Amb l’esperit rebel i revulsiu, amb un humor negre ple de crítica social, amb la influència del teatre de l’absurd que entronca amb un llenguatge contemporani visceral i escandalós, i políticament incorrecte.

Llegir més

Here Comes Your Man

TARAMBANA TEATRO (Madrid)
17 i 18 Novembre (versió castellana)
19 i 20 Novembre (versió ca
talana)
Dj, Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Here comes your man planteja un joc psicològic entre el feble i el fort, entre la víctima i el botxí. Un joc del gat i el ratolí amb els rols força clars des del principi. O potser no. Serà en aquell moment quan l’espectador s’adoni que el que està veient és un thriller perquè la frescor inicial dels dos personatges ha anat girant cap a una mica més fosc, més dens, més perillós.

Un retrat cru sobre les conseqüències de l’assetjament escolar per l’orientació sexual.

Llegir més

LA DISTÀNCIA
COMA 14 CREACIONS ESCÈNIQUES
23 Novembre
Dx 11h – 12h – 18h – 18:45h – 19:30h – 20:15h

LA DISTÀNCIA és un projecte multidisciplinari que barreja teatre relacional, arts vives, instal·lació artística i tecnologia. Una peça composta per testimonis reals, poesia visual, texts dramàtics, audiovisual i poesia, que planteja una reflexió sobre el que hem viscut durant el confinament del 2020.

Texts: 

Antònia Vicens | Silenci blanc
Denise Despeyroux | Roma vacía
Itxiar Pascual | La vuelta
Rulo Pardo | Supermercado
Jorge Muriel | Tan lejos, tan cerca
Vera González i Tolo Ferrà | En la ciutat
Composició musical
Julie Reier | Silenci blanc
Iván Palomares | Roma vacía
Mariano Marín | La vuelta
Iñaki Rubio | Supermercado
Iñaki Rubio | Tan lejos, tan cerca
Antoni M. Mairata | En la ciutat

Llegir més

Blancanieves

TEATRO ARBOLÉ (Aragó)
25 i 26 Novembre
Dv i Ds 19h

Teatre Arbolé ha adaptat al món dels titelles Blancaneus, l’immortal conte dels Germans Grimm. La novetat d’aquesta obra rau en el fet que Teatre Arbolé ha utilitzat per a la construcció dels personatges objectes quotidians, coneguts per tothom. S’utilitzen elements de neteja per fabricar, davant dels espectadors, tots els personatges. És sorprenent la capacitat evocadora dels nins que des del principi veuen la Blancaneu al motxo d’un pal de fregar, s’emocionen amb la pena d’un recollidor d’escombraries i riuen amb els nanets, pots d’un netejador de vitroceràmiques. La trama és la clàssica: la gelosia de la madrastra cap a Blancaneu encara és l’element de conflicte d’aquest conte amb final feliç.

Llegir més

Estrellas

TEATRE DE LA CAIXETA (València)
27 Novembre
Dg 12h 17h

Les estrelles són esferoides lluminosos que mantenen la seva forma a causa de la seva pròpia gravetat. Aquestes estrelles romanen al cel en la mateixa posició durant tota la nostra vida. Aquest és el punt de partida, dues germanes comparteixen la seva infància, maduresa i vellesa mentre les estrelles contemplen els seus moviments, jocs, alegries i penes. En una muntanya russa d’emocions, les dues actrius fan un recorregut per tota una vida. Una infància on tot és nou i divertit, una maduresa plena de presses i estrès on no hi ha temps per veure les estrelles i una vellesa on tornem a connectar amb la nostra infància amb un gran aire de nostàlgia.

Llegir més

Desembre 22

La Rebel·lió de les Coses
ESTUDI ZERO TEATRE
5, 6, 7 i 8 desembre
Dll, Dm, Dx i Dj 18h

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders, que ens planteja un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Estudi Zero vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als més petits en un to màgic i humorístic, arrelat en el qual podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc tant a nins com a grans.

Llegir més

Subito

CIA. PLUIT
2, 3 i 4 desembre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

A partir de la residència artística amb el projecte “La terra en minúscula i el sòl amb accent”, neix la peça SUBITO com a resultat d’aquest procés de creació. Esdevé, juntament amb l’anterior peça de la Companyia Pluït OSTINATO 230, la segona part del díptic. Subito vé del llatí “subitus”: inesperat, que es presenta de sobte de baix a dalt. És el participi perfecte utilitzat com adjectiu del verb “subire” (pujar), compost del prefix sub- (sota, de baix a dalt) i del verb ire (anar). En termes musicals, es fa servir quan un compositor vol indicar un canvi sobtat i dramàtic en la dinàmica.

Llegir més

MIO CID
TEATRO DEL FINIKITO (Madrid)
6 i 7 desembre
Dm i Dx 20:30h

Mío Cid en commedia dell’art on humor, tragèdia, amor i comèdia van de la mà d’aquesta reescriptura d’aquest clàssic de la literatura europea. Revisant la llegenda del Cid, conservant-ne l’essència i alhora allò contemporani, la comèdia ocupa el seu lloc a l’escenari. Un calidoscopi de sorpreses i emocions, Mío Cid és un espectacle únic i universal concebut per a un públic sense fronteres i sense edat.

Llegir més

YO… EN UN BANCO VERDE

CIA. UTOPIAN (País Basc)
10 i 11 desembre
Ds 20:30h i Dg 19:00h

Una part de cada vida, i fins i tot de cada vida insignificant, transcorr en cercar les raons de ser, els punts de partida, les fonts. Amb aquestes paraules de Marguerite Yourcenar a «Memòries d’Adriano», a la seva ment, es volen asseure Ariadna, Haizea, Mar i Amancio al banc per partir cadascú cap a la recerca vital. Però per fer-ho necessiten el banc verd, un banc que es troba dins d’una exposició fotogràfica, un banc no tan accessible com sembla.

 

Llegir més

LA REPETICIÓN
AMAIA BONO I DAMIÁN MONTESDEOCA (Barcelona)
16 i 17 desembre
Dv i Ds 20:30h

XX Circuito de Creación Escénica Contemporánea para Público Adulto y Familiar

La Repetición és un espectacle que habita la repetició com a dispositiu escènic. A través del recurs de repetir en escena accions, paraules, sons i moviments explora les possibilitats compositives i coreogràfiques de la repetició. Genera línies d’acció i interacció que es perverteixen, modifiquen, fragmenten i reformulen, generant composicions formals, semàntiques, sonores, rítmiques i kinèsiques. Tot això s’emmarca en un context metateatral que oscil·la entre l’assaig, la improvisació i la (re)presentació.

 

Llegir més

Gener 23

Nits Màgiques
MAGO FER
1, 2, 3 i 4 GENER
Cada dia 20:30h

El Mago Fer ens regala aquest Nadal la nova versió del seu espectacle que ja han gaudit més de 8000 persones aquest any. Nits Màgiques és un espectacle de màgia familiar creat pel Mago Fer on trobarem aparicions, desaparicions, levitacions, grans il·lusions, escapismes, màgia interactiva… i una infinitat de coses més que podrem viure en directe. En aquest espectacle tornarem a treure el nin que duim a dins per viure una experiència única.

Llegir més

Aus migratòries
TEATRO INESTABLE (C. Valenciana)
7 i 8 Gener
Ds 20:30h i Dg 19h

L’obra permetrà al públic fer un viatge, el d’una emigrant, amb moments de riure i de dolor, d’amor i de por. És a dir, les espectadores i espectadors assistiran a un exercici de memòria personal de valor universal, el d’una persona que ha d’abandonar el seu lloc d’origen per necessitat, per a tirar avant amb el seu treball i el seu esforç. “Però aquest viatge només és l’anècdota, el punt de partida d’una reflexió crítica sobre el poder dels diners i la cobdícia dels qui l’atresoren i només desitgen continuar amuntegant-ho”, explica Palomares. “I tot presentat en una posada en escena de factura nítida, rica, dinàmica, potent visualment i musicalment” afegeix l’autor.

Llegir més

Els Altres
ESTUDI ZERO TEATRE
Del 13 al 22 de gener de 2023
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Aquesta comèdia aguda, de vegades amarga, és el retrat d’una realitat social on la intolerància, la xenofòbia i el racisme es mostren com a símptomes inequívocs de les nostres malaltes societats. Un muntatge que des d’un punt de vista lúdic i atractiu pretén provocar una reflexió que, amb la diversió i la lleugeresa aparent, incideixi en l’espectador de forma subjacent afavorint els plantejaments de tolerància i respecte en les relacions interpersonals.

Grumberg ens porta al seu món amb una ironia i una intel·ligència aprofitant els èxits del teatre de l’absurd i el transcendeix a força d’atorgar un sentit ple a cada frase i a cada escena.

Llegir més

QUITARSE EL SOBRERO
BLANCA ALONSO- CIA. COLORADAS
8 de març de 2023
Dx 20:30h

 

La història d’unes nines desobedients que van arribar a ser grans artistes. En aquest treball visual, documental i objectual, parlem sobre la desobediència, la intel·ligència, el talent artístic i les apassionants vides d’aquestes dones. Una proposta artística i multigeneracional.

Una peça per a joves i adults, que per mitjà de les arts visuals, el teatre d’ombres i objectes, conta la història i visibilitza l’obra d’algunes de les dones que formaren part de la generació del 27.

Llegir més

CONCERT
LA FIESTA CALAVERA
16 de març de 2023
Dj 20:30h

 

Concert de presentació de la banda La Fiesta Calavera amb cançons compostes per Randy Barjacoba.
Cançons que parlen i tracten la nuesa de l’ànima, la vida i la mort. El concert a més del repertori musical consta d’una història teatralitzada al llarg del mateix.
Què estaries disposat a entregar per una nit més, abans que arribi la de les sabates de fum?

Llegir més

MARINA VAQUER
EL MÓN FORA DEL SEU EIX
25 i 26 de març de 2023
Ds i Dg 20:30h

 

Quan la vida segueix, com si res, després d’un fet que podria esbucar tot el teu món, el terratrèmol està latent en les vísceres. Qui pot jutjar els actes quan les plaques tectòniques xoquen?
Una dona conta com, quan tenia tretze anys, va tenir un affair amb el seu professor d’història antiga i va quedar embarassada. Obligada a créixer i fer-se gran de cop, suspesa entre el passat i el present, intenta explicar-se la història viscuda per entendre, per entendre’s, per resoldre, per tancar, per col·locar el caos, per mantenir l’eix.

Llegir més

Març 23

CONCERT QUATRE
PEYRÓ AGUILÓ ASPAS
30 de març de 2023
Dj 20:30h

 

Ara fa quatre anys Pere Peyró va decidir donar a conèixer les seves cançons escrites entre els anys 1974 i 1991. Era jove i tenia gran esperança en un futur millor, acabada una dictadura que va viure de biaix. Poc del que imaginà aquells temps té a veure amb el present. Res d’extraordinari: finir les il·lusions de joventut és qüestió de temps. Tenim la sort de contemplar aquest passat seu acompanyat de grans músics: Agustí Aguiló, Xisco Aguiló i Pep Aspas i el mateix Pere Peyró.

Llegir més

TRAS LOS PASOS DE PETER PAN
TEATRE PATRAIX (València)
15 i 16 d’abril de 2023
Ds 19h i Dg 12h

 

És un divertit espectacle de dansa, teatre gestual, pantomima i ombres. Sandra, és una nina que somia convertir-se en Peter Pan. No vol créixer! Mentre que la seva germana, Natalyd només vol jugar a ser gran. Vol ser gran ja! Sandra aconsegueix que Natalyd li llegeixi el conte de Peter Pan i així, l’ajudi a trobar-lo, i ho faran a partir de seguir els seus passos. Així descobriran que jugar totes dues, és molt més divertit que ser gran. 

Llegir més

LA BIBLIOTECA IMAGINARIA
TEATRO ARBOLÉ (Saragossa)
31 de març i 1 d’abril de 2023
Dv i Ds 19h

 

“La Biblioteca imaginaria”, té com a objectiu principal transmetre als nins i nines el plaer de la lectura, i presentar les biblioteques com a llocs plens de màgia, on cada llibre és un petit i meravellós tresor.
Leocadia, la nostra bibliotecària, i na Laura, incansable lectora, viatjaran a través dels llibres i correran grans aventures en un viatge iniciàtic que transformarà na Laura, caurà dins el llibre fins al cau d’Alícia en el país de las maravillas, serà arrossegada per un huracà entre les pàgines del Mago de Oz, i volarà als braços de Peter Pan.
Si vos agrada l’aventura, començau amb la lectura, si vos agraden els viatges, els llibres són el vostre equipatge, si a mil mons voleu anar, un llibre heu d’obrir.

Llegir més

CONCERT FLAMENCO JAZZ
HABICHUELA, PANTA I CARMONA 
20 d’abril de 2023
DJ 20:30h

 

CONCERT FLAMENCO JAZZ

CONECTION SICILIA <> MALLORCA

BENJI HABICHUELA, percussió

ERMANNO PANTA, flauta i saxo

MANUEL CARMONA, guitarra flamenca

Llegir més

MARIONA! NO DEIXIS LA FEINA
MARIONA FORTEZA
21 i 22 d’abril de 2023
Dv i Ds 20:30h

 

La periodista i cantant Mariona Forteza ens conta sense embuts la seva història. Ella és una periodista que ha decidit abandonar-ho tot per dedicar-se a la música. Però els problemes li fan replantejar-se aquesta decisió. Llavors se’n recorda de la nina que un dia va ser. Plena de pors. Amb ullerotes roses. Què hauria fet ella? Quins eren els seus somnis? Els avantpassats, la casa familiar, l’escola. La incomprensió, el què diran. Les escenes van desfilant en un monòleg que reivindica l’autenticitat. I la lluita per ser nosaltres mateixos.

Llegir més

LA REBEL·LIÓ DE LES COSES
ESTUDI ZERO TEATRE
30 d’abril de 2023
Dg 12h i 18h

 

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders, que ens planteja un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Estudi Zero vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als més petits en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc tant a nins com a grans.

Llegir més

Maig 23

PAELLA
TARAMBANA PRODUCCIONES (Madrid)
4, 5, 6 i 7 de maig de 2023
Dj, Dv, Ds i Dg 20:30 h

 

Amparo i Federico són una parella en crisi, encara que ells encara no ho saben, que treballen a la mateixa empresa. Un dia decideixen convidar a menjar una paella a alguns companys de feina entre els quals hi ha Bruno, a qui volen presentar-li un projecte empresarial amb què creuen que podran escalar professionalment (i econòmicament) a l’empresa. Tot i això, la paella suposarà un moment crucial en les seves vides: Amparo és ascendida i, després de separar-se de Federico, que és incapaç d’acceptar la situació, l’acomiada. Un punt d’inflexió que ens porta a descobrir que els que veiem en escena a més d’Amparo i Federico són també els actors que els interpreten. I que, al teatre, com a la vida, els límits entre allò real i allò imaginat són tan febles que l’un i l’altre es confonen en una voràgine tràgicament burlesca.

Llegir més

XXV Festival Internacional de Teatre de Teresetes

CUCU
BAMBALINA TEATRE (Catalunya)
Dv 19 de maig de 2023
18:30 h

Si ets menut, o ho has estat alguna vegada, hauràs pogut comprovar que créixer no sempre és fàcil… Al teu cos, li passen coses que no entens; et sorgeixen preguntes a les quals no trobes resposta. T’ha passat, veritat? A nosaltres, també. Per això hem creat aquest espectacle. No t’hi donarem solucions, però intentarem fer-te veure que res és tan important i que acceptar-te i estimar-te així com ets, fins i tot aprendre a riure’t de tu mateix, són la manera per a fer que les teves preocupacions es minimitzin o arribin a desaparèixer.

 

LA REBEL·LIÓ DE LES COSES
ESTUDI ZERO TEATRE
Ds 20 de maig de 2023
18:30 h

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders, que ens planteja un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Estudi Zero vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als més petits en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc a nins i grans.

 

QUITARSE EL SOMBRERO
COLORADAS
Dg 21 de maig de 2023
13:15 h

La història d’unes nines desobedients que arribaren a ser grans artistes. Treball visual, documental i objectual, on parlam sobre la desobediència, la intel·ligència, el talent artístic i les apassionants vides d’aquestes dones.

 

MARINA I EL MISTERI…
TEATRIX
Dg 21 de maig de 2023
18:30 h

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders, que ens planteja un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Estudi Zero vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als més petits en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc a nins i grans.

 

Juny 23

Sis Personatges en Cerca d’Autor
ESCOLA D’ARTS ESCÈNIQUES
Del 9 al 18 de Juny de 2023
Dv, Ds i Dg 20:30h

 

Enguany com a muntatge de final de curs, l’escola d’arts escèniques presenta l’obra SIS PERSONATGES EN CERCA D’AUTOR, que és sense cap dubte l’obra teatral més reconeguda del seu autor Luigi Pirandello, estrenada l’any 1921 ha esdevingut un clàssic del “teatre dins el teatre” amb una important càrrega dramàtica i la densitat intel·lectual del seu autor, premi Nobel de literatura de l’any 1934.

És una peça d’una gran intensitat emocional, que combina elements precursors del teatre de l’absurd amb una profunda reflexió sobre el fet teatral.

Un muntatge coral de vegades divertit i alhora inquietant que comporta un exercici interpretatiu de primer nivell que manté la vigència de les obres mestres de la literatura dramàtica universal.

Llegir més