Estudi Zero se’n va de gira

 

La companyia Estudi Zero ja ha partit per la seva gira Internacional que els durà a fer 16 funcions a Sudamerica, concretament per Xile i Mèxic amb els espectacles La cantante calva, un muntatge emblemàtic de la companyia que ja ha superat les 160 funcions amb molt bona recepció de públic i crítica, i Un cadáver exquisito, estrenat el setembre de 2016 en homenatge del centenari de Dadá al mític Cabaret Voltaire i que pretén reviscolar l’esperit rebel, creatiu, dinàmic, efervescent, provocador, rupturista, transgressor i inspirador amb textos, poemes, cançons i músiques de diferents autors dadaistes.

Aquesta és la primera vegada que la companyia participa al FITICH (Festival Internacional de Teatro Itinerante por Chiloé Profundo, un festival que es du a terme a un arxipèlag, el de  Chiloé, a Xile, tocant a la Patagònia, on comencen la gira. Enguany es fa la 16ª edición i Estudi Zero hi participa amb cinc funcions de La cantante calva.

Posteriorment, la companyia traslladarà l’obra a Mèxic, on serà la responsable de la cloenda del Festival Universitario Anáhuac. A més, es duran a terme tres funcions més d’aquest muntatge al teatre Carretera 45 de Mèxic DF.

Però aquí no s’atura perquè amb Un cadáver exquisitoa actuarà per tercera vegada, al Foro Apeiron de Mèxic DF, amb 4 funcions entre el 5 i el 8 de desembre i per acabar participará al 8è Festival de Teatre de la Rendija, Iberoamèrica en escena, de Mérida els dies 14 i 15 de desembre amb una funció diària.

Aquesta gira no hagués estat possible sense l’ajuda econòmic de l’Institut d’Estudis Baleàrics i de lNAEM del Ministeri de Cultura.