MARIA ANTONIETA AL TEATRE SANS

ANALÍA PUENTES (Uruguay)

DIES 18, 19 i 20 SETEMBRE

Divendres, dissabte i diumenge 20:30h

 

ACTRIU: Analía Puente

DIRECCIÓ: JESSICA WALKER

DRAMATÚRGIA: Analía Puentes i Camilo Zaffora

DURADA DE L’ESPECTACLE: 60 min

IDIOMA DE L’ESPECTACLE: Castellà

Espectacle per a públic jove i adult

PREMI MILLOR IL·LUMINACIÓ i MILLOR ESCENOGRAFIA al FESTIVAL MOSTRA´T de BARCELONA

 

VENDA ENTRADES

Una dona lliure. Una època turbulenta. Una vida tràgica. «Maria Antonieta» és un unipersonal teatral i poètic, una encarnació delirant i honesta de la víctima més cèlebre de la Revolució Francesa.
Un text original de l’actriu a partir de diverses fonts: la biografia escrita per Stefan Zweig, cartes originals de Maria Antonieta i la seva família, pasquins periodístics i proclames de l’època, serveix de detonant per a un treball d’encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Teatre de Jessica Walker. Un tour de force actoral que travessa amb honestedat i risc les diverses facetes de el personatge: La reina, l’amant, l’estrangera, la malgastadora, la mare, l’actriu,
la dona, la inadaptada, l’esposa, l’adolescent, la condemnada.
Maria Antonieta fou la filla menor de l’emperador austríac Francesc I i de Maria Teresa, Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l’hereu al tron ​​de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir els Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea.
L’obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia -arrastrada per l’onada de l’aixecament popular- i el seu judici i execució en 1793.
Per desprestigiar a la reialesa, la Revolució havia d’atacar a la reina i en la reina a la dona. No es va estalviar cap calúmnia per dur-la a la guillotina: tots els vicis, totes les formes de depravació van ser atribuïdes sense vacil·lar a «la lloba austríaca».  De la carrossa d’or al carro de l’escorxador, del luxe a la privació, del triomf a la guillotina, la vida de Maria Antonieta és el símbol tràgic del brutal naixement d’una nova era en la Història de la Humanitat.

LA CRÍTICA HA DIT…