MR TRAIN titelles i cinema d’animació

Dies 22, 23 i 24 de novembre

Divendres, dissabte i diumenge a les 19h

Trukitrek (Catalunya)

presenta

MR. TRAIN

VENDA ENTRADES

 

 

Mr. Train és una història plena d’ironia i comicitat que narra la relació entre un ca vagabund i un vell solitari que viu en una estació de tren on mai passa ningú. Una faula poètica que ens parla de la solitud. Està inspirat en el conte Il cane blu, del poeta i guionista italià Tonino Guerra. Un espectacle sense paraules que uneix el teatre de teresetes i el cinema d’animació.

 

AUTORS: Josep Piris i Lu Pulici

DIRECCIÓ: Josep Piris

TERESETERS: M. Magdalena Mañé, Francisco J. Lozano i Lu Pulici

TÈCNIC: Josep Piris

TÈCNICA EMPRADA: Tereseta humanitzada

DURACIÓ: 55 minuts

EDAT DEL PÚBLIC: familiar a partir de 5 anys.

IDIOMA: sense paraules

 

 

LA CRÍTICA HA DIT…


Mr.Train, de Trukitrek, va sorprendre per la seva impecable i virtuosística factura, una obra que combina a la perfecció vídeo d’animació amb titelles en temps real. Poques vegades es veu a l’escenari un producte tan ben acabat com aquest Mr.Train. (…) (…) El Temps en majúscula és el gran protagonista, tal com ens indica el mateix llenguatge emprat, el cinema, una manera de fixar el temps en aquesta reducció a dues dimensions de l’espai, tan propi de la Modernitat, que ho intenta sotmetre tot a l’espai d’una pantalla. El teatre en directe i la materialitat del titella trenquen aquesta reducció de les dues dimensions i li obren forats per on s’hi poden esmunyir nous espais de llibertat.
I és aquest joc entre les dues i les tres dimensions, paral·lel al del contrast entre el temps fixat i el temps lliure, allò que dóna profunditat i aixeca l’obra de Trukitrek a unes interessants altures de reflexió quasi bé ontològica i metafísica, sense sortir de la faula, del joc i del conte infantil.  Admirable!

Toni Rumbau, 7 de Maig 2018 (Revista Putxinel.li)