FUNCIONS CONCERTADES

FUNCIONS CONCERTADES

 ESTUDI ZERO TEATRE

PRESENTA

LA CANTANT CALBA |
Un divertidíssim poema fonètic a un ritme frenètic 

A PARTIR DEL MES D’ABRIL 

FUNCIONS CONCERTADES EN HORARI DE MATÍ I HORABAIXA

Des d’Estudi Zero Teatre volem presentar-vos la Campanya de Funcions Concertades per a Grups que organitzam des del Teatre Sans d’un dels nostres espectacles més emblemàtics amb motiu del 40è Aniversari de l’obertura del teatreLa Cantant Calba

Un muntatge dirigit a joves i adults que juga amb la il·lusió de la comunicació, en un intent per travessar els límits de la realitat per a plantejar inquietants preguntes a l’espectador. Basada en el mètode “assimil” d’ensenyament de l’anglès, satiritza la banalitat de les relacions humanes convencionals.

PRIMER PREMI III MOSTRA DE TEATRE MEMORIAL LLORENÇ MOYÀ I QUATRE MÉS: PREMI MILLOR DIRECCIÓ, MILLOR ACTOR, MILLOR ACTRIU I  MILLOR ESCENOGRAFIA.

Millor espectacle en el IX Circuito de Danza y Teatro Contemporáneos para Público Adulto y Familiar de la Red de Teatros Alternativos de España

Estudi Zero va estrenar La Cantant Calba al Teatre Sans la temporada 85/86. De llavors ençà se n’han fet més de 200 representacions. Ha girat per tota la península, Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Saragossa, Girona, Ciudad Real, Badajoz, Santander, Astúries,…

També ha participat a distints festivals iberoamericans, i programacions a Mèxic, Argentina, Xile, Uruguai, Perú… (7º FESTIVAL DE TEATRO PATAGONIA EN ESCENA, FESTIVAL INTERNACIONAL DE TEATRO ITINERANTE POR CHILE PROFUNDO (FITICH), 5º FESTIVAL DE TEATRO DE LA RENDIJA Iberoamérica en Escena,…  sempre amb un extraordinari èxit de públic i crítica.

La Cantant Calba va ser la primera peça escrita per E. Ionesco. Des de 1957 es representa al Théâtre de la Huchette amb un nombre record de funcions. Va rebre el premi Molière d’honneur en 1989. És l’obra primigènia del teatre de l’absurd i suposa una crítica de la vida quotidiana; en la qual els personatges són incapaços de comunicar-se entre si. Partint de les converses quotidianes del mètode Assimil d’ensenyament de l’Anglès, satiritza la banalitat de les relacions humanes convencionals.

INTÈRPRETS:
Pepa Ramon, Lourdes Erroz, Pere Mestre, Dominic Hull, Imma Villalonga / Laura Dalmau i Xim Vidal

Traducció: BIEL MESQUIDA
Direcció:
PERE M. MESTRE

DURACIÓ: 70 min

IDIOMA: català

 

 

LA CRÍTICA HA DIT…

(dBalears, 13 febrero 2011; J. A. Mendiola) “… La cantant calba no ha esvaït ni gens ni mica el seu vidriol condescendent; i per tant, tampoc la capacitat per provocar la hilaritat i el divertiment de principi a fi. Quina sort que Estudi Zero tengui dins el seu bagul una obra tan emblemàtica i intemporal. Sobretot per nosaltres, els observadors de teatre…”

(Diario de Mallorca, 16 febrero 2011; Francesc M. Rotger) “… El lenguaje genuinamente mallorquín se combina de manera mágica con el sinsentido del autor rumano. La pieza resulta al mismo tiempo tremendamente divertida y delatora de la incomunicación; una sensación puede que incluso más válida ahora que cuando fue escrita, hace más de seis decenios…”

(Ultima Hora, 20 febrero 2011; Antoni Serra) “… el buen teatro sí es posible en esa tierra nuestra…”  “… la escena, a través de sus obras (ahora Ionesco), permite, además de entretener y divertir, el análisis crítico y la reflexión sobre el presente…”

(Fanteatre, marzo 2011; Francesc M. Rotger) … vint-i-cinc anys després de la seva estrena… no ha perdut res del seu encant ni de la seva capacitat de divertir el públic i al mateix temps exercir una crítica tan àcida com subtil. Ans al contrari, els intèrprets han guanyat en solidesa: excel.lent feina de Pepa Ramon, Dominic Hull, Lourdes Erroz, Pere M. Mestre, Imma Villalonga i Xim Vidal.”

(Ultima Hora, 6 marzo 2011; Emili Gené)  “…Durante este tiempo que no ha pasado, han mejorado su inglés y su Assimil es ya el mejor método para el aprendizaje de catalán para extranjeros, incluidos los españoles. Ha mejorado el reloj y la escenografía, entre cubista y surrealista, que hace que todo funcione como un reloj. Fantásticas estas fotos fijas que de vez en cuando congelan la verborrea de estos burgueses de extrarradio, como la foto finish que resume en tres minutos lo que dio de sí una hora entera de tertulia con bombero, revisada a ritmo de cine mudo… Todos estaremos dentro de 25 años concentrados en esta cantante mágica, tan calva como la ocasión de reír y sonreír y volver a sonreír…”

(dBalears, 8 marzo 2011; Javier Matesanz)  … És delirant i divertida…” “… com els bons vins, ha millorat amb l’edat…” “… És com si els elements encara fossin més adequats ara que no abans…” “… El deliri esdevé d’allò més eficaç i, sobretot, destarotadament entretingut…”

EL FOLLET VERMELLET – XXVI Festival Internacional de Teatre de Teresetes

EL FOLLET VERMELLET
ESTUDI ZERO TEATRE

 

Dia 11 de maig de 2024

Ds. 11 h

Espectacle per a públic familiar 

Dirigit a infants entre 0 i 6 anys

Durada: 40 min. 

Idioma: Català

VENDA ENTRADES

Sinopsi

 

El Follet Vermellet ens visita, carregat amb les seves maletes vermelles per mostrar-nos els seus objectes més estimats, les seves cançons i els seus contes preferits. També vos parlarà dels seus amics d’altres colors. T’imagines de quin color és el seu raspall de dents, quina creus que és la fruita que més li agrada i la seva història preferida?

Fitxa artística

 
 
INTÈRPRET:  Maria Rosselló
VESTUARI:  Lourdes Erroz
TITELLES I UTILLATGE:  Pepa Ramon i Lourdes Erroz
CAP TÈCNIC: Dominic Hull
PRODUCCIÓ:   Antònia Beltran i Pere Mestre
DRAMATÚRGIA: Pepa Ramon i Maria Rosselló
DIRECCIÓ: Pepa Ramon
 


 
 
 
 

TORNA LA REBEL·LIÓ DE LES COSES

ESTUDI ZERO TEATRE

presenta

Dies 16 i 17 de desembre

Dissabte 19h i diumenge 17h

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders

Un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Un muntatge que vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als infants.
Englobats en la insospitada aventura de La rebel·lió de les coses es planteja un espectacle en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. S’incorporaren els objectes habituals i ordinaris, per a crear una il·lusió, una realitat paral·lela, una visió insospitada del món que ens envolta.
Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc tant a nins com a grans es condueix per un camí de suggestives imatges, dels vells contes tradicionals, i les sorprenents innovacions d’un imaginari extraordinàriament ric i emocionant.
La narrativa de Calders, que inspira aquest muntatge, escrita en un llenguatge natural i transparent, imaginativa i amb el recurs intel·ligent a la ironia, sempre afable, i a l’humor, incorpora la fantasia, l’element màgic o inesperat, en les situacions més quotidianes.

FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA

Intèrprets:     Maria Rosselló i Mònica Fiol
Manipuladors:    Pepa Ramon i Jaume Sastre
Veu en off:   Pere Mestre
Vestuari i utillatge:   Lourdes Erroz i Estudi Zero Teatre
Ajudant vestuari:   Cati Santos
Espai escènic:     Dominic Hull i Pepa Ramon
Música original:  Oleh Zahiney
Ajudant tècnic:      Jaume Sastre
Tècnic llum i so:    Jaume Miralles
Producció:    Antònia Beltran i Pepa Ramón
Disseny gràfic:    Antònia Beltran
Dramatúrgia i direcció:     Pere M. Mestre

Idioma: Català

Duració: 60 min

Espectacle per a públic familiar (+5 anys)

 

 

AMB EL SUPORT:

ESTUDI ZERO ESTRENA EL GRAN MANICOMI al TEATRE PRINCIPAL

El gran Manicomi

d’Antonina Canyelles

ESTUDI ZERO TEATRE

Teatre Principal de Palma
Dv 6 i Ds 7 d’octubre 20 h

Durada: 75 m

Idioma: Català

COMPRAR ENTRADES

Inspirat en l’obra poètica d’Antonina Canyelles

Aquest muntatge sobre l’obra poètica d’Antonina Canyelles, a càrrec de la companyia Estudi Zero es presenta amb un plantejament obert, que inclou la interpretació d’una àmplia selecció del seu poemari amb recursos molt diversos. Un procés de recerca literària en diferents camps: els textos, els significats, les idees transgressores i antisistema, el seu antifeixisme, anticlericalisme, un feminisme atrevit, un vessant republicà antimonàrquic. Un joc d’intenses sensacions, les diferents temperatures, la festa de la paraula també en el vessant lúdic, festiu i sensual. Un degoteig d’emocions profundes, amb contradiccions, vida i mort, angoixa, ràbia. Un cop de puny sobre la taula dels convencionalismes tolerants. Una capacitat de síntesi inaudita, una sorpresa constant, una dolçor combinada amb amargor, el plaer i la seva frustració. La quotidianitat, els objectes més prosaics, amb allò extraordinari. La natura propera i llunyana, els animals domèstics i salvatges, els paisatges exòtics i els de sempre.

Coproducció del Teatre Principal amb Estudi Zero Teatre
 
PRINCIPAL PLUS! Col·loqui amb l’equip artístic en acabar la funció del divendres

Fitxa artística

 

Textos
Antonina Canyelles

Dramatúrgia i direcció
Pere M. Mestre

Intèrprets
Pepa Ramon, Xim Vidal, Lourdes Erroz, Pere Mestre, Laura Dalmau, Joseda Ropero, Maria Rosselló

Músics
Zoriana Ivaniv, Oleh Zahiney

Equip tècnic
Joan Borràs, Jaume Miralles

Música original
Oleh Zahiney

Arts visuals
Lionel Garrote i Albert Ramon

Moviment
Mona Belizán

Ajudant de direcció i producció
Antònia Beltran

 

 
 

LA REBEL·LIÓ DE LES COSES ENÇATA LA MOSTRA DE TARDOR

Encetam nova temporada amb ESTUDI ZERO TEATRE

FUNCIONS EMMARCADES DINS LA MOSTRA DE TARDOR 2023
Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders

Un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Un muntatge que vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als infants.
Englobats en la insospitada aventura de La rebel·lió de les coses es planteja un espectacle en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. S’incorporaren els objectes habituals i ordinaris, per a crear una il·lusió, una realitat paral·lela, una visió insospitada del món que ens envolta.
Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc tant a nins com a grans es condueix per un camí de suggestives imatges, dels vells contes tradicionals, i les sorprenents innovacions d’un imaginari extraordinàriament ric i emocionant.
La narrativa de Calders, que inspira aquest muntatge, escrita en un llenguatge natural i transparent, imaginativa i amb el recurs intel·ligent a la ironia, sempre afable, i a l’humor, incorpora la fantasia, l’element màgic o inesperat, en les situacions més quotidianes.

FITXA ARTÍSTICA I TÈCNICA

Intèrprets:     Maria Rosselló i Mònica Fiol
Manipuladors:    Pepa Ramon i Jaume Sastre
Veu en off:   Pere Mestre
Vestuari i utillatge:   Lourdes Erroz i Estudi Zero Teatre
Ajudant vestuari:   Cati Santos
Espai escènic:     Dominic Hull i Pepa Ramon
Música original:  Oleh Zahiney
Ajudant tècnic:      Jaume Sastre
Tècnic llum i so:    Antoni Jaume
Producció:    Antònia Beltran i Pepa Ramón
Disseny gràfic:    Antònia Beltran
Dramatúrgia i direcció:     Pere M. Mestre

Idioma: Català

Duració: 60 min

Espectacle per a públic familiar (+5 anys)

ORGANITZAT PER:

AMB EL SUPORT:

ELS ALTRES de JEAN-CLEAUDE GRUMBERG A SANS

Del 13 al 22 de gener

Dv, ds 20:30h i Dg 19h

Aquesta comèdia aguda, de vegades amarga, és el retrat d’una realitat social on la intolerància, la xenofòbia i el racisme es mostren com a símptomes inequívocs de les nostres malaltes societats. Un muntatge que des d’un punt de vista lúdic i atractiu pretén provocar una reflexió que, amb la diversió i la lleugeresa aparent, incideixi en l’espectador de forma subjacent afavorint els plantejaments de tolerància i respecte en les relacions interpersonals.

Grumberg ens porta al seu món amb una ironia i una intel·ligència aprofitant els èxits del teatre de l’absurd i el transcendeix a força d’atorgar un sentit ple a cada frase i a cada escena.

Intèrprets:

Pepa Ramon
Dominic Hull
Lourdes Erroz
Laura Dalmau
Pere Mestre
Jaume Sastre

Autor:
Jean-Cleaude Grumberg

Dramatúrgia i Direcció:
Pere M. Mestre

IDIOMA: Català
DURACIÓ: 65 min

Espectacle per a tots els públics

Espectacle de proximitat, que parteix de tres peces de Grumberg, però les actualitza i deslocalitza per atracar a la nostra idiosincràsia i al context actual unes situacions imaginades per l’autor fa més de tres dècades tot i que, malauradament continuen en plena vigència.

Tres comèdies breus com pals de dinamita fan explotar el racisme, el turisme, l’esnobisme i el conformisme de tota casta.

Les Vacances. En un restaurant estranger, una família de estiuejants ens ofereix un trosset colorit de turisme normal al país dels viatges, però siguem mallorquins! 

Xisco. Un jove empleat deixa que els seus caps dictin la seva identitat segons els prejudicis més improbables.

Els Nyufs. La senyora i el Senyor estan organitzant una gran festa Nyuf a ca seva. Nyuf o no Nyuf? Ho descobrireu durant aquesta vetllada ràpidament transformada en un joc de massacre/pim-pam-pum.

 

 

LA REBEL·LIÓ DE LES COSES NOU ESPECTACLE D’ESTUDI ZERO

ESTUDI ZERO TEATRE

presenta el seu darrer espectacle per a tota la família

DIES 5, 6, 7 i 8 de desembre

a les 18h

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders

Un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. Un muntatge que vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als infants.
Englobats en la insospitada aventura de La rebel·lió de les coses es planteja un espectacle en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. S’incorporaren els objectes habituals i ordinaris, per a crear una il·lusió, una realitat paral·lela, una visió insospitada del món que ens envolta.
Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc tant a nins com a grans es condueix per un camí de suggestives imatges, dels vells contes tradicionals, i les sorprenents innovacions d’un imaginari extraordinàriament ric i emocionant.
La narrativa de Calders, que inspira aquest muntatge, escrita en un llenguatge natural i transparent, imaginativa i amb el recurs intel·ligent a la ironia, sempre afable, i a l’humor, incorpora la fantasia, l’element màgic o inesperat, en les situacions més quotidianes.

Idioma: Català
Duració: 60 min
Espectacle per a públic familiar

AMB EL SUPORT DE

Estudi Zero estrena LA REBEL·LIÓ DE LES COSES

La companyia ESTUDI ZERO TEATRE, estrena avui dimarts dia 29 de novembre al TEATRE SANS el seu nou muntatge per a públic infantil i familiar.

Un espectacle basat en el realisme màgic de Pere Calders, que ens planteja un món quotidià on amb una aparent normalitat succeeixen les coses més inversemblants. I que vol acostar el món de Calders al públic infantil i familiar amb la inspiració d’alguns dels seus contes dirigits especialment als infants.
Englobats en la insospitada aventura de La rebel·lió de les coses es planteja un espectacle en un to màgic i humorístic, arrelat en el que podríem dir-ne quotidià, però que ens sorprèn amb girs argumentals inaudits i una poesia senzilla i corprenedora. S’incorporaren els objectes habituals i ordinaris, per a crear una il·lusió, una realitat paral·lela, una visió insospitada del món que ens envolta.

Amb una visió tendra i emotiva, amb un to juganer, que fa entrar en el joc tant a nins com a grans es condueix per un camí de suggestives imatges, dels vells contes tradicionals, i les sorprenents innovacions d’un imaginari extraordinàriament ric i emocionant.
La narrativa de Calders, que inspira aquest muntatge, escrita en un llenguatge natural i transparent, imaginativa i amb el recurs intel·ligent a la ironia, sempre afable, i a l’humor, incorpora la fantasia, l’element màgic o inesperat, en les situacions més quotidianes.

 

 

Amb el suport de:

L’SCHMÜRZ DE BORIS VIAN PER ESTUDI ZERO

 ESTUDI ZERO TEATRE

PRESENTA

L’SCHMÜRZ
de Boris Vian

DIES 11, 12 i 13 DE NOVEMBRE

Dv, Ds 20:30h i Dg a les 19h

Espectacle per a joves i adults

VENDA ENTRADES  

Humor negre i crítica social amb un llenguatge contemporani
visceral i escandalós, i políticament incorrecte.

Un particular homenatge en ocasió del centenari de Boris Vian, un bohemi inconformista, que va generar controvèrsia i va crear contra corrent, amb un impuls vitalista i heterodox, incomprès a la seva època i avui en dia recuperat com a portador d’una lucidesa i un lirisme poc convencionals. L’Schmürz és una peça lúdica, còmica i gratuïta, encara que davall els diàlegs inconnexes i aparentment sense sentit rau la fatalitat i l’angoixa. Amb l’esperit rebel i revulsiu, amb un humor negre ple de crítica social, amb la influència del teatre de l’absurd que entronca amb un llenguatge contemporani visceral i escandalós, i políticament incorrecte.

 

Una proposta que podríem encabir en el teatre de l’absurd, que ens fa reflexionar sobre el nostre comportament envers les situacions a les quals ens hem d’enfrontar i com responem envers les persones que ens rodegen. Uns personatges que decideixen no analitzar el que passa i creen el seu Schmürz per contrarestar els moments de negativitat, per no enfrontar una realitat que els atrapa.

 

 

Vestuari i utillatge: Lourdes Erroz, Estudi Zero Teatre

Espai escènic: Dominic Hull, Pepa Ramon, Estudi Zero Teatre

Música original: Oleg Zahiney

Producció: Antònia Beltran, Pepa Ramon

Equip tècnic: Jaume Sastre, Antoni Jaume

Ajudant de vestuari: Cati Santos

Tècnic de llum i so: Oleg Zahiney

Dramatúrgia, traducció i direcció: Pere M. Mestre

Idioma: Català
Duració: 70 min
Espectacle per a públic jove i adult

«… magnífica proposta, on la direcció, les interpretacions, l’escenografia de Dominic Hull i Pepa Ramon, el vestuari i utillatge de Lourdes Erroz i la música original d’Oleg Zahiney, han estat magnífiques»

MIQUEL GASCON -VOLTARIVOLTAR.COM

«El resultado es L’Schmürz y a mi me parece una joya»

RAFAEL GALLEGO – DIARIO DE MALLORCA

«Un trabajo admirable»

FERNANDO MERINO – BLOG CULTURA

 

AMB EL SUPORT DE

TOTS ELS FOLLETS VISITEN EL TEATRE PER TOT «SANS»

ELS FOLLETS VISITEN EL TEATRE

Aquests pròxims dies Els Follets d’Estudi Zero Teatre venen al Teatre Sans carregats de colors, ilusió, emocions, cançons en directe, celebracions, viatges, contes i molt més. 

Aquests follets volen acostar el món el teatre als espectadors més petits i aprofitar la vessant lúdica i educativa del món dels colors bàsics. Els espectacles del Follet són una proposta innovadora de creació, pensada especialment per als més petits especialment de 0 a 6 anys.

EL FOLLET VERMELLET explica i realitza tot un seguit d’activitats màgiques sobre el seu color, utilitzant recursos de teatre de text, d’objectes, de titelles, de contacontes, cançons i moviment amb la participació dels nins. Després de presentar d’una manera lúdica el color vermell i la seva identificació dins el món dels aliments, dels jocs infantils i dels objectes, el follet representa el conte que s’ha explicat en més idiomes del món, que no podia ser d’altre que, La caputxeta vermelleta, el seu preferit. Des de la proximitat, amb un teatre de titelles de color vermell que surt de la seva maleta vermella, es representa la història, introduint uns titelles que ara ja són d’altres colors. Seguidament, ens trobarem amb un país negre, gris i avorrit. Però el nostre follet cridarà a La Bruixa Coloraina que amb el seu sac de pols màgica, va donant color als elements perquè aquest món sigui més bonic i divertit. Per acabar, el nostre amic el follet ens presenta dos companys de viatge, en Tomeu i na Miquela, dos nins que suposadament tenen la mateixa edat que els espectadors, que s’intenten vestir per tal de facilitar l’aprenentatge dels nins a vestir-se tots sols, triant el color dels vestuaris reforçant el color vermell.

EL FOLLET GROGUET manté els paràmetres del primer personatge i obre noves perspectives de joc. Els objectes, les flors, els animals grocs es converteixen en titelles d’aquest muntatge. El Follet Groguet és un personatge enamorat del sol, i dels reflexos d’aquest dins la mar. S’endinsa dins les profunditats amb el seu submarí groc i viatja amb el ritme de les músiques del Sol, Solet o el Yellow Submarine… Aquest celebra per sorpresa el seu aniversari i li agradaria que tots hi assistíssiu. A la seva festa podreu trobar cançons i contes sobre els colors i les emocions. Per menjar ens prepararà una sopa sorprenent, creada a partir dels seus ingredients preferits. Amb el seu submarí groc viatjarem a les profunditats marines i per acabar desplegarà una festa amb el sol, la lluna i els estels mostrant el món a través d’aquest filtre de color. I ens ensenyarà amb titelles de diferents tamanys a través d’una mirada a la seva infantesa i adolescència que sempre estam preparats per aprendre.

EL FOLLET BLAVET és un personatge viatger que va explicant contes i experiències d’arreu del món, treballant valors com la integració, el respecte per la natura, la importància de compartir, el valor de la diversitat, la participació, la imaginació… L’actriu, amb un teatret de tres portes (Kamishibai) i altres tècniques com l’origami, el pop-up, les titelles, el teatre d’objectes, la música i les cançons, explica i interpreta els contes per als nins aconseguint un efecte màgic que desperta la imaginació i fantasia dels més petits, viatjant a través de l’espai i del temps, i narrant les seves vivències i les dels seus avantpassats.

 

 

INTÈRPRETS:  Maria Rosselló

VESTUARI:  Lourdes Erroz

TITELLES I UTILLATGE:  Pepa Ramon i Lourdes Erroz

CAP TÈCNIC: Dominic Hull

PRODUCCIÓ:   Antònia Beltran i Pere Mestre

DRAMATÚRGIA: Pepa Ramon i Maria Rosselló

DIRECCIÓ: Pepa Ramon

IDIOMA: català

Duració dels espectacles: Entre 30 i 40 minuts

Espectacle per a públic familiar (+2 anys)

https://youtu.be/8DtRQDWO98E

AMB EL SUPORT DE 

1 2 3 5