EL TEATRE TRANSFORMA (CANVIA) VIDES

DISSABTE 22 D’OCTUBRE A LES 18h AL TEATRE SANS

ESTUDI ZERO TEATRE organitza una conferencia col·loqui de l’experiència del teatre social al PROYECTO RUELAS que duu a terme des de fa tres anys el FESTIVAL INTERNACIONAL CERVANTINO. Comptarem amb la presencia de la directora teatral mexicana Raquel Araujo Madera que coordina un dels quatre grups comunitaris del projecte.

 “El Proyecto Ruelas” s’instaura per primera vegada en el Festival Internacional Cervantino  l’any 2014 i consisteix en l’establiment de quatre companyies de teatre no professional en comunitats de l’estat de Guanajuato afectades per la violència i la desigualtat social, que té com a propòsit generar espais de convivència a través de les arts en els que la creativitat sorgeix des de la identitat, per d’aquesta manera, generar noves i millors formes de relació social dins les comunitats.

Pel seu nivell de delinqüència es varen triar les comunitats de San Juan de Abajo, en el municipi de León; Puerto de Valle, Valtierra, a Salamanca; La Escondida i Pozo Blanco del Capulín  a San José de Iturbide, i les colònies Arboledas, Cervera, Lomas del Padre, Cúpulas i Mártires de 22 de abril, a Guanajuato.

Són comunitats amb delinqüència, desintegració familiar, pobresa, marginació, manca de recursos com aigua i energia elèctrica, i en temes culturals, molts dels seus habitants mai han anat a un teatre o a un espectacle de música.

RAQUEL ARAUJO MADERA. (México). Su obra se caracteriza por desplazamientos del teatro dramático al performance art. De 1997 a 2001 coordinadora de Información y difusión para el centro Nacional de Investigación Teatral Rodolfo Usigli. En 2001 es invitada por el Instituto de Cultura de Yucatán para la creación de la Dirección de Artes Escénicas creando también el Centro de Investigaciones Escénicas de Yucatán. Fundadora y directora del espacio Escena 40º. Co-fundadora de la Escuela Superior de Artes de Yucatán. Directora del Departamento de Artes Escénicas de la ESAY en 2004. Directora Artística de la Muestra Nacional de Teatro de Sinaloa 2009 y Jalisco 2010. Directora artística de Casa Teatro de la Rendija y de la Rendija Sede 50.51. Ingresa al sistema Nacional de Creadores de Arte del FONCA en 2010.

Desde la puesta en marcha del Proyecto Ruelas por el Festival Internacional Cervantino es una de los cuatro directores mejicanos elegidos para llevar a cabo este proyecto de teatro comunitario.

Entrada Gratuïta