PROGRAMACIÓ ACTUAL

AUTÈNTIC FLAMENC
ESTUDI ZERO – PALMA FLAMENCO
Des del 12 d’agost
Cada dimecres a les 21h
FUNCIONS CONCERTADES 971 72 71 66

L’entrada inclou una copa de vi
Adults 27€
Nins fins a 5 anys gratuït
Nins de 5 a 12 anys 17€
Residents 25% de descompte

VENDA ENTRADES

 

Després de l’èxit de les darreres temporades de Flamenc arriba de nou al Teatre Sans una oferta cultural única. Un espectacle d’autèntic flamenc que es representa en un teatre situat en un casal gòtic del segle XIV, al centre històric de Palma. Aquesta és una excel·lent oportunitat per descobrir l’autèntic flamenc, interpretat per artistes premiats en diversos festivals internacionals. Fantasia flamenca inspirada en la substància de les sonoritats, els ritmes i l’esperit del folklore andalús, submergint-nos dins les profunditats, l’accentuació i el sabor flamenc tant per soleá, com per seguiriya o bulería.

QUE VELLO ES BIBIR
DANIEL HIGIÉNICO
28 i 29 Agost 
Dv, Ds 20:30h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Un «cantactor» a qui no li agraden les entrevistes és entrevistat en un programa de ràdio molt peculiar on haurà de contestar a tot tipus de preguntes, algunes d’elles compromeses…
Les cançons, els monòlegs i el teatre li seran de gran ajuda.

CARRER DE TXERNÒBIL
OBLIDEU-VOS DE NOSALTRES (Catalunya)
16, 17 i 18 Octubre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

A partir del llibre de Svetlana Aleksiévitx . Txernòbil. La tragèdia, el desastre, l’incident nuclear, l’horror. Tots pensem saber què va passar aquella nit. Per això, el nom de Txernòbil ens retorna sovint unes imatges breus i terribles, uns fets que no podem pas oblidar. Va succeir el 26 d’abril de 1986, ara fa 33 anys, quan el reactor número 4 de la central nuclear va explotar matant els treballadors i posant en greu perill tota l’àrea, un perímetre d’uns 30 quilòmetres. Dins d’aquest perímetre hi ha la ciutat de Prípiat (Ucraïna) que va ser evacuada pocs dies després de la catàstrofe, unes 50.000 persones van haver de marxar. Encara no s’han explicat, potser no se saben, els devastadors efectes de l’impacte humà en produir-se la pitjor tragèdia nuclear de la història.

La companyia Oblideu-vos de Nosaltres posa en escena alguns dels testimonis transcrits per Svetlana Aleksiévitx en el llibre «La pregària de Txernòbil» per acostar-nos a unes veus que són un exemple d’amor tan grandiós i d’una transparència i intensitat tan commovedores, que el testimoni personal de la seva terrible experiència familiar a Txernòbil el veiem com un emblema universal de com sobreviure a l’horror.

 

 

LA CANTANT CALBA
ESTUDI ZERO TEATRE
 6, 7 i 8 Març (versió en castellà)
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES (Versió castellana)

 

Un divertidíssim poema fonètic en un ritme frenètic, que juga amb la il·lusió de la comunicació, en un intent per travessar els límits de la realitat per a plantejar inquietants preguntes a l’espectador. Basada en el mètode “assimil” d’ensenyament de l’anglès, satiritza la banalitat de les relacions humanes convencionals. PRIMER PREMI III MOSTRA DE TEATRE MEMORIAL LLORENÇ MOYÀ I QUATRE MÉS: PREMI MILLOR DIRECCIÓ, MILLOR ACTOR, MILLOR ACTRIU I  MILLOR ESCENOGRAFIA. Millor espectacle en el IX Circuito de Danza y Teatro Contemporáneos para Público Adulto y Familiar de la Red de Teatros Alternativos de España

LLUM PROFUNDA
MARIONA FORTEZA
Dv i Ds 20:30h
Reportatge musical per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Mariona Forteza munta en directe un reportatge que fa un retrat humà de dos personatges: Mascaró i Harrison. Dos homes amb els seus problemes  i contradiccions que van mostrar nous camins a la humanitat. Un savi poc conegut que va canviar la història. Un petit espectacle per reivindicar la figura de Joan Mascaró i Fornés, un gran savi que va néixer a Mallorca.  Una gravadora, una llibreta amb notes i una guitarra són les eines que Mariona Forteza fa servir en aquest format, que incorpora també peces del cançoner popular de Mallorca. Les cançons esdevenen el contrapunt emocional d’aquesta història fascinant i insòlita. Un format original amb narració, cançons i fons musicals en directe. Un reportatge radiofònic damunt un escenari.


XIMPUM
ESTUDI ZERO TEATRE
27, 28 i 29 Setembre
Dv, Ds i Dg 19h

Tots els públics
Preu: 10€

VENDA ENTRADES

Espectacle infantil inspirat en la poesia escènica de Joan Brossa que acosta als més petits el món dels clowns, la màgia del circ, els arlequins, els titelles i l’imaginari de les lletres brossianes amb una música original. 

 

DESCONCIERTO (La vie en Rose)
CLOWNBARET (Canàries)
4, 5 i 6 Octubre
Dv, Ds i Dg 19h

Tots els públics
Preu: 10€

VENDA ENTRADES

Un espectacle còmic i poètic que ret homenatge al cinema mut, a l’estil dels pallassos silents que a través del gest transmetien emocions que transcendien més enllà de la pantalla. Dos concertistes són trets de l’auditori just abans de començar el concert. Carregats amb les seves pertinences i instruments faran el seu propi concert fora. Durant més de mitja hora, entre rialles, desastres i distraccions, no hi haurà una sola nota de concordança entre aquests bojos pallassos, fins que finalment enmig de tant desconcert… Sembla que alguna cosa sona?  

ROMEO & JULIET
ULTRAMARINOS DE LUCAS (Castella La Manxa)
18, 19 i 20 Octubre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Espectacle per a Joves i Adults

Preu: 12€

VENDA ENTRADES

Un sol actor incorpora a cada un dels personatges. Per mitjà dels seus braços i les seves mans condueix l’acció escènica, guiant la imaginació dels espectadors pels diferents escenaris de Romeo&Juliet. A partir de la senzillesa escenogràfica que proporcionen dues gelosies i una taula, escenari sobre l’escenari, i un precís i evocador joc d’objectes, l’actor revela el món que batega després de les paraules de Shakespeare.

PORTRAIT
ZIG ZAG  (Astúries)
25 i 26 Octubre
Dv i Ds 20:30h

Espectacle de dansa
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

PORTRAIT suposa una mirada personal al món interior de l’intèrpret, una declaració d’intencions davant el repte de presentar un treball davant el públic; les motivacions, les pors, el preguntar-se el per què necessitem o volem exposar-nos davant aquest públic, deixant entrar a uns desconeguts en el nostre univers més íntim i exposant les nostres emocions i debilitats davant seu. Per què aquesta petita bogeria? Vanitat, morbo, necessitat de ser el centre d’atenció, … un cercle embullat en el qual es va entrant a poc a poc i del que, un cop dins, és difícil sortir. La solitud en un escenari, és com qualsevol altra situació de solitud. Però en aquesta ocasió és una solitud premeditada, una situació forçada i voluntària d’exposició personal davant d’una audiència que espera rebre. Però, quina necessitat empeny l’intèrpret a «despullar» la seva intimitat davant el públic?

UN ENCUENTRO CON MIGUEL HERNÁNDEZ
TEATRO GUIRIGAI (Extremadura)
8 i 9 Novembre
Dv, Ds 20:30h

Espectacle per a Joves i Adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

Un encuentro con Miguel Hernández mostra el recorregut vital d’un jove ple de energia i talent, implicat en la transformació del seu país. Com mestres d’una cerimònia, tres intèrprets conviden el públic a trobar-se amb els moments vitals de Miguel Hernández: infància, adolescència, primers amors, arribada a Madrid, emoció davant la creació, República, guerra, presó. Els versos de Miguel Hernández i una representativa banda sonora composen la dramatúrgia d’A. Iglesias, que mostra el recorregut vital d’una generació de joves artistes en una època de ansioses transformacions. Els intèrprets ballen, somien, pateixen, riuen, lluiten, s’enamoren …, creant amb la seva veu i moviment una coreografia d’emocions en estreta relació amb el públic.

 

TULLIDOS
CIA. TARAMBANA  (Madrid)
15, 16 i 17 Novembre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Espectacle per a Joves i Adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

Una família amb un fill adolescent, cec i en cadira de rodes, i amb una capacitat de manipular els altres excel·lent, reben el lliurament d’una nina per part d’una família que no pot mantenir-la. Solo, que és com es diu dit personatge, veu a la seva germanastra Felicia, com els ulls i els peus de les seves necessitats. Entre ells es crea una dependència malaltissa absoluta, que converteix la seva relació en una mina de segones intencions. Tot això amanit pel seu pare, Napoleó, un home obsessiu pels dolços i amb tacons i cames de prostituta, i Babieca, la seva mare, una dona que encara vesteix amb el seu vestit de casada des de fa més de 20 anys, amb casc de guerra i botes militars. Els dos es veuen obligats pel seu fill a viure dins d’una rentadora ella i en un frigorífic ell. La manca de recursos econòmics d’aquesta família,que en el seu temps va ser acomodada i ara és a la més absoluta indigència, li dóna un caràcter a l’obra decadent i tranuitador. Fins que un dia i després de repetir sempre les mateixes escenes, els mateixos acudits, les mateixes converses, fan que Felicia prengui una determinació que canviarà la vida de tots.

MR. TRAIN 
TRUKITREK PUPPET COMPANY  (Catalunya)
22, 23 i 24 Novembre
Dv, Ds  i Dg 19h

Espectacle per a públic familiar
Preu: 10€

VENDA ENTRADES

 

Mr. Train és una història plena d’ironia i comicitat que narra la relació entre un ca vagabund i un vell solitari que viu en una estació de tren on mai passa ningú. Una faula poètica que ens parla de la solitud. Està inspirat en el conte Il cane blu, del poeta i guionista italià Tonino Guerra. Un espectacle sense paraules que uneix el teatre de teresetes i el cinema d’animació.

PARECER FELICES 
EL POLLO CAMPERO, comidas para llevar (Catalunya)
6, 7 i 8 Desembre
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Espectacle per a Joves i Adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

Una investigació escènica que parteix de les realitats paral·leles que vivim, dels diferents personatges que interpretam perquè això que anomenam món no se’ns vagi de les mans.Un brindis pel segle XXI, on tot el temps celebram, no hi ha treva. Un homenatge a totes aquestes festes en què el més divertit són les fotos que es pengen a Instagram. Una festa que s’ha celebrat moltes vegades, la mateixa festa, sempre la mateixa festa. Perquè hi ha moltíssimes coses aparentment alegres que ens posen una mica tristos.

EL PAJARITO FREDDY 
EL TEATRO DEL FINIKITO (Madrid)
6, 7 i 8 Desembre
Dv,  Ds 19h i Dg 18h

Espectacle per a públic familiar
Preu: 10€

VENDA ENTRADES

 

El Pajarito Freddy, per a públic familiar és un espectacle amb música en viu, a l’estil de Pere i el Llop de Prokofiev, on cada personatge és representat per un instrument de la família de les flautes dolces. En ell expliquen la història de Freddy a través de diferents episodis que il·lustren sonorament amb números musicals: «Sortida de l’Ou», «El Primer Vol», «Compte amb l’aligot!», «El blues de l’ocell» …

LOS PRIMEROS DE EUROPA 
CIA. ESTIGMA (Andalusia)
20, 21 i 22 Desembre
Dv, Ds 20:30h  i Dg 19h

Espectacle per a Joves i Adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Còrdova i Europa no són el mateix. Encara que comparteixin una regió geogràfica, són realitats diferents que la companyia Estigma vol plasmar a l’escenari amb un interessant joc: el d’una parella de ball cordovesa que intenta fer-se amb el títol d’un concurs de ball a Torremolinos. A partir d’aquesta premissa, Els primers d’Europa planteja una sèrie d’interrogants sobre la competitivitat, l’amor fraternal, el talent i, com no, la mateixa Europa.Des de la companyia Estigma sostenen que Els primers d’Europa parla d’alguna cosa universal: «De les guerres íntimes i de l’amor, i de com Europa ens empeny a intentar ser els millors en alguna cosa, en el que sigui. Transitem per l’humor i la teatralitat d’una forma orgànica fins arribar a la ferida, a la debilitat, a l’inevitable fracàs «.

EL GRAN CASSANYES 
JOAN CASSANYES
27, 28 i 29 Desembre,  2, 3 i 4 Gener 
a les 20:30h 

Espectacle per a tots els públics
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

Un Gran mag i un preciós teatre. Què més necessites per gaudir d’un bon espectacle de màgia? Pot ser que les coses surtin bé, o que la partenaire col·loqui les coses a lloc, o que el conill no s’escapi o el mag no perdi els papers al mig l’espectacle…
No! Tot això és superflu. Per gaudir d’un bon espectacle de màgia has d’estar-hi TU i els teus entre el públic. I veuràs com les coses volen, exploten, reboten, apareixen i desapareixen. Tot això davant els teus ulls i ben a prop!
A part, són guapos i fan bona olor. Com a mínim al principi de l’espectacle.

SENSE PAGA, NINGÚ PAGA!
ESTUDI ZERO TEATRE
Del 10 al 26 Gener 
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

Set actors donen vida als diferents personatges amb jocs d’equívocs que recorden un vodevil contemporani amb moments de participació i proximitat, i jocs inspirats en el clown o la farsa. Davant uns esdeveniments dramàtics tractats en clau grotesca i a través del mecanisme de la diversió cerca crear la indignació civil i política transformant-la i usant la rialla com a alliberament de la repressió. SENSE PAGA, NINGÚ PAGA! representa un teatre social, popular, i polític… fins i tot èpic segons el mateix Fo arrelat en la més profunda tradició mediterrània, un teatre que beu del bufó i que entronca directament amb la commedia dell’arte com una joglaria contemporània.

 

XIMPUM
ESTUDI ZERO TEATRE
De 7 a 16 febrer 
Dv i Ds 18h

Espectacle per a tots els públics
Preu: 10€

VENDA ENTRADES

Espectacle infantil inspirat en la poesia escènica de Joan Brossa que acosta als més petits el món dels clowns, la màgia del circ, els arlequins, els titelles i l’imaginari de les lletres brossianes amb una música original. Petits i grans poden gaudir d’aquest collage brossià que genera curiosistat i sorpren als espectacors.

RRRPRRR!
ESTUDI ZERO TEATRE
Del 7 al 16 febrer 
Dv, Ds 20:30h i Dg 19h

Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

Espectacle basat en la poesia escènica de Joan Brossa. A partir d’una de les seves peces RRRPRRR! i juntament amb fragments d’altres peces emblemàtiques del seu enorme bagatge, tenyit d’una reflexió crítica i combativa i una innovació estètica, hem construït un collage brossià.  Jugam amb peces de diferents èpoques des d’accions-espectacle fora de l’escenari esquitxades de post-teatre, entrada de clowns, alguns números de striptease combinats amb màgia de veres i de bromes, el joc cerimonial, números musicals surrealistes, tot envoltat d’un fregolisme col·lectiu amb més de 60 personatges dins una proposta vital, insòlita i original. Volem celebrar el seu aniversari acostant la seva obra al públic amb un muntatge de proximitat en format de cafè teatre on les il·lusions, els trucs i el seu particular engany festiu i carnavalesc hi són presents des de l’inici a on brindam tots plegats amb una copa de cava.

PERIFÈRIA OTEL·LO
PERE PEYRÓ I BIEL RAMÓN
10, 11 i 12 Juliol
Dv, Ds i Dg 20:30h
Espectacle per a joves i adults
Preu: 12€

VENDA ENTRADES

 

Després de Set maneres de ser Hamlet, arriba la segona part de la trilogia Schakespeare. Comèdia de falsos personatges improvisada a partir de la tragèdia Otel·lo el moro de Venècia. De quina manera arriben les històries de enveges, gelosies i traïcions a les perifèries  habitades per personatges tragicòmics que tergiversen les noticies que els arriben per tal d’encabir-{«type»:»block»,»srcIndex»:18,»srcClientId»:»81d0e39f-3127-4ab6-aacb-7e45fb0616a4″,»srcRootClientId»:»»}les en la seva quotidianitat.  Amb JOSEP PERE PEYRÓ, actor, director i dramaturg i BIEL RAMÓN actor.

CLAU UBUNTU
LINA MIRA, ANNA BERENGUER
Dies 8 i 9 d’agost

Ds i Dg 20:30h

Assaig Obert + col·loqui procés creatiu
Residència artística al Teatre Sans
en conveni amb el Teatre Principal
Aportació a la producció: 10€

APORTACIÓ A LA PRODUCCIÓ

 

Per què sembla impossible arribar a un punt d’enteniment quan les idees són diametralment oposades? I si, malgrat pensar tan diferent, trobàssim la manera d’entendre’ns? Dins un món on els polítics s’han extingit i el públic té el poder d’escollir, la reunió social s’ha vist clarament alterada.  A Clau Ubuntu dues dones, amb idees radicalment enfrontades, es troben enmig d’una reunió de veïnats. Comença el joc salvatge.  Lina Mira, Anna Berenguer i Ferran Bex, escriuen i dirigeixen Clau Ubuntu. La resta de l’equip són Belen Iniesta, Jordi Molero, Rosa Masagué i Biel Socias.
Partint del repte d’imaginar en col·lectiu i havent posat en comú què volem explicar plegats, cada membre de l’equip té el compromís d’aportar la seva pròpia creació artística.