EL RASTRE D’AQUELLA NIT DE TEATRO INESTABLE

Arriba al TEATRE SANS

“EL RASTRE D’AQUELLA NIT”

de la mà de

TEATRO DE LO INESTABLE (València)

Dies 23 i 24 d’octubre
Dissabte 20.30 h i Diumenge 19 h

 

VENDA ENTRADES

 

Les empremtes d’allò que hem sigut, d’allò que som i del que serem es poden veure des de l’estació espacial internacional i es mantenen a la vista diverses hores, i fins i tot en dies assolellats duren més d’una volta a la Terra. El Rastre d’Aquella Nit dota de paraules als objectes, als paisatges, als mars, als espais i al temps que habitem, permetent-nos escoltar les seves històries, si és que les tenen, i endinsar-nos en els seus pensaments. Indagant per tots aquests racons es poden trobar pistes sobre a on anem, d’on venim, de com parirem, del nostre desig de perdurar, del nostre desig de ser déus, ser més-forts-més-poderosos-més-humans que qualsevol, de ser més durs que les muntanyes, de fer-nos malbé i perdre definitivament el rastre.

Aquest moment pot ser la fi del món o el mig del món o l’inici del món. Dues parelles, una del nord i una del sud fan la vista enrere, endavant, sobre si mateixos. Observen el món al seu al voltant, tot el que han caminat i el que caminaran. En algun moment van ser déus i en un altre van estar per sota de les pedres. En un altre només van ser testimonis del temps, aquest temps que passa sobre el lloc en el qual ara reposen.

 

CREACIÓ I DIRECCIÓ: Jacobo Pallarés

AJUDANTIA DE DIRECCIÓ Maribel Bayona

TEXT ORIGINAL “de quan érem bons” de Jacobo Pallarés 

INTÈRPRETS Juan Andrés González, Alejandra Mandli, Cristina Granados, Andreas Eilertsen 

DISSENY I REALITZACIÓ D’ESCENOGRAFIA I OBJECTES Los reyes del mambo 

DISSENY AUDIOVISUAL Beatriz Herráez 

DRAMATÚRGIA I VERSIÓ: Maribel Bayona, Juan Andrés González i Jacobo Pallarés

IDIOMA: català

DURACIÓ: 60 min

Espectacle per a públic jove i adult

LA CRÍTICA HA DIT 

 

“En El Rastre d’Aquella Nit la conjunción del entramado argumental y su exposición es perfecta, al punto de que podría afirmarse que Pallarés ha conseguido armonizar uno de sus mejores trabajos. […] La puesta en escena, uno de los aspectos más interesantes de la propuesta, resulta bien diferente y personalizada. […] los objetos, la música, los sonidos y las proyecciones se emplean aquí con gran acierto y sensibilidad, como para obtener una escenificación de gran belleza plástica y sonora. Un trabajo brillante.”

Nel Diago. Cartelera Turia (18/06/2021)


«Jacobo Pallarés es uno de los autores valencianos destacables por sus posdramaturgias, que sobrepasan a realidad para mostrar conflictos en clave metafísica fundiendo texto, medios escénicos e imagen. Su  nuevo estreno, ‘El Rastre d’Aquella Nit’, es su mejor libreto. […] Un trabajo bien labrado, con una estética oscura atractiva, una explotación máxima de los recursos y un interesante punto de vista.»

José Vicente Peiró. Las Provincias (19/06/2021)


«Islas volantes en miniatura plagadas de abetos, nieve, alces e individuos de tallas que forman un juego a turnos nostálgico, dulce y evocador; a turnos perturbador, tétrico e inquietante. Un relato que hilvanan cámara en mano, pues los bellos y cuidadísimos elementos audiovisuales no son en este escenario una pincelada anecdótica, sino que su lenguaje se integra en una dramaturgia fascinante con vocación poética y plástica.»


Lucía Márquez. Red Escénica (20/06/2021)