ITALIANESES de RICCARDO RIGAMONTI

VIII MOSTRA INTERNACIONAL DE TEATRE INDEPENDENT I ALTERNATIU

Italianeses

Riccardo Rigamonti – NadaDeLirios (Itàlia)

Dies 27, 28 i 29 d’octubre
Dv. i Ds. 20:30 h, Dg. 19 h

Espectacle per a públic jove i adult

Durada: 80 min 

Idioma: Castellà

COMPRAR ENTRADES

 

Hi ha una tragèdia oblidada, a què els llibres d’història gairebé no fan al·lusió, consumida fins a la caiguda del mur de Berlín molt a prop nostre. Al final de la Segona Guerra Mundial, milers de soldats i civils italians es mantenen atrapats a Albània amb l’arribada del règim dictatorial, obligats a viure en un clima de terror i subjectes a persecucions periòdiques i violentes. L’espectacle ITALIANESES explica en primera persona, amb inesperada ironia i tendresa, una història inspirada en aquestes històries reals: Tonino Cantisani neix a un camp de presoners a Albània el 1951. De pare calabrès i mare albanesa, viu al camp durant quaranta anys creient en un pare i en una Itàlia de conte. Al 1991 arriba a Itàlia després de la caiguda del règim i la realitat no coincideix amb el que s’havia imaginat. Amb un to lleuger, poètic, amb una mirada càndida, Tonino ens explica la seva passió per les teles, el seu amor per a una noia al camp, la seva reclusió i la de la seva mare, el seu retrobament amb el pare.

 

Fitxa artística

 

Autor: Saverio La Ruina

Traducció: Juan Pérez Andrés 

Intèrprets: Riccardo Rigamonti

Direcció: Riccardo Rigamonti, Maria Gómez De Castro