Taller de NARRACIÓ TEATRAL AMB RICCARDO RIGAMONTI

 

 

Taller de Narració Teatral

«Hacer visible lo invisible»

Dies 9 10 i 11 de Novembre

De 17h a 21h

Preu: 85€

L’any 1989, a Itàlia, Marco Baliani, sol, assegut en una cadira, estrena «Kohlhaas» basat en un relat d’H Von Kleist. Comença el «Teatro di Narrazione», un gènere que s’inscriurà en la història de teatre italià i recollirà enorme èxit de públic i crítica.
En aquest taller investigarem el poder de la narració dins el mitjà teatral, la seva capacitat de comunicar directament al públic i estimular la seva imaginació, creant un món en el qual cos narrant i públic viatgen junts. A partir d’una història per cada participant afinarem les tècniques i les eines de la narració unint-les a la feina física i sensorial de la interpretació, per intentar crear breus peces de «teatre teatro di narrazione».

Alguns dels punts que investigarem:

 • Què narrar:
  – L’elecció de la història: per què narrem, qui som quan narrem.
  – La dramatúrgia de la narració: l’elecció dels girs de la història, el punt de vista.
 • Com narrar:
  – La relació amb el públic: l’ús correcte de la postura, la mirada i l’escolta per a crear una connexió amb el públic i un espai / temps comú.
  – Ritme i temps: el control de el temps de el relat, la dilatació o la contracció per crear atmosferes diferents.
  – El detall: la creació del món de la història gràcies als detalls d’accions i llocs.
  – L’evocació de personatges: la caracterització dels personatges amb elements físics i vocals.


Imparteix el taller:
Riccardo Rigamonti, actor i investigador teatral. Llicenciat en «Literatura, Cinema i Teatre» per la Universitat de Pavia, Itàlia, el 2006 entra al  “Laboratorio Permanente di Ricerca sull’Arte dell’Attore-LabPerm di Domenico Castaldo (ex alumne de J. Grotowski y T. Richards)”. Allà entrena a diari amb el grup i participa en tallers amb altres ex-alumnes de Grotowski, a Polònia, assimilant tècniques que en els anys següents farà servir per guiar tallers de forma independent. L’any 2007 funda el «C.U.T. Les Enfants Sans Souci «, el seu propi grup de recerca teatral a la Universitat de Pavia i paral·lelament imparteix cursos anuals de teatre en una presó de màxima seguretat. Actualment viu a Madrid, on l’any 2016 funda la companyia NadaDeLirios amb Maria Gómez, estrenant per primera vegada a Espanya una peça clau de teatre italià: «Kohlhaas» de M. Baliani i R. Rostagno, basat en un relat d’H Von Kleist.