AUS MIGRATÒRIES DE TEATRO INESTABLE

Arriba al TEATRE SANS

AUS MIGRATÒRIES

de la mà de

TEATRO DE LO INESTABLE (València)

Dies 7 i 8 GENER
Dissabte 20:30 h i diumenge 19h

 

VENDA ENTRADES

 

«Des de sempre, les papallones i les oronetes i els flamencs volen fugint del fred, any rere any, i naden les balenes a la recerca d’una altra mar i els salmons i les truites a la recerca dels seus rius. Ells viatgen milers de llegües, pels lliures camins de l’aire i de l’aigua. No són lliures, en canvi, els camins de l’èxode humà.»

Una traducció de «Los emigrantes, ahora» d’Eduardo Galeano

 

Aus migratòries és la nova creació de Teatro de lo inestable, una peça de Rafa Palomares codirigida per l’autor i Maribel Bayona.  L’obra permetrà al públic fer un viatge, el d’una emigrant, amb moments de riure i de dolor, d’amor i de por. És a dir, les espectadores i espectadors assistiran a un exercici de memòria personal de valor universal, el d’una persona que ha d’abandonar el seu lloc d’origen per necessitat, per a tirar avant amb el seu treball i el seu esforç. “Però aquest viatge només és l’anècdota, el punt de partida d’una reflexió crítica sobre el poder dels diners i la cobdícia dels qui l’atresoren i només desitgen continuar amuntegant-ho”, explica Palomares. “I tot presentat en una posada en escena de factura nítida, rica, dinàmica, potent visualment i musicalment” afegeix l’autor.

La temàtica principal és l’emigració, la comprensió del fenomen com a natural de les espècies animals, però que en el cas de l’espècie humana troba massa entrebancs per a ser acceptada, fonamentalment, per l’organització social basada en els diners. Un altre tema és la cobdícia, l’ambició pels diners que condemna, també, a altres persones a abandonar el lloc on els agradaria viure, sense capacitat de trencar aquesta inèrcia inhumana.

Aus migratòries, un teatre de la memòria, viu, crític i necessari

Direcció: Maribel Bayona i Rafa Palomares
Text: Rafa Palomares
Interpretació: Maribel Bayona, Alejandra Mandli, Juan Andrés González i Arantxa Pastor
Música: Vickyleaks
Audiovisual: Aurora Diago
Espai escènic: Los Reyes del Mambo
Disseny d’il·luminació: Mireia Parreño
Vestuari: Kika Garcelán
Assessorament lingüístic: Rosa Busó
Disseny gràfic: Casmiclab
Producció i comunicació: César Buitrago, Iván Jorge, Jacobo Pallarés, Esther Pedrós i Marta Rubio

Idioma: Català
Duració: 60 min
Espectacle per a joves i adults

LA CRÍTICA i EL PÚBLIC HA DIT 

 

“Las crónicas históricas y los libros de texto se edifican a base de acontecimientos grandilocuentes y líderes de distintos pelajes y destinos. Frente a estas narrativas de la convulsión, se encuentran las intrahistorias, las fábulas íntimas, las voces anónimas de quienes recorren sus caminos vitales en los márgenes de los sucesos célebres. Es en uno de esos relatos silenciosos donde se despliega el universo de Aus Migratòries”. Huir de la miseria, alabar a El Rubius y otras pequeñas historias universales.

Lucía Márquez, Culturplaza

 

“Ninguna escena tiene desperdicio porque lo que podría ser un drama rezuma optimismo y simpatía. Nada de revolcarse en el sufrimiento, para qué si es inherente a la situación del emigrante que busca una vida mejor. El tono cómico recorre el texto y la vida de Angelines es una aventura donde ella elige, con lo cual es un canto convincente a la superación personal… Gracias a Rafa Palomares por este trabajo tan bello, tan perfecto, con tanta sustancia y tan rotundo. Inolvidable. Además de un aviso desde la memoria personal para un futuro mejor”.

AUS MIGRATÒRIES DE TEATRO DE LO INESTABLE de José Vicente Peiró, Red escénica


“Amb la peça número quaranta de la companyia, Teatro de lo inestable estrena el seu últim muntatge de la mà de Rafa Palomares amb una creació que, a partir del relat de l’emigració, reflexiona sobre la cobdícia i l’ambició desmesurada pels diners”. Espai Inestable reflexiona sobre el relat de l’emigració amb les seues ‘Aus’ ,

Culturplaza

 

“Espacio Inestable reflexiona sobre el viaje del migrante en «Aus migratòries», su nueva producción, documentada a partir de las voces de los españoles que migraron a partir de la década de los 60 a países como Francia, Suiza, Alemania o diversas
ciudades del territorio nacional. Rafa Palomares es el autor de esta obra y dirige junto a Maribel Bayona. La memoria de los migrantes españoles toma Espacio Inestable de

Carla Melchor, Levante

 

Una peça meravellosa. Una delícia”.

Inés


“Gracias por ofrecernos este viaje de ida y vuelta tan entrañable y sincero. Enhorabuena a toda la bandada de aves”.
Carmela

 

“Me ha encantado. Una visión realista y humana de lo que se vivió en la España de nuestro pasado y, desgraciadamente, en la actualidad en tantas zonas del mundo. Como los pájaros que migran, todos queremos ser un grupo, pero libres”.

Ana 

“Vale mucho la pena ir a verla, se pasa un rato muy bueno y trae recuerdos a casi
todo el mundo”.

Ángeles