LA PRINCESA GROGA

Todos los públicos

AUTOR:

Camille Saint Saëns

La història passa a Holanda, a l’hivern, a casa dels pares de Léna. Kornélis, el seu cosí, viu en aquesta casa acollit pels pares de Léna, des de la mort de la seva mare.
Lena entra un matí a la cambra de Kornélis, absent. L’habitació està, com sempre, desordenada, plena de pinzells, de teles a mig pintar i llibres que reflecteixen l’interés del pintor pel Japó. En mig del desordre, troba un poema que li fa sospitar que Kornélis està enamorat de la dona japonesa retratada al quadre de damunt del llit. Desesperada revela que està secretament enamorada de Kornélis i expressa la seva gelosia per la rival que no és més que una imatge.
Kornélis entra absort en els seus pensaments i amb un petit flascó a la mà. Léna li demana si és feliç i Kornélis li conta el seu somni d’anar al Japó, país que el té fascinat. Sola, Lena, es mostra inquieta pels excessos del seu cosí i es demana si ha de renunciar-hi. Kornélis torna quan Lena ja se n’ha anat i per donar curs lliure a les seves obsessions pren opi.
Lena retorna i constata que Kornélis delira en somnis. Les al•lucinacions l’han transportat al Japó i el retrat de Ming pren vida amb els trets de la seva cosina. Li declara amor i Lena, sorpresa i atemorida fuig. El somni s’acaba quan l’efecte de la droga desapareix. Kornélis es troba desconcertat a la cambra. Lena torna a entrar i li retreu amb còlera que estigui enamorat d’una quimera, d’una dona que no existeix més que en la seva imaginació. Kornélis desil•lusionat se n’adona de la seva ceguesa i compren els seus sentiments envers Lena. Tots dos reconeixen el seu amor recíproc.

 

FOTOGRAFIES:

 

DOSSIER DE L’ESPECTACLE:

CAT:

CAST:

 

CARTELL:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRAILER:

Ficha artística

Cantants: Maria Camps (soprano) i Joan Carles Falcón (tenor).

Músics: Enrique Sánchez (flauta i flautí), Lluís Segura (guitarra i percussió), Oriol Palau (violoncel), David Mohedano (piano).
Cor: Coral Corneblanc (Escola de música de Llucmajor).

Responsables Cor: Catalina Trobat I Montse Mozo.

Ficha técnica

Espai escènic: Dominic Hull
Vestuari i utillatge: Lourdes Erroz
Il•luminació: David Suau
Disseny Gràfic: Diego Ingold
Projecció Audiovisual: Llaüt
Producció i Distribució: Antònia Beltran i Pepa Ramón
Administració: Aina Garí
Direcció Musical: Eulàlia Salbanyà