MARCELO KATZ AMB GASPET I UN TALLER DE CLOWN

MARCELO KATZ (Argentina)

 

presenta

 

GASPET

Dimecres 12 d’octubre a les 20:30h

 

VENDA ENTRADES


PREMI CTBA A LA CREACIÓ I PRODUCCIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES A SALES DEL CIRCUIT INDEPENDENT 2021

Un espectacle que combina el teatre de màscares, el clown i la manipulació d’objectes. Un únic actor en escena interpreta una varietat de personatges per abordar el món d’un constructor de màscares, introduir-nos al seu ofici i donar vida a les seves creacions. El protagonista ens introdueix a la vida d’un vell artesà, constructor de màscares. El públic arriba al seu taller, i s’endinsarà en el fascinant i misteriós món de les màscares. Gaspet, l’artesà, transmet al públic alguns dels secrets que li van arribar a través de les quatre generacions de la família que el van precedir en aquest ofici. Gaspet talla, modela, pinta, retoca, vidre. Reflexiona sobre aquestes vides i personalitats que crea amb les mans.

Els temes que transita Gaspet són la passió, la paciència, l’obsessió, la sorpresa. La disjuntiva entre mantenir intacte el llegat que li arriba des dels ancestres, o generar canvis que sent necessaris, atempten contra la tradició familiar. Mentre el públic s’endinsa al món de l’artesà, aniran apareixent diferents personatges, màscares que Gaspet està creant o reparant i donen vida a històries divertides i dramàtiques. Així apareixen en escena un aventurer rus del segle XIX, contrabandista de te, i apassionat per aquesta beguda. Una cantant de boleros que intenta seduir tots els homes i dones de la platea. Un clown de fira, amb les rutines hilarants. Un actor fascinat pel món de les màscares i les possibilitats que brinden al seu ofici.

L’humor és present al llarg de tot l’espectacle, amb gags lligats a la comèdia física, a jocs verbals i a efectes visuals còmics. Algunes de les temàtiques abordades a Gaspet resultaran properes als espectadors: la difícil convivència entre les diferents parts que habiten en un. L’exigència i el plaer pel treball. La tolerància envers un mateix. La llibertat per fer allò que un vol. La complexitat dels llaços familiars i la cerca del propi destí.

Autors: Martín Joab – Marcelo Katz
Intèrpret: Marcelo Katz
Disseny i Realització de Màscares, Escenografia i
Utillatge:
Alfredo Iriarte
Disseny de Vestuari: Lili Piekar
Realització de Vestuari: Jorge Masselli
Peluques: Gabriela Guastavino
Coordinador d’Escena d’Acció: Hugo “Kato” Quiril.
Música Original: Diego Vila
Supervisió d’Escenes amb Màscares: Carolina Pecheny
Coreografies: Valeria Narvaez
Disseny Il·luminació: Pablo Calmet
Direcció: Martín Joab

IDIOMA: castellà

DURACIÓ: 70 min

Espectacle per a públic familiar

TRAJECTÒRIA DE L’EQUIP CREATIU

 

Gaspet és la nova producció de la dupla creativa Katz-Joab. Un equip amb 25 anys de treball en la creació d’espectacles. Les seves obres s’han presentat a importants sales de Buenos Aires i ha participat de festivals i esdeveniments culturals d’Argentina i exterior amb molt bona repercussió de crítica i públic. Entre elles destaquen: «Hostería Beninger» – Espacio Aguirre (2019), «Claro de luna» – Espectacle en gira amb 50 funcions a Llatinoamèrica, Espanya i Estats Units (2018-2021), «Eskoff» – La Carpintería (2017), «Los Fabulosos Singer» – Centro Cultural de la Cooperación (2013) – Timbre 4 (2014), «Top, top, top!» – Centro Cultural de la Cooperación (2011), «Tempo»- Centro Cultural de la Cooperación (2010), «Ilusos» – C.C. Konex (2007) – Portón de Sánchez (2008), «Elemental» – C.C. San Martín (2003-2004), «Guillermo Tell» – Teatro Nacional Cervantes – Sala María Guerrero (2004) Centro Cultural de la Cooperación (2003), «Allegro ma non Troppo» – Centro Cultural de la Cooperación (2003-2004), «ZTV»- Teatro Metropolitan (2013) «La Flauta Mágica» – Centro Cultural Recoleta (2000-2001), «Luna» – Centro Cultural Recoleta (1999), «Clun» – Centro Cultural Recoleta (1998). Al llarg de la seva trajectòria han estat mereixedors de diversos Premis i Nominacions del medi teatral: «ACE» (Asociación de Críticos de espectáculos), «María Guerrero» (Asociación Amigos del Teatro Nacional Cervantes), «Teatros del Mundo» (Universidad de Buenos Aires), «Atina» (Asociación de Teatristas Independientes para Niños y Adolescentes), «Pregonero» (Fundación el Libro), «Teatro XXI» (grupo de investigación teatral GETEA), entre d’altres.

 

I per als qui es vulguin formar, impartirà el següent taller

TALLER CLOWN

La tècnica del clown és profunda, esbojarrada i inesperada. Descobrir el nostre clown és un delit que ens permet transitar el plaer de jugar, convertir-lo en força escènica i compartir-lo amb el públic.
Els principals objectius són: gaudir del plaer del joc, convertir aquest joc en material escènic, aprendre a tolerar el buit i la “no-organització prèvia de l’escena”, aprendre a “deixar anar” el material que no prospera, i a “pescar” en escena el material interessant. Trobar al cos, i no a l’intel·lecte, el material de treball per poder jugar i gaudir, començar a acceptar-se tal com un és, aprofitar la pròpia personalitat, fins i tot amb els elements que considerem «negatius», per poder divertir-nos i jugar.

IMPARTIT PER MARCELO KATZ
10/10  –  17h a 21h
11/10  –  17h a 21h
12/10  –  9:30h a 13:30h  i 14:30h a 18:30h
13/10  –   17h a 21h

PREU: 125€