TEATRO ARBOLÉ PRESENTA TRIGEDIAS de amor y cuernos I LOS TRES CERDITOS

TEATRO ARBOLÉ (Saragossa)

presenta

 

 

 

DIVENDRES 30 D’ABRIL  A LES 19h

Espectacle per a adults

 

VENDA D’ENTRADES

 

Aquest espectacle recull la millor tradició del bululú gallec, amb dos textos immortals en la tradició titellaire: de Don Ramón del Valle Inclán, Los cuernos de Don Friolera i de Federico García Lorca, El retablillo de Don Cristóbal, els dos comptats a la manera del bululú gallec. El cec que fa retaule amb el seu cos i la seva capa, i es recolza en els titelles per recuperar l’essència del Teatre, el teatre en brut, la catarsi de la cachiporra. Les dues històries vénen introduïdes per les Coplas al vino de Nicanor Parra.  Cec, vi i titelles es barregen per recobrar la tradició més genuïna del joglar. Tractar d’unir tradició i avantguarda és l’objectiu d’aquest espectacle unipersonal a càrrec de Iñaqui Juárez Montolio.

 

DIES 1 i 2 DE MAIG a les 19h

Espectacle per a públic infantil i familiar

 

VENDA D’ENTRADES

 

Dels personatges més estimats i divertits de la granja, arriba un clàssic que perdura Teatre Arbolé ha adaptat a el món dels titelles aquesta història, per tots coneguda, per iniciar els més petits en el món teatral. La representació està elaborada amb titelles de taula i fils que es combinen amb els diàlegs dels personatges perquè parlin per si mateixos i cantin senzilles i enganxoses cançons. En la versió de Arbolé, a més del llop, adquireixen protagonisme altres personatges com el granger titellaire, Papacerdo, un ca lladrador, i Manolito, un porc no humanitzat; així com altres elements de la granja. La història explica les aventures de tres porquets: Tocinete, que és treballador, i Cochinillo i Gorrinico, que són molt mandrosos. Quan han de fer cadascú la seva pròpia casa per amagar-se de el llop; el primer es construeix una casa forta amb maons i ciment, mentre els altres per jugar i divertir-se només els dóna temps a fer-se cases de palla i de fusta, amb el final que tots coneixem.

TEATRO ARBOLÉ

Una Fàbrica de somnis

Una companyia, una sala d’exhibició, una editorial.

Dedicada des de l’any 1979 a la producció d’espectacles infantils i a la docència són ja més de 9.100 les representacions realitzades en aquests 38 anys, i això ho confirmen les més de 750 localitats que la companyia ha visitat en aquests anys: Aragó i tot el territori nacional, Amèrica Llatina (Cuba, Mèxic, Equador, Argentina, Brasil, Puerto Rico, Veneçuela, Xile, Bolívia, Colòmbia), Europa (França, Portugal, Itàlia i Suïssa) a més del desert Sahrauí (Algèria) i a Àsia (Corea del Sud).

Arbolé, sempre ha cercat amb el seu treball divertir, encantar, fascinar i fer que el teatre sigui una cosa fabulosa per als nins i nines, i deixar empremta en el procés formatiu dels espectadors.