chispis woman ve a salvar-nos! t’apuntes?

TARAMBANA ESPECTÁCULOS (Madrid)
presenta

CHISPIS WOMAN

 

4, 5 i 6 JUNY

NOU HORARI: Dv, Ds i Dg 20h

Direcció: Ricardo Cristóbal
Autor: Ozkar Galán
Interprets: Eva Bedmar Laura García Marín, Marina Muñoz
Coreografía: Raúl Amores y Ricardo Cristóbal
Música Original/ Espai sonor: Diego Miranda
Veus tema principal: Eva María Cortés
Disseny Escenografia: Tarambana Espectáculos, S.L
Disseny Il·luminació: Sara Esquivel
Disseny Vestuari: Marta Aranda
Producció Executiva: Nacho Bonacho, Amanda R. García
Idioma: Castellà
Duració: 60
Espectacle per a públic jove i adult

VENDA ENTRADES

 

 

És un ocell ?, És un avió? No! És CHISPIS WOMAN, la superheroïna de barri que ha aterrat al Teatre Sans.

 

Creada per Ozkar Galán i dirigida per Ricardo Cristóbal, CHISPIS WOMAN és la nova producció de Tarambana Espectáculos, una obra que pretén servir d’homenatge a la dona madura i a aquells barris obrers on cada dia es lluita amb dignitat per tirar endavant.

Una història de dones, de resiliència, de supervivència a la memòria, individual i col·lectiva, en un barri d’una ciutat. Aquesta és la història de Chispis Woman, la súper heroïna qui al costat de StarGirl, s’enfrontarà al temible Stablishment, i ho farà al barri més representatiu de la perifèria madrilenya i centre de l’univers canalla i “cañí», és Caravanchel, però podria ser el teu barri.

SOBRE L’OBRA

L’art és el nostre rotllo i la realitat la nostra font d’inspiració. Per això ens sorgeixen algunes inquietuds que són el motor de les creacions de la Companyia Tarambana Espectacles.

En la cultura contemporània, ens manquen referents de la dona madura. Hi ha un buit en la seva representació, per això abordam aquesta creació des de la realitat de les actrius que no troben personatges. Es passa de la dona jove (gairebé sempre hiper-sexualitzada) a l’anciana, deixant de banda els anys en què la dona és més polièdrica i protagonista de les seves decisions, al contrari del que es veu en els pocs referents que trobam, els conflictes dramàtics orbiten, gairebé sempre, al voltant d’una figura masculina (mares de…, esposes de…, amants de …).
Carabanchel és el nostre barri, i després de 15 anys treballant-hi de valent, volem fer-li un homenatge una vegada més. Un barri amb una història, gairebé invisible a dia d’avui, gairebé en l’oblit d’un macro que dilueix les peculiaritats i heroïcitats que aquí s’han viscut i es viuen cada dia (la guerra, la delinqüència, l’heroïna, la pobresa, la marginalitat …)

Amb aquests ingredients: dones madures, memòria individual i col·lectiva i el barri com a marc, aborden aquest text escrit per Ozkar Galán i direcció de Ricardo Cristóbal.

CHISPIS és una història de dones madures, sense referents, de les que lluiten amb armes inventades, com si fossin súper poders per resistir a l’oblit alhora que es fan invisibles.

 

  AMB EL SUPORT DE: