UN REPORTATGE MUSICAL DE MARIONA FORTEZA

LLUM PROFUNDA

Un reportatge musical de

MARIONA FORTEZA


 23 i 24 D’OCTUBRE  20:30h

RESERVES 971 72 71 66

 

VENDA ENTRADES

 

Un savi poc conegut que va canviar la història


La periodista Mariona Forteza reivindica el mallorquí Joan Mascaró i Fornés

amb un reportatge musical

Un petit espectacle per reivindicar la figura de Joan Mascaró i Fornés, un gran savi que va néixer a Mallorca i que encara avui és bastant desconegut.  Aquesta és la proposta de la periodista i cantant Mariona Forteza. Un format original amb narració, cançons i fons musicals en directe. Un reportatge radiofònic damunt un escenari. 

Nascut a Santa Margalida (Mallorca) a finals de segle XIX, Joan Mascaró va fer gairebé tota la seva carrera a Cambridge (Anglaterra). Persona totalment avançada al seu temps, va traduir textos sagrats de l’Hinduisme i el Budisme, quan gairebé ningú coneixia aquests temes a Occident.

Va vendre milions de llibres a tot el món i no és exagerat afirmar el moviment juvenil i hippy dels anys 60 i 70 no hauria estat el mateix sense ell. Durant un període de temps es va relacionar amb el beatle George Harrison, a qui va influir molt en els camins de l’espiritualitat. Aquella trobada va ser important, perquè Harrison va amplificar encara més, amb la seva popularitat i la seva música, el missatge de la filosofia oriental.

Amb aquesta trobada com a punt de partida, Mariona Forteza munta en directe un reportatge que fa un retrat humà de tots dos personatges: Mascaró i Harrison. Dos homes amb els seus problemes i contradiccions que van mostrar nous camins a la humanitat.

Una gravadora, una llibreta amb notes i una guitarra són les eines que Mariona Forteza fa servir en aquest format, que incorpora també peces del cançoner popular de Mallorca. Les cançons esdevenen el contrapunt emocional d’aquesta història fascinant i insòlita.

“Un muntatge amb aroma mallorquí protagonitzat per la periodista Mariona Forteza. Una espècie de reportatge radiofònic escenogràfic, combinant un text, que explica dolçament com si fos un conte, acompanyat per les cançons que interpreta amb la seva Guitarra”.

Eduardo de Vicente (El Periódico)

“La il·luminació i l’atmosfera que crea la senzillesa de l’escenari fa que et concentris en el seu to de veu i que et perdis dins la història, simplement genera pau”.

Andrea Forero (En Platea)

“Un petit gran espectacle, d’una enorme sensibilitat”

Imma Barba i Miquel Gascón (Voltar i voltar).

“Una reflexió sobre l’espiritualitat i la condició humana”
(Escena 25)