ESTUDI ZERO ESTRENA EL FOLLET BLAVET

ESTUDI ZERO TEATRE

 

presenta

 

EL FOLLET BLAVET

Dimecres 8 de desembre a les 17 h i 18:30 h

 

VENDA ENTRADES

 

L’espectacle forma part de la trilogia creada per Estudi Zero Teatre sobre els colors bàsics, que va adreçada al públic de la primera infància. A partir del color blau, el personatge viatger va explicant contes i experiències d’arreu del món, treballant valors com la integració, el respecte per la natura, la importància de compartir, el valor de la diversitat, la participació, la imaginació,… L’actriu, amb un teatret de tres portes (Kamishibai) i altres tècniques com l’origami, el pop-up, les titelles, el teatre d’objectes, la música i les cançons, explica i interpreta els contes per als nins aconseguint un efecte màgic que desperta la imaginació i fantasia dels més petits, viatjant a traves de l’espai i del temps, i narrant les seves vivències i les dels seus avant passats.

INTÈRPRETS:  Maria Rosselló

VESTUARI:  Lourdes Erroz

TITELLES I UTILLATGE:  Pepa Ramon i Lourdes Erroz

CAP TÈCNIC: Dominic Hull

PRODUCCIÓ I DISTRIBUCIÓ:   Antònia Beltran i Pere Mestre

DRAMATÚRGIA: Pepa Ramon i Mari Rosselló

DIRECCIÓ: Pepa Ramon

IDIOMA: català

DURACIÓ: 40 min

Espectacle per a públic familiar (+2 anys)

LA TRILOGIA

ESTUDI ZERO TEATRE va encetar la trilogia dels follets dels colors amb la idea d’acostar el món el teatre als espectadors més petits i aprofitar la vessant lúdica i educativa del món dels colors bàsics. Els espectacles del Follet són una proposta innovadora de creació, pensada especialment per als més petits especialment de 0 a 6 anys.

 EL FOLLET VERMELLET   explica i realitza tot un seguit d’activitats màgiques sobre el seu color, utilitzant recursos de teatre de text, d’objectes, de titelles, de contacontes, cançons i moviment amb la participació dels nins. Després de presentar d’una manera lúdica el color vermell i la seva identificació dins el món dels aliments, dels jocs infantils i dels objectes, el follet representa el conte que s’ha explicat en més idiomes del món, que no podia ser d’altre que, La caputxeta vermelleta, el seu preferit. Des de la proximitat, amb un teatre de titelles de color vermell que surt de la seva maleta vermella, es representa la història, introduint uns titelles que ara  ja són d’altres colors. Seguidament ens trobarem amb un país negre, gris i avorrit. Però el nostre follet cridarà a La Bruixa Coloraina. que amb el seu sac de pols màgica, va donant color als elements perquè aquest món sigui més bonic i divertit. Per acabar, el nostre amic el follet ens presenta dos companys de viatge, en Tomeu i na Miquela, dos nins que suposadament tenen la mateixa edat que els espectadors, que s’intenten vestir per tal de facilitar l’aprenentatge dels nins a vestir-se tot sols, triant el color dels vestuaris reforçant el color vermell.

 

  EL FOLLET GROGUET   manté els paràmetres del primer personatge i obre noves perspectives de joc. Els objectes, les flors, els animals grocs es converteixen en titelles d’aquest muntatge. El Follet Groguet és un personatge enamorat del sol, i dels reflexes d’aquest dins la mar. S’endinsa dins les profunditats amb el seu submarí groc i viatja amb el ritme de les músiques del Sol, Solet o el Yellow Submarine… Aquest celebra per sorpresa el seu aniversari i li agradaria que tots hi assistíssiu. A la seva festa podreu trobar cançons i contes sobre els colors i les emocions. Per menjar ens prepararà una sopa sorprenent, creada a partir dels seus ingredients preferits. Amb el seu submarí groc viatjarem a les profunditats marines i per acabar desplegarà una festa amb el sol, la lluna i els estels mostrant el món a través d’aquest filtre de color. I ens ensenyarà amb titelles de diferents tamanys a traves d’una mirada a la seva infantesa  i adolescència que sempre estam preparats per aprendre.